Διαβατός Ημαθίας

ΕΠΣ Ημαθίας: Kυπελλούχος ο Αστέρας Τριποτάμου - Νίκησε τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων στα πέναλτι με 5-4

Ο Αστέρας Τριποτάμου κατέκτησε το πρώτο κύπελλο της ιστορίας του, νικώντας στον τελικό τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων με 5-4 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας και παράταση 0-0) και κάνοντας το νταμπλ την φετινή σεζόν! 

Το παιχνίδι ήταν δυνατό και αμφίρροπο, με τους Τρικαλινούς να έχουν τις περισσότερες ευκαιρίες αλλά να μην καταφέρνουν να τις αξιοποιήσουν, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Βασίλτση στο φινάλε της κανονικής διάρκειας!
Οι παίκτες του Τάσου Χουρσουζίδη μπήκαν με περισσότερο ενθουσιασμό στο ματς και στο πρώτο μισάωρο ήταν καλύτεροι, έχοντας δύο καλές στιγμές στο 13’ όταν μετά από σέντρα του Μετάι, ο Μπικιάρης από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει και στο 16’ όταν ο Γιόνδης βρέθηκε σε θέση γκολ αλλά το σουτ του κόντραρε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ.

Daily shops:


Μετά το 30’ οι Τρικαλινοί ισορρόπησαν τον ρυθμό, χωρίς ωστόσο να κάνουν κάποια αξιόλογη φάση μπροστά στην αντίπαλη εστία. Αντίθετα, ο Τριπόταμος ήταν αυτός που έχασε κλασική ευκαιρία με τη συμπλήρωση 45 λεπτών, όταν ο Μπουλάρι βγήκε σε θέση τετ-α-τετ και υπό πίεση πλάσαρε τον Αργυρόπουλο, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια κρατώντας το 0-0.
Στην επανάληψη οι «πράσινοι» ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 54’ μετά από επικίνδυνη αντεπίθεση, ο Ζυγκερίδης πάσαρε στον Λίτσι, αυτός πλάσαρε αλλά ο Προβατίδης έσωσε πριν η μπάλα περάσει την γραμμή, ενώ στο επόμενο λεπτό το σουτ του Λίτσι πέρασε λίγο δίπλα από τα δοκάρια του Κύρου.

Στο 60’ μία ακόμη καλή στιγμή για τα Τρίκαλα, όταν ο Λίτσι έφυγε από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ και βγήκε μόνος με τον Κύρου, ο οποίος όμως τον νίκησε κρατώντας το μηδέν!

Στο 79’ ο Ζυγκερίδης έγινε κάτοχος της μπάλας και πάσαρε μέσα στην περιοχή στον Κέλο, ο οποίος όμως δεν έκανε καλό σουτ και αποκρούστηκε από τους αμυντικούς του Τριποτάμου.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Κιρκιλιανίδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Τσιρίδης πήρε την κεφαλιά από καλή θέση αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Με την συμπλήρωση 90 λεπτών οι Τρικαλινοί έχασαν μοναδική ευκαιρία για να σκοράρουν, όταν ο Πέικος βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Ζυγκερίδη, αυτός έσπασε τη μπάλα για τον Βασίλτση που σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια έσκασε λίγο έξω από την γραμμή και απομακρύνθηκε, με το 0-0 να παραμένει και το ματς να πηγαίνει στην παράταση!

Daily shops:


Σημειώνεται ότι στο δεύτερο ημίχρονο ακυρώθηκαν ως οφσάιντ δύο τέρματα της ομάδας των Τρικάλων.

Στην παράταση δεν υπήρξαν πολλές συγκινήσεις, με τον Μ. Αλέξανδρο να έχει στο 96’ μια καλή στιγμή με τον Βασίλτση που βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην αντίπαλη περιοχή αλλά το σουτ δεν ήταν καλό και απομακρύνθηκε, ενώ στο 111’ ο Τσιρίδης με κεφαλιά από πολύ καλή θέση, έπειτα από κόρνερ, έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.
Στις καθυστερήσεις της παράτασης ο Τούφας πήγε να βγει στην αντεπίθεση αλλά ανατράπηκε εσκεμμένα από τον Τσιρίδη, που αντίκρισε και την κίτρινη κάρτα, με το 0-0 να παραμένει και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα πέναλτι!

Η διαδικασία των πέναλτι:

Μπρέγκου (Τριπόταμος): 1-0

Αβραμόπουλος (Τρίκαλα): δοκάρι

Τούφας (Τριπόταμος): απόκρουση

Τσιρίδης (Τρίκαλα): 1-1

Μπαλάφας (Τριπόταμος): 2-1

Τσιούχας (Τρίκαλα): 2-2

Μπουλάρι (Τριπόταμος): 3-2

Πέικος (Τρίκαλα): 3-3

Αχαλινόπουλος (Τριπόταμος): 4-3

Ζυγκερίδης (Τρίκαλα): 4-4

Σοφιανίδης (Τριπόταμος): 5-4

Κέλο (Τρίκαλα): άουτ

Διαιτητής: Κελεσίδης / Βοηθοί: Χαλατζούκας, Αργυρίου / 4ος: Παζαρτζικλής

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ (Τάσος Χουρσουζίδης): Κύρου, Μπέσσας, Μπαλάφας, Αχαλινόπουλος, Γκιντίδης, Κόλα (70’ Μπρέγκου), Προβατίδης (70’ Τούφας), Μπικιάρης (65’ Βασιλείου), Μετάι (85’ Παπαδόπουλος), Μπουλάρι, Γιόνδης (85’ Σοφιανίδης).

Μ. ΑΛΕΞ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Δημήτρης Πρίντζιος): Αργυρόπουλος, Ατανάσωφ (90+4’ Τσιούχας), Κιρκιλιανίδης, Πέικος, Τσιρίδης, Περτσιούνης, Αβραμόπουλος, Γεωργίου (32’ Κέλο), Πιπιλιάρης (89’ Βασίλτσης), Μουρατίδης (32’ Ζυγκερίδης), Λίτσι (115’ Βαασάρας). 

πηγή: κερκίδα
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι