Διαβατός Ημαθίας

Υγιεινή διατροφή : Ποιες είναι οι σύγχρονες τάσεις που υπάρχουν!

Έχοντας διανύσει, ήδη, το πρώτο εξάμηνο του 2022 βλέπουμε ότι σταδιακά αλλάζει ο τρόπος σκέψης γύρω από το φαγητό. Η υγιεινή ή πιο υγιεινή -σε σχέση με το παρελθόν-διατροφή παραμένει βασικό ζητούμενο. Ας δούμε, λοιπόν, μέχρι αυτή τη στιγμή τι φαίνεται να έχει αλλάξει στο πώς τρώμε και τι προτιμούμε οι περισσότεροι από εμάς.

Περισσότερες γνώσεις γύρω από τις τροφές
Ακόμη και αν δεν είστε έτοιμοι να σταματήσετε να τρώτε κρέας, πρέπει να γίνεται η σωστή αξιολόγηση των τροφίμων. Η επιλογή ενός καλού κρέατος είναι πιο σημαντική από ποτέ. Έτσι, οι περισσότεροι πια προσπαθούν να προμηθεύονται τα κρέατα και τα τρόφιμά τους από έμπιστες πηγές.

Ποτό με μέτρο
Από οινοπνευματώδη ποτά χωρίς ή με  χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ μέχρι κομψά κοκτέιλ, θα λέγαμε πως ζούμε σε μια περίοδο που το αλκοόλ έχει ξεκινήσει να παίζει έναν διαφορετικό ρόλο στη ζωή μας. Όλο και αυξάνεται η μερίδα του κόσμου που δεν θέλει αλκοόλ στη ζωή του, ενώ ψάχνει εναλλακτικές επιλογές σε νέα ροφήματα.

Θρεπτικά τρόφιμα
Το κεφίρ ή το γιαούρτι στα smoothies είναι νέες προσθήκες, ωστόσο πολύ αγαπητές και θρεπτικές. Εξάλλου, όπως και λίγη matcha στο latte φαίνεται πως είναι ευεργετικά για την υγεία.

Εξατομικευμένα συμπληρώματα
Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και αυτό φαίνεται πως γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτό στην εποχή μας. Μπορεί όλοι μας να χρειαζόμαστε παρόμοια θρεπτικά συστατικά, ωστόσο το 2022 φαίνεται να κατανοούμε πως ο καθένας μας έχει και διαφορετικές διατροφικές ανάγκες.

Χορτοφαγική διατροφή
Μελέτες υποδεικνύουν ότι όσοι τρώνε τουλάχιστον 30 διαφορετικά φυτικά τρόφιμα την εβδομάδα φαίνεται να έχουν περισσότερα οφέλη για την υγεία.  Η κατεύθυνση, λοιπόν, σε περισσότερες χορτοφαγικές επιλογές όλο και ενισχύεται.

Ξεκούραση
Η ξεκούραση είναι αναγκαία πια. Όλα δείχνουν ότι η επαρκής ανάπαυση είναι εξαιρετικά σημαντική για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας. Οπότε συνδυαστικά και με το ποιοτικό φαγητό, παραμένουμε σε καλή φόρμα.

Νέα προϊόντα
Έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά προϊόντα, όπως καφέδες με μανιτάρια που υπόσχονται πρόσθετα οφέλη για τον οργανισμό. Τέτοιου είδους προϊόντα αποκτούν όλο και περισσότερο το δικό τους κοινό.

Εύκολες συνταγές
Η κατανάλωση θρεπτικών γευμάτων είναι απαραίτητη για όσους από εμάς θέλουμε να νιώθουμε γεμάτοι ενέργεια. Ωστόσο, και η ευκολία πρέπει να πρέπει να συνάδει με τη μαγειρική. Θρεπτικές και γρήγορες συνταγές είναι από τα ζητούμενα της εποχής μας.

Η σημασία της γεύσης
Μπαχαρικά στα γεύματα; Ναι, καθώς δεν προσθέτουν μόνο γεύση, αλλά συμβάλλουν στην καλή υγεία. Διαβάζοντας και διαλέγοντας τα κατάλληλα μπαχαρικά ενισχύουμε το φαγητό μας.

Μαγειρική και ευεξία
Οι τάσεις στο αργό μαγείρεμα, στο ψήσιμο και στην παρασκευή ψωμιού εκτοξεύτηκαν στα ύψη κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σήμερα, η μαγειρική δεν είναι απλώς μια ανάγκη, αλλά είναι παράλληλα και μια αγχολυτική διαδικασία που βοηθάει στο να ηρεμήσουμε. 

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ

Ελληνικός θησαυρός: Ασύλληπτης ομορφιάς ψηφιδωτά ανακαλύφθηκαν σε αρχαία Ελληνική πόλη στην Τουρκία (ΦΩΤΟ)