Για σήμερα Κοτόπιτα με σφολιάτα (συνταγή)
Υλικά:
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 3 κρεμμύδια
- 2 κούπες κίτρινα τυριά τριμμένα
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Λίγη φρυγανιά τριμμένη
- Αλάτι – πιπέρι
- μια πρέζα μοσχοκάρυδο
Daily shops:
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το κοτόπουλο στη μέση ( για να το σκεπάζει το νερό) και το βράζουμε μαζί με τα κρεμμύδια, κομμένα στη μέση, σε χαμηλή φωτιά, θέλουμε να μείνει ένας ωραίος ζωμός.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο όταν είναι έτοιμο να κρυώσει και συνεχίζουμε να βράζουμε το ζωμό μόνο του να πήξει κάπως.
- Μόλις κρυώσει καθαρίζουμε το κοτόπουλο από πέτσες και κόκαλα, το βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, τα τυριά, το αυγό, την φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά.
- Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας, βάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
- Χαρακώνουμε σε κομμάτια ελαφρά μόνο το πάνω φύλλο
- Ψήνουμε στους 180 για 3 τέταρτα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα μας
Έτοιμη η καταπληκτική κοτόπιτα μας που όλοι θα λατρέψουν
Καλή σας όρεξη!
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »