Σήμερα θα φτιάξουμε γλυκό του κουταλιού Καρπούζι! (συνταγή)
Υλικά:
- 1 κιλό φλούδα από καρπούζι (το άσπρο κομμάτι)
- 1 κιλό ζάχαρη
- βανίλια σκόνη
- χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
- Κόβουμε μεγάλες μπουκιές το άσπρο μέρος από την φλούδα του καρπουζιού, να έχει πάνω του ελάχιστο κόκκινο.
- Βάζουμε τα κομμάτια σε λεκάνη με νερό και χυμό λεμονιού.
- Τοποθετούμε ένα πιάτο πάνω, για να βυθίζονται καλά στο νερό και τα αφήνουμε για 4 ώρες στο ψυγείο.
- Μετά τα πλένουμε καλά, τα στρώνουμε στρώσεις σε μπολ, σκεπάζοντας τες με την ζάχαρη, και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.
- Τις γυρίζουμε στην κατσαρόλα όπως είναι, χωρίς νερό, ρίχνουμε την βανίλια, λίγο χυμό λεμονιού και τις βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό.
Έτοιμο το υπέροχο γλυκό καρπούζι μας.
Καλή επιτυχία !
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »