Διαβατός Ημαθίας

Καλό Αμπέλι - Σέριφος: Ένα μαγικό νησί που συγκλονίζει με την άγρια ομορφιά του..

Η Σέριφος με την άγρια ομορφιά και τα συγκλονιστικά τοπία αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς και όχι άδικα. Στο νησί με μία από τις πιο όμορφες χώρες των Κυκλάδων ανακαλύπτει κανείς πολλούς θησαυρούς, ανάμεσα στους οποίους και την παραλία Καλό Αμπέλι, στο νότιο τμήμα της Σερίφου, σε απόσταση 3,5 χλμ. από το Λιβάδι.

Το Καλό Αμπέλι, λοιπόν, είναι μια παραλία με εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς μέσα και έξω από τη θάλασσα, χρυσαφένια αμμουδιά που μοιάζει με πούδρα και καταγάλανα νερά -φέρνουν στο νου εξωτικό προορισμό ή πισίνα- που προσκαλούν σε δροσιστικά μακροβούτια μακριά από τις πολυσύχναστες πλαζ του νησιού. 

Οι βράχοι που βρίσκονται στην δεξιά πλευρά της ακτής λειτουργούν και ως φυσικοί «βατήρες» για βουτιές, ενώ ο υπέροχος βυθός της ακρογιαλιάς αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις του snorkeling. Προς το αριστερό τμήμα του Καλού Αμπελιού βρίσκονται μικροσκοπικά κολπάκια που μπορεί να ανακαλύψει κανείς κολυμπώντας.

Στο νότιο άκρο του όρμου, όπου βρίσκεται η παραλία, συναντάται και η βραχονησίδα «Γαρμπιάς» (γνωστή και ως Μικρονήσι), η οποία, σύμφωνα με την τοπική παράδοση, συνδέεται με τον μύθο του Οδυσσέα.

Καλό Αμπέλι: Πώς προσεγγίζεται η παραλία
Για να την προσεγγίσει, κανείς, θα πρέπει να περπατήσει στο μονοπάτι που οδηγεί σε αυτή για περίπου 20 λεπτά. Ο δρόμος για τα αυτοκίνητα φτάνει μέχρι ένα σημείο, μετά τον οικισμό του Ράμμου και με κατεύθυνση προς τις παραλίες Βαγιά, Γάνεμα και Κουταλάς, και από εκεί σκαλάκια οδηγούν στην Εκκλησία του Σωτήρα, δίνοντας τη σκυτάλη σε κατηφορικό μονοπάτι που οδηγεί στην ακρογιαλιά.

Αν και η πρόσβαση σε αυτή είναι αρκετά δύσκολη, το Καλό Αμπέλι ανταμείβει και με το παραπάνω τους λουόμενους που θα την επιλέξουν, οι οποίοι μόλις την αντικρίσουν μένουν σίγουρα με το στόμα ανοιχτό! Η παραλία δεν διαθέτει καμία οργάνωση και σκιά και γι΄ αυτό όσοι την επισκεφτούν θα πρέπει να έχουν προνοήσει προηγουμένως για τα απαραίτητα εφόδια.



Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Το 65% των ιδιοκτητών ακινήτων θέλουν αλλά δεν μπορούν να ανακαινίσουν τις κατοικίες τους