Διαβατός Ημαθίας

Απώλεια λίπους από την κοιλιά: Tι να πίνετε για καλύτερα αποτελέσματα ανεξάρτητα από την ηλικία σας...

Όλοι ξέρουν ότι τα ζαχαρούχα και τα αλκοολούχα ποτά οδηγούν σε αύξηση βάρους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε τι που πίνετε σας εμποδίζει στην προσπάθεια για επίπεδο στομάχι.
Το τι και πώς πίνετε μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο μεταβολισμός του οργανισμού..

Χάρη σε επιστημονικά ευρήματα, οι ειδικοί έχουν εντοπίσει μερικές συνήθειες στο τι πίνουμε, οι οποίες βοηθούν αποτελεσματικά στην μείωση του λίπους στην κοιλιά, ειδικά όταν συνδυάζονται με δίαιτα και άσκηση.
Πίνετε περισσότερο νερό
Αν θέλετε να χάσετε βάρος και να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά, δεν είναι κακό να αρχίσετε να πίνετε περισσότερο νερό. Πίνοντας μερικά παραπάνω ποτήρια νερό σε καθημερινή βάση, θα νιώθετε πιο γεμάτο το στομάχι σας, αποτρέποντας την υπερκατανάλωση τροφής. Είναι απλό αλλά έχει αποδειχτεί: μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Obesity (Silver Spring) αποκάλυψε ότι οι συμμετέχοντες που έπιναν επιπλέον 500 ml νερό πριν από τα γεύματα, ενώ παράλληλα ακολουθούσαν μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων, έχασαν πάνω από 40% περισσότερο βάρος σε σύγκριση με εκείνους που απλώς ακολούθησαν μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων.

Για βέλτιστα αποτελέσματα, φροντίστε να πίνετε κρύο νερό. Μια άλλη έρευνα στο περιοδικό International Journal of Obesity βρήκε μια σχέση μεταξύ της κατανάλωσης κρύου νερού και της καύσης επιπλέον λίπους. Η κατανάλωση κρύου νερού καίει ακόμη περισσότερο λίπος, επειδή ο οργανισμός πρέπει να ζεστάνει το νερό, καταναλώνοντας επιπλέον ενέργεια. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι σε υψηλό επίπεδο, η καύση λίπους αυξήθηκε έως και 25% για 40 λεπτά σε συμμετέχοντες, που ήπιαν ένα ποτήρι κρύο νερό.

Πιείτε ένα επιπλέον φλιτζάνι καφέ
Ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά. Το μυστικό της καύσης λίπους βρίσκεται στην περιεκτικότητά του σε καφεΐνη.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Clinical Physiological and Functional Imaging αποκάλυψε ότι η καφεΐνη βοηθά στην τόνωση του μεταβολισμού, οδηγώντας σε αυξημένη ποσότητα καύσης λίπους. Αυτό συμφωνεί με μια άλλη μελέτη στο Obesity (Silver Spring), που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι συμμετέχοντες που έπιναν ένα φλιτζάνι καφέ με 6 mg καφεΐνης κατέληξαν να καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες συνολικά.

Πιείτε περισσότερο πράσινο τσάι
Όπως ο καφές, η κατανάλωση περισσότερου πράσινου τσαγιού μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε λίπος στην κοιλιά, λόγω της περιεκτικότητας του ροφήματος σε καφεΐνη. Το πράσινο τσάι είναι λίγο καλύτερο από τον καφέ, καθώς περιέχει αντιοξειδωτικά (κατεχίνες) που συνδυάζονται με την καφεΐνη, για να μειώσουν ακόμη περισσότερο το αποθηκευμένο λίπος. Μια μελέτη στο Canadian Pharmaceutical Journal αποκάλυψε ότι οι συμμετέχοντες που έπιναν πράσινο τσάι με υψηλότερες συγκεντρώσεις κατεχινών και καφεΐνης έχασαν έως και 3 περισσότερα κιλά σε διάστημα 3 μηνών σε σύγκριση με εκείνους που δεν έπιναν πράσινο τσάι.

Μια άλλη έρευνα στο International Journal of Obesity έδειξε, ότι οι κατεχίνες βοηθούν σημαντικά στην καύση θερμίδων, καθιστώντας το πράσινο τσάι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να μειώσουν το λίπος στην κοιλιά. Η επιλογή ενός πράσινου τσαγιού με υψηλή ποσότητα κατεχινών, όπως το τσάι matcha, θα έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, σύμφωνα με μια μελέτη στο Journal of Chromatography.

Και το μαύρο τσάι είναι εξίσου καλό
Εάν θέλετε να χάσετε λίπος στο στομάχι, αλλά προτιμάτε το μαύρο από το πράσινο τσάι, μην φοβάστε. Αν και το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, το μαύρο τσάι περιέχει υψηλές ποσότητες πολυφαινολών, έναν άλλο τύπο αντιοξειδωτικού, που έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σημαντικά το βάρος σε παχύσαρκους συμμετέχοντες, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο European Journal of Nutrition. Αυτές οι πολυφαινόλες υπάρχουν με φυσικό τρόπο στο μαύρο τσάι και δεν χρειάζεται καν να πίνετε τσάι με καφεΐνη για να δείτε αποτελέσματα.

Οι πολυφαινόλες στοχεύουν ειδικά στο λίπος του στομάχου, καθιστώντας το μαύρο τσάι ένα εξαιρετικό ρόφημα εάν θέλετε να μειώσετε την περιφέρεια της μέσης σας. Σε μια άλλη μελέτη στο Molecules ερευνητές παρακολούθησαν συμμετέχοντες για διάστημα τριών μηνών και διαπίστωσαν, ότι όσοι έπιναν τρία φλιτζάνια μαύρο τσάι κάθε μέρα όχι μόνο έχασαν περισσότερο λίπος, αλλά και η περιφέρεια της μέσης τους συρρικνώθηκε ιδιαίτερα σε μέγεθος.



Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...