Διαβατός Ημαθίας

Ο Σεπτέμβρης έρχεται! Βγάλτε τα κομποδέματα απ΄τα μπαούλα και βουρ για φόρμες, κάλτσες και βρ@κιά, θα κεράσω και παγωτό από τον Λάκη τον πυραυλάκη!

Κάθε προσδοκία αναμένεται να ξεπεράσει η διοργάνωση της εμποροπανήγυρης Αιγινίου από τις 09 ως τις 18 Σεπτεμβρίου, καθώς μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω κορωνοϊού, φέτος η ανάγκη των πολιτών για πολιτιστικές εκδηλώσεις και το γεγονός της υπερπληρότητας των θέσεων των εκθετών, φέρνουν θετικούς οιωνούς στο δήμο Πύδνας – Κολινδρού.

Η εμποροπανήγυρη που διοργανώνεται κάθε Σεπτέμβρη, με ιστορία που ξεκινά από το 1926 μέχρι σήμερα, αποτελεί πλέον ένα θεσμό για το χωριό του Αιγινίου και όχι μόνο, αφού επισκέπτες από όλη τη Μακεδονία και τις γύρω περιοχές συρρέουν για να κάνουν τα ψώνια της χειμερινής σεζόν και να γλεντήσουν στον απόηχο του καλοκαιριού και στο εναρκτήριο λάκτισμα της σχολικής περιόδου, προσφέροντας έτσι μεγάλη οικονομική ανάσα στην περιοχή.

«Σύμφωνα με την εικόνα που έχουμε, φέτος το πανηγύρι θα έχει προσέλευση που θα ξεπεράσει κάθε άλλη χρονιά. Οι χώροι των εκθετών, από ταβέρνες, καφέ, μέχρι και τον πιο μικρό πάγκο που μπορεί να πουλάει μπιζού, έχουν καλυφθεί εντελώς και υπάρχουν ακόμη 50 αιτήσεις, σε περίπτωση που βρεθεί λίγος χώρος, αν ακυρώσει κάποιος τελευταία στιγμή. Ο χώρος καλύφτηκε στο 100% σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», δηλώνει στο ThessToday.gr ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και πρόεδρος της επιτροπής εμποροπανήγυρης Αιγινίου, Βασίλης Παππάς.

Φτάνουν τους 500 οι εκθέτες – Διασκέδαση, ψώνια και πολιτιστικές εκδηλώσεις
Οι εκθέτες της φετινής εμποροπανήγυρης φτάνουν τους 500 και επιλέχθηκαν με σύστημα μοριοδότησης. Οι περισσότεροι είναι από τη γύρω περιοχή αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που έρχονται από κάθε μεριά της Ελλάδας για τη μεγάλη διοργάνωση. Ενδεικτικά φέτος θα δώσουν το παρών έμποροι από Ξάνθη, Κομοτηνή, Αθήνα, Λάρισα και Γρεβενά.

Ο χώρος όπου πραγματοποιείται παραδοσιακά το πανηγύρι, σημειώνει ο κ. Παππάς, βρίσκεται στην είσοδο του χωριού και εκτείνεται σε 500 στρέμματα ειδικά διαμορφωμένα, με υπόστεγα και υποδομές, όπως ύδρευση, παροχή ρεύματος και σύστημα αποχέτευσης. Θα περιλαμβάνει τόσο εμπορικά καταστήματα με είδη ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ, παιχνίδια, όσο και σημεία για διασκέδαση, ενώ υπάρχει πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων με ρεμπέτικα, λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια, καθώς και λούνα παρκ.

«Η εμποροπανήγυρη του Αιγινίου είναι πανήγυρη διασκέδασης. Έχει 30 ταβέρνες και άλλες 30 καντίνες που απλώνουν και καρέκλες, πολλά σημεία με γλυκά, λουκουμάδες, χαλβάδες κ.λπ. Ο μίσος χώρος είναι χώρος διασκέδασης και ο άλλος μίσος είναι καθαρά εμπορικός», σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής της εμποροπανήγυρης.

Μέχρι 300.000 ευρώ τα έσοδα που χάθηκαν ετησίως από τη μη διοργάνωση του πανηγυριού
Όσον αφορά τους κατοίκους και τους εμπόρους της περιοχής, περιμένουν με μεγάλη χαρά να υποδεχτούν επισκέπτες στο ιστορικό πανηγύρι, μετά από δύο χρόνια απουσίας, με την ευχή να ευνοήσουν τη διοργάνωση τόσο οι υγειονομικές συνθήκες, για να αποφευχθεί δυσάρεστο απρόοπτο, όσο και οι καιρικές. Τα οφέλη για το Αιγίνιο είναι κοινωνικά αλλά και οικονομικά.

Όπως αναφέρει στο ThessToday.gr ο κ. Παππάς: «Οι κάτοικοι ανυπομονούν. Μιλάμε για μια παράδοση. Είναι η 94η εμποροπανήγυρη. Το 1926 λειτούργησε για πρώτη φορά και δεν σταμάτησε ποτέ, πέραν των δύο ετών του κορωνοϊού. Είναι ορόσημο για το Αιγίνιο. Είναι αυτό που περιμένουν οι κάτοικοι όλο το χρόνο. Στο Αιγίνιο και γενικά στο δήμο ήταν έντονες οι συνέπειες της μη διοργάνωσης του πανηγυριού. Ο δήμος μας κάθε χρόνο έχανε 250.000 με 300.000 ευρώ σε έσοδα. Τα περισσότερα έσοδα έρχονται από το πανηγύρι. Ήταν πολύ δύσκολο. Χάσαμε δύο χρονιές». 

Πηγή - ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΙΝΑ ΤΟΥΚΟΥΣΜΠΑΛΙΔΟΥ----------------------------------------------------------------------------------

Οδοντόβουρτσα με ίνες ενεργού άνθρακα.
KALLISTON


Χειροκίνητη οδοντόβουρτσα κατασκευασμένη από βιοδιασπώμενη λαβή μπαμπού και ίνες ενεργού άνθρακα για λευκό χαμόγελο και προστασία των δοντιών και των ούλων.Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Οι συνεργάτες του site Διαβατός προμηθεύτηκαν σήμερα τα λουλούδια τους από «Τα παιδιά της άνοιξης» ...

Βούλα Πατουλίδου: Ευχαριστίες για τα όσα προσέφερε με την δίμηνη παρουσία του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το θωρηκτό «Γ.Αβέρωφ»