Διαβατός Ημαθίας

Νάτα - Νάταααα .... Αποσύρουν τα ΤΟΜΑ BMP-1 από τα νησιά του Αιγαίου...

Ξεκινά τον Ιούλιο η απόσυρση τω ελληνικών ΤΟΜΑ BMP-1 από τα νησιά του Αιγαίου. Αυτό συμφωνήθηκε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ έπειτα από συνάντηση του ΥΠΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλο με τη Γερμανίδα ομόλογό του.

Όπως αναφέρει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στο Twitter, νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Christine Lambrecht και συζήτησαν για τη συμφωνία ανταλλαγής των ΤΟΜΑ BMP-1 με τα Marder-1Α3 ιδίας ηλικίας» και ανάλογων δυνατοτήτων τα οποία όμως δεν πρόκειται να μεταφερθούν σε αναλογία 1/1 στα νησιά του Αιγαίου ενώ προκύπτουν τεράστια προβλήματα υποστήριξης των οχημάτων και εκπαίδευσης του προσωπικού για τα επόμενα δύο χρόνια τουλάχιστον.

Στόχος να ξεκινήσει η υλοποίηση της συμφωνίας σε λίγες ημέρες.

Επίσης, η συζήτηση επεκτάθηκε και σε θέματα αμυντικής βιομηχανίας, με τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών αρμάτων μάχης να βρίσκεται στο επίκεντρο. 

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε και με τον Βρετανό υπουργό Άμυνας , με τον οποίο συζήτησαν για την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, όσο και για τις προοπτικές ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..