Διαβατός Ημαθίας

Ήξερες ότι υπάρχει φυσικό ανθρακούχο νερό;

Αλήθεια, το γνωρίζεις ότι υπάρχει φυσικό ανθρακούχο νερό; Για να είμαι ειλικρινής ούτε και εγώ το γνώριζα. Το ανακάλυψα πρόσφατα, όταν πριν από κάποιους μήνες ξεκίνησα να προσέχω περισσότερο τη διατροφή μου και να ακολουθώ έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Γνώριζα για τα σοδόνερα, το αφρώδες νερό με εκείνες τις γαργαλιστικές και συνάμα ευχάριστες φυσαλίδες, ωστόσο δεν γνώριζα ότι υπάρχει νερό που πηγάζει με φυσαλίδες CO2, δηλαδή είναι φυσικό ανθρακούχο και όχι απλό νερό το οποίο υπόκειται αργότερα σε επεξεργασία ώστε να είναι ανθρακούχο ή τα γνωστά σε όλους σοδόνερα ή τονωτικά νερά!

Μελετώντας τη διαφορά έμαθα για όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του φυσικού ανθρακούχου νερού και γιατί έχει μετατραπεί σε καθημερινή ιεροτελεστία για πολλούς ανθρώπους τα τελευταία χρόνια. Παρακάτω θα μοιραστώ μαζί σας όλες τις πληροφορίες, για να το εντάξετε και εσείς στη διατροφή σας με σκοπό να βελτιώσετε το ευ ζην σας. 


Σε αντίθεση με τα φυσικά ανθρακούχα νερά, τα σοδόνερα δεν περιέχουν φυσικούς ηλεκτρολύτες (HCO3). Η τεχνητή προσθήκη CO2 μπορεί να δημιουργήσει ένα όξινο περιβάλλον για το πεπτικό σύστημα, καθώς ενισχύει την παραγωγή ανθρακικού οξέος στο στομάχι. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες καταστάσεις όπως αύξηση της γαστρικής οξύτητας, η οποία μπορεί τελικά να καταλήξει σε έλκος, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή ακόμη και υπέρταση.

Η κατανάλωση φυσικού ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με φυσικά διττανθρακικά άλατα εξουδετερώνει την υπερβολική γαστρική οξύτητα, γεγονός που διευκολύνει την πέψη και το μεταβολισμό και μεταφέρει φυσικούς ηλεκτρολύτες στο σώμα. Επίσης, προλαμβάνει τη δημιουργία πέτρας στα νεφρά και εξουδετερώνει το γαλακτικό οξύ που παράγεται κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε σωματικής δραστηριότητας.

Επιπλέον, το φυσικό ανθρακούχο νερό βοηθάει στην ευεξία, την απώλεια βάρους και γενικά στην ενυδάτωση μας.

Το νερό είναι ζωή και κάθε ενήλικας θα πρέπει να καταναλώνει ημερησίως περίπου 2 λίτρα. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς δεν πίνουμε ούτε το μισό από αυτό που πρέπει. Μπορεί όταν διψάμε να κατεβάζουμε ένα ολόκληρο ποτήρι με ευχαρίστηση, ωστόσο αν δεν υπάρχει αυτή η επιθυμία, δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα στον κόσμο. Από την άλλη, το φυσικό ανθρακούχο νερό, λόγω των φυσαλίδων του, είναι πιο ευχάριστο με αποτέλεσμα να μας βοηθάει να καταναλώνουμε την απαραίτητη ημερήσια ποσότητα νερού, χωρίς να γίνεται αγγαρεία.

Επίσης, σίγουρα πολλοί από εσάς, όπως και εγώ έχουν ως στόχο την απώλεια βάρους, ειδικά τώρα που βρισκόμαστε στις αρχές του καλοκαιριού. Το φυσικό ανθρακούχο νερό μπορεί να βοηθήσει σ’ αυτή την προσπάθεια μας. Για τα άτομα που προσέχουν το βάρος τους, η ενυδάτωση είναι το κλειδί. Όταν ένα άτομο δεν είναι επαρκώς ενυδατωμένο, μπορεί να αισθάνεται πάντα πεινασμένο, επειδή το σώμα δεν μπορεί να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ πείνας και δίψας.

Tο φυσικό ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό, αναβλύζει από παρθένες πηγές μεταλλικών νερών με φυσαλιδούλες CO2 που προέρχονται από την γη και σημαντική περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα, χάρη στις γεωλογικές δομές που περιβάλλουν την πηγή. Παράλληλα, είναι πλούσιο σε ασβέστιο και μαγνήσιο: ένα λίτρο παρέχει το 41% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ενός ενήλικα για ασβέστιο και το 28% για ημερήσια πρόσληψη μαγνησίου.

Αίαντας: Για εσένα που νοιάζεσαι για την υγεία σου και αναζητάς να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου, το φυσικό ανθρακούχο μεταλλικό, αποτελεί την πρώτη σου επιλογή και προτίμησε τα Ελληνικά προϊόντα πρώτα, βλέπε "Ξινό νερό" από την Φλώρινα από την περιοχή του Αμυνταίου (στο χωριό Παπαγιάννη υπάρχουν βρύσες μέσα στο χωριό όπου οι κάτοικοι το προμηθεύονται από εκεί ). Καθώς υπάρχει και η "Σουρωτή" (Θεσσαλονίκη) αναγνωρισμένη για ποσιθεραπεία από 1916...


Με πληροφορίες από newsbeast.gr
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ

Ελληνικός θησαυρός: Ασύλληπτης ομορφιάς ψηφιδωτά ανακαλύφθηκαν σε αρχαία Ελληνική πόλη στην Τουρκία (ΦΩΤΟ)