Διαβατός Ημαθίας

Τα 10 καλύτερα αιθέρια έλαια με ευεργετικές ιδιότητες που θα σας καταπλήξουν

Τα αιθέρια έλαια μπορούν στα πλαίσια της αρωματοθεραπείας να αραιωθούν σε κρέμες, λοσιόν και διάφορα άλλα φυτικά καλλυντικά, ώστε να εισέλθουν μέσω του δέρματος στον οργανισμό μας και να κάνουν τα θαύματά τους. Άλλη επιλογή είναι να τα χρησιμοποιήσετε με αρωματικά σπρέι και κεριά και μυρίζοντάς τα να κάνετε τον οργανισμό σας να αφεθεί σε ένα ταξίδι αισθήσεων και ευφορίας. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε το top 10 των αιθέριων ελαίων, που μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με όποιον τρόπο θέλετε και να γεμίσετε το χώρο, το σώμα και το πνεύμα σας με την ξεχωριστή τους παρουσία.

Λεβάντα

Η λεβάντα είναι ίσως το αιθέριο έλαιο με την πιο παλιά χρήση, αφού εικάζεται ότι χρησιμοποιούνταν από τους Ρωμαίους λόγω των αναπλαστικών της ιδιοτήτων σε εγκαύματα και τσιμπήματα. Είναι ιδανικό για αποτοξίνωση, προσφέρει ήρεμο ύπνο, απομακρύνει την ένταση και το στρες, ενώ έχει και δράση κατά της κυτταρίτιδας.

                                                                            Δάφνη

Η δάφνη διακρίνεται για τις αναλγητικές της ιδιότητες και χαμηλώνει την αρτηριακή πίεση, οπότε είναι ιδανικό έλαιο για ανακούφιση από τους χρόνιους πόνους και την υπέρταση. Παράλληλα, είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, οπότε είναι ιδανική για τη φυσική ενίσχυση της τρίχας και τη θρέψη των μαλλιών. Σας προτείνουμε να βάλετε μερικές σταγόνες στο σαμπουάν σας ή να επιλέξετε κάποιο σαμπουάν με δάφνη. Η διαφορά στα μαλλιά σας θα φανεί αμέσως.

                                                                            Κέδρος

                Ο κέδρος ή αλλιώς άρκευθος χρησιμοποιείται με ιδιαίτερα αποτελεσματική δράση στη θεραπεία της ακμής, καθώς ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος. Παράλληλα, επειδή ακριβώς ισορροπεί τα λιπαρά δέρματα, είναι κατάλληλος και για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και της πιτυρίδας. Η τονωτική του δράση διεγείρει το αναπνευστικό σύστημα και θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει ασθενείς με άσμα.

                                                                             Δίκταμος

                Ο δίκταμος φύεται στην Κρήτη και σύμφωνα με την κρητική λαϊκή παράδοση θεωρείται πανάκεια για όλες τις ασθένειες. Έχει αντισηπτικές ιδιότητες, καταπραϋντική επίδραση στο πεπτικό σύστημα, ενώ βοηθάει και στην ταχύτερη επούλωση τραυμάτων.

Δεντρολίβανο

Το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο έχει αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οπότε είναι εξαιρετικό μέσα σε κρέμες και μάσκες προσώπου. Επίσης, βελτιώνει την αιμάτωση του εγκεφάλου με αποτέλεσμα να καταπολεμάει τη ζαλάδα και την υπνηλία αλλά και να βοηθάει στη συγκέντρωση, προσφέροντας αναζωογόνηση στο λεπτό.

Κανέλα

                Η κανέλα είναι το τέλειο αιθέριο έλαιο για αρωματοθεραπεία το χειμώνα χαρίζοντας μια ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα. Είναι γνωστή για τις αντιβακτηριδιακές τις ιδιότητες αλλά και για την τονωτική της και αντικαταθλιπτική της δράση.

 Ευκάλυπτος

                Όλοι μας θυμόμαστε τον ευκάλυπτο από τα παιδικά μας χρόνια, όταν τον αναπνέαμε για να βελτιωθεί ο βήχας και το μπούκωμα. Εκτός από την ευεργετική του δράση στο αναπνευστικό σύστημα, ο ευκάλυπτος είναι ο σύμμαχός μας κατά της κούρασης αφού τονώνει σώμα και νου.

Λεμόνι

                Το λεμόνι είναι το απόλυτο καθαριστικό, γι’ αυτό άλλωστε χρησιμοποιείται σε πολλά καθαριστικά. Εσείς μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό με λίγες μόνο σταγόνες λεμονιού. Το λεμόνι, όμως, είναι τονωτικό και για την κερατίνη και δυναμώνει τα μαλλιά και τα νύχια, ενώ ανακουφίζει και από πονοκεφάλους.     

Μέντα

                Η μέντα εξασφαλίζει ομαλή πέψη και είναι ιδανική για τη ναυτία. Παράλληλα, ανεβάζει τη διάθεση, βοηθάει στην αφομοίωση των πληροφοριών κατά τη μελέτη, ενώ διώχνει και την πνευματική κόπωση.

Γιασεμί

                Το γιασεμί, ο βασιλιάς των αιθέριων ελαίων με την εξαιρετική του μυρωδιά, σαγηνεύει τις αισθήσεις, αλλά έχει εκπληκτική δράση και στην ανάπλαση της επιδερμίδας, ειδικά της ώριμης. Επίσης, προκαλεί ευφορία, φέρνει αισιοδοξία και χρησιμοποιείται ως αφροδισιακό.

______  Bioselect Αιθέριο Έλαιο Δάφνη 5ml

Τιμή 11,50€
Με το αιθέριο έλαιο της Δάφνης: Χαρίζεται στα μαλλιά λάμψη και δύναμη. Εμπλουτίζοντας το σαμπουάν ή τη μαλακτική κρέμα με 10 σταγόνες ελαίου ενισχύεται η υγεία των μαλλιών.
Προσφέρεται extra τόνωση και απαλότητα στην επιδερμίδα προσθέτοντας 2-3 σταγόνες ελαίου στην λοσιόν σώματος.Τέλος δίνεται νοστιμιά στα φαγητά στάζοντας 5-6 σταγόνες ελαίου στην κατσαρόλα κατά το μαγείρεμα.
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!