Διαβατός Ημαθίας

Η Τουρκία καταρρέει οικονομικά - Αντικλεπτικά στο γάλα βάζουν τα σούπερ μάρκετ...

Ο πληθωρισμός συνεχίζει την ξέφρενη απομείωση του εισοδήματος και ως εκ τούτου έχουν αυξηθεί και οι μικροκλοπές τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, στα σούπερ μάρκετ προσπαθούν να αποτρέψουν τις πιθανές κλοπές βάζοντας αντικλεπτικά στα προϊόντα.

Συγκεκριμένα, έβαλαν αντικλεπτικά στο γάλα και στο τυρί. Στο παρελθόν αντικλεπτικά υπήρχαν στα αλκοολούχα ποτά και πρόσφατα στο βρεφικό γάλα.
Ο βασικός μισθός στην Τουρκία αντιστοιχεί σε περίπου 215 ευρώ, ενώ το μπουκάλι γάλα υπολογίζεται στα 2 ευρώ περίπου.

Παράλληλα, και σε άλλα προϊόντα το κόστος παρασκευής τους έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να σκέφτονται να αλλάξουν τα βασικά συστατικά που χρησιμοποιούν.

Για παράδειγμα, οι παραγωγοί σκέφτονται να βάζουν στον μπακλαβά καρύδι αντί για φιστίκι, καθώς είναι πανάκριβο.

Τα παραπάνω καθιστούν σαφές γιατί το καθεστώς Ερντογάν κλυδωνίζεται έχοντας χάσει το μεγάλο του ατού, την οικονομική ανάπτυξη και ευμάρεια, πάνω στις οποίες εδραιώθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Και φυσικά εξηγούν το λόγο για τον οποίο ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας καταφεύγει καθημερινά στον λαϊκισμό επιχειρώντας να φανατίσει το ακροατήριο του προσπαθώντας να αποφύγει μια επώδυνη ήττα που όχι μόνο θα τον ρίξει από την εξουσία αλλά θα του δημιουργήσει και πολλά προβλήματα ακόμη σε σχέση με οικονομικά σκάνδαλα και άλλα ζητήματα της διακυβέρνησής του.




Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Επίδομα Παιδιού Α21: Ανοικτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι