Διαβατός Ημαθίας

Το έλεγα και θα το ξαναπώ! Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει ! (φώτος)

Όλοι μας γνωρίζουμε πως… «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει»! Βέβαια, είναι και κάτι που αποδεικνύεται και εμπράκτως από τις ονειρικές παραλίες του διάσημου καλοκαιρινού προορισμού στη Βόρεια Ελλάδα.

Ακρογιαλιές που δεν θυμίζουν σε τίποτα ότι βρίσκεστε στην Ελλάδα και σε καμία περίπτωση δεν έχουν κάτι να ζηλέψουν από δημοφιλείς παραλίες εξωτικών προορισμών παγκοσμίως.

Κρυστάλλινα, σαν ψεύτικα, διάφανα νερά, αμμουδερές εκτάσεις ή εντυπωσιακό βραχώδες τοπίο, συνθέτουν το σκηνικό κάποιων από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στην περιοχή.

Καβουρότρυπες

Μετά τη Βουρβουρού και πριν τη Σάρτη, θα συναντήσετε μία από τις πιο φημισμένες παραλίες όχι μόνο στη χερσόνησο της Σιθωνίας αλλά και σε ολόκληρη τη Χαλκιδική.

Οι Καβουρότρυπες είναι καλά κρυμμένες μετά το δρόμο, πίσω από ένα πλούσιο πευκοδάσος. Μπορεί να δυσκολευτείτε να τις εντοπίσετε, καθώς δεν υπάρχουν πινακίδες.

Μ-ίου: Εγώ θα τις έλεγα Αχινότρυπες..να προσέχετε που πατάτε 😉

Η πρόσβαση στην ακτή γίνεται μέχρι ενός σημείου με το αυτοκίνητο και εν συνεχεία με τα πόδια, κατηφορίζοντας στο πευκοδάσος. Καλό είναι να γνωρίζετε ότι βρίσκεται περίπου 1 χλμ. μετά το Πλατανίτσι, όπως έρχεστε από Σάρτη, και ότι στον πρώτο χωματόδρομο που θα συναντήσετε, πρέπει να στρίψετε δεξιά για να πάρετε μια γεύση παραδείσου.

Η ακτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εξωτική, αφού διαθέτει κρυστάλλινα, διαυγή νερά που εισέρχονται στους εντυπωσιακούς σχεδιασμούς των βράχων.

Τηγάνια

Το άγριο τοπίο που αντικρίζει κανείς μόλις φτάσει στην παραλία Τηγάνια, τον κάνει να νομίζει ότι βρίσκεται σε κάποια από τις εξωτικές παραλίες της Καραϊβικής. Κι όμως βρίσκεται στη Χαλκιδική, στη χερσόνησο της Σιθωνίας (δεύτερο «πόδι»), πολύ κοντά σε ένα από τα παλαιότερα και πιο παραδοσιακά χωριά της ευρύτερης περιοχής, τη Συκιά.

Ανάμεσα στις ακρογιαλιές Κληματαριά και Κριαρίτσι, συναντάται αυτός ο επίγειος παράδεισος με τα τιρκουάζ νερά, την χρυσαφένια αμμουδιά και τα βράχια που διεισδύουν στην υδάτινη αγκαλιά της θάλασσας.


Στην ουσία πρόκειται για τρεις, διαδοχικές μικρές ακτές που χωρίζονται μεταξύ τους από βράχια, με τις δύο πρώτες να διαθέτουν μικρό πάρκιγνκ και beach bar και την τρίτη να αποτελεί ιδανική επιλογή για μακροβούτια μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται είτε μέσω του κεντρικού δρόμους της Σιθωνίας από την Συκιά προς το Καλαμίτσι, είτε μέσω του παραλιακού δρόμου που ξεκινάει από την παραλία της Συκιάς.

Kαρύδι

Κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, αμμώδης ακρογιαλιά με ολόλευκη ψιλή άμμο και φυσική σκιά από τα πεύκα που φτάνουν, σχεδόν, μέχρι τη θάλασσα, συνθέτουν το ονειρικό σκηνικό στην παραλία Καρύδι στην Βουρβουρού, στη χερσόνησο της Σιθωνίας.

Πρόκειται για έναν υπέροχο κόλπο που αγκαλιάζεται από λευκούς και εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς και από τις δύο πλευρές του.


Ζεστά και αρκετά ρηχά νερά ενδείκνυνται για ατελείωτο κολύμπι και παιχνίδια στη θάλασσα, κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο.
Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, ενώ διαθέτει μόνο καντίνες για τα απολύτως απαραίτητα. Αν θέλετε να την επισκεφτείτε και να απολαύσετε αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης αποφύγετε τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, καθώς κατακλύζεται από πλήθος κόσμου, ενώ καλύτερες ημέρες είναι σίγουρα οι καθημερινές.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ

Ελληνικός θησαυρός: Ασύλληπτης ομορφιάς ψηφιδωτά ανακαλύφθηκαν σε αρχαία Ελληνική πόλη στην Τουρκία (ΦΩΤΟ)