Διαβατός Ημαθίας

Τέσσερις συμβουλές για καλύτερο μαύρισμα στον ήλιο με ασφάλεια...

Πώς να ενισχύσετε και να παρατείνετε το μαύρισμά σας χωρίς να βλάψετε το δέρμα σας..
Υπάρχουν πολλοί βάσιμοι λόγοι για τους οποίους οι περισσότερες γυναίκες αγαπάνε να κάνουν ηλιοθεραπεία. Πρώτα απ’ όλα, το φως του ήλιου αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης (το δικό μας Βάλιουμ της φύσης, που αποδεδειγμένα ανακουφίζει από το άγχος). Όχι μόνο αυτό, αλλά παράγει βιταμίνη D, η οποία είναι καλή για τα οστά, τα δόντια, το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια.
Ωστόσο, όλα αυτά τα οφέλη δεν μπορούν να αντισταθμίσουν την πρόωρη γήρανση και τους κινδύνους καρκίνου του δέρματος που συμβαδίζουν με την έκθεση στον ήλιο. Πώς, λοιπόν, μπορείτε να αποκτήσετε την ηλιοκαμένη επιδερμίδα που πάντα ονειρεύεστε για το καλοκαίρι, αλλά με ασφάλεια;

Εφαρμόστε το σωστό αντηλιακό

Μην βασίζεστε μόνο στον δείκτη προστασίας του αντηλιακού σας. Στο μπουκάλι πρέπει να αναζητάτε τον όρο «ευρέως φάσματος», που σημαίνει ότι θα σας προστατεύει τόσο από τις ακτίνες UVA (γήρανση) όσο και από τις ακτίνες UVB (κάψιμο). Επίσης, γυρίστε το μπουκάλι για να δείτε τη βαθμολογία των αστέρων UVA. Αυτές υποδεικνύουν την αξιολόγηση SPF και μπορεί να κυμαίνονται από 1 αστέρι (ελάχιστη προστασία) έως 5 αστέρια (υπερπροστασία).

Προτιμήστε το SPF30 έναντι του SPF50. «Φιλτράρει το 97% των ακτίνων UVB, ενώ ο SPF50 φιλτράρει το 98%. Το τελευταίο μπορεί να δώσει μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας που μπορεί να μην το επαναλάβετε κάθε δύο ώρες όπως θα έπρεπε. Αν έχετε πολύ σκούρο δέρμα (νοτιοϊνδικό ή μαύρο), ο SPF15 είναι επαρκής», εξηγεί ο Dr. Lowe στο Cosmopolitan.

Γνωρίστε το χρόνο μαυρίσματός σας
Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, το δέρμα σας φτάνει σε ένα οριακό σημείο μαυρίσματος όταν φυσικά δεν μπορεί να παράγει άλλη μελανίνη (τη χρωστική ουσία μαυρίσματος), οπότε δεν έχει νόημα να αράζετε όλη μέρα κάτω από τον ήλιο. «Ο καθένας έχει το δικό του όριο μελανίνης, συνήθως δύο έως τρεις ώρες ή πολύ λιγότερο αν έχετε ανοιχτόχρωμο δέρμα» λέει ο Dr Lowe. «Μετά από αυτό απλώς εκθέτετε το δέρμα σας στον κίνδυνο βλάβης από την υπεριώδη ακτινοβολία».

Αναζητήστε σκιά

«Κάνοντας διαλείμματα από τον ήλιο θα μειώσετε την ένταση της υπεριώδους ακτινοβολίας και τον κίνδυνο ηλιακού εγκαύματος και σημαίνει ότι το μαύρισμά σας θα είναι πιο υγιές και με μεγαλύτερη διάρκεια» λέει στο Cosmopolitan ο Dr. Frank Schwanke, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης αντηλιακής φροντίδας της Beiersdorf.

Τρώτε τροφές φιλικές προς τον ήλιο

Ορισμένες τροφές είναι γνωστό ότι αυξάνουν το λυκοπένιο, τον SPF του δέρματος. Ένα αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στις ντομάτες και σε άλλα κόκκινα και πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά, μπορεί να ενισχύσει την αντηλιακή σας προστασία κατά 33%.

Η δερματολόγος Dr. Samantha Bunting εν τω μεταξύ προτιμά αυτές με αντιφλεγμονώδη δράση που βοηθούν στην ηρεμία του δέρματος μετά την έκθεση στον ήλιο.

«Είμαι μεγάλη οπαδός μιας ομάδας αντιοξειδωτικών που ονομάζονται πολυφαινόλες», εξηγεί. «Το πράσινο τσάι είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα, πιείτε το μετά από ένα γεύμα σούσι». Γιατί το γεύμα σούσι αντί για μερικά τσιπς δίπλα στην πισίνα; Τα λιπαρά ψάρια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 και έχουν, επίσης, αντιφλεγμονώδεις δυνάμεις. Τέλος, η μαύρη σοκολάτα είναι γεμάτη με φλαβονοειδή που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από τα ηλιακά εγκαύματα, ενώ η καφεΐνη θεωρείται ότι συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου καρκίνου του δέρματος. «Είναι καλύτερο να την παίρνετε σε ένα σφηνάκι εσπρέσο λίγο πριν βγείτε στην παραλία» λέει ο Dr. Bunting.

πηγές: newsbeast/el 
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...