Διαβατός Ημαθίας

Καλοκαίρι: Τα τρόφιμα που μας κρατούν δροσερούς όταν η θερμοκρασία «αγγίζει κόκκινο»

Οι διατροφικές συμβουλές για το καλοκαίρι είναι λίγο πολύ γνωστές, μικρά και ελαφρά γεύματα, φρέσκοι χυμοί, νερό και φαγητά που μας κρατούν δροσερούς.

Ποια είναι όμως αυτά τα τελευταία;

Τα τρόφιμα που μας κρατούν δροσερούς το καλοκαίρι

Με τον υδράργυρο να δείχνει πια απειλητικά τα δόντια του, είναι επιτακτική η ανάγκη να παραμένουμε ενυδατωμένοι και δροσεροί. Ώρα λοιπόν να εντάξουμε στο καθημερινό μας τραπέζι τις παρακάτω τροφές, ώστε να περιορίσουμε τον αντίκτυπο που έχει για τον οργανισμό μας η καλοκαιρινή ζέστη.

Αγγούρι: Με υψηλή περιεκτικότητα νερού και πολλές βιταμίνες, βοηθά πολύ στην αναπλήρωση του νερού στον οργανισμό.

Καρπούζι: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το καρπούζι περιέχει 91,45% νερό. Είναι ό,τι καλύτερο για να κρατά το σώμα δροσερό.

Μέντα: Δύσκολα θα βρεις βότανο που να αναζωογονεί τον οργανισμό το καλοκαίρι καλύτερα από τη μέντα. Την προσθέτουμε σε ποτά και φαγητά.

Λαχανικά με πράσινα φύλλα: Τα οφέλη για την υγεία αφορούν εδώ καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μόνο που στο καλοκαίρι η υψηλή συγκέντρωση νερού που περιέχουν λειτουργεί ευεργετικά απέναντι στη ζέστη.

Κρεμμύδι: Τα κρεμμύδια περιέχουν επίσης μεγάλες ποσότητες νερού, ειδικά τα κόκκινα, που λειτουργούν και ως αντι-αλλεργιογόνα.

Πεπόνι: Το πεπόνι αποτελείται από 95% νερό. Σβήνει τη δίψα και χαρίζει στο σώμα την απαραίτητη ενυδάτωση.

Σέλινο: Άλλο ένα λαχανικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, αλλά και περιεκτικότητα νερού (95%), ό,τι πρέπει για τις καυτές καλοκαιρινές μέρες.

Μανιτάρια: Αυτή η πολύτιμη πηγή βιταμινών, ιχνοστοιχείων και αντιοξειδωτικών βοηθά πολύ στο να παραμένουμε δροσεροί το καλοκαίρι. Φτάνει να τρώγονται ωμά.

Γιαούρτι: Άλλο ένα εξαιρετικό «ψυκτικό» για το ανθρώπινο σώμα, το γιαούρτι είναι επίσης πολύ ευέλικτο ως συστατικό, συνοδεύοντας πλήθος πιάτων.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

Ο Τραμπ, σπέρνει τον πανικό στην παγκόσμια συμμορία! Διέταξε, τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων του FBI και της CIA!

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!