Διαβατός Ημαθίας

Τυροπιτάκια κουρού για όλες τις ώρες της ημέρας!

Τυροπιτάκια κουρού με την υπέροχη σε γεύση ζύμη τους, που θα τους μαγέψουν όλους.
Ας τα ετοιμάσουμε.

Υλικά:
  • 1 βιτάμ
  • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • 1 κούπα γάλα
  • 3 αυγά
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:
  • Μισό κιλό τυρί φέτα
  • 250 γρμ ανάλατη μυζήθρα
  • 2 αυγά
  • Και 2 αυγά για την επάλειψη

Εκτέλεση :
  • Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και ζυμώνουμε, όταν γίνει, βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε την ζύμη μας σε ένα μεγάλο φύλλο, κόβουμε με μια κούπα στρογγυλούς δίσκους, βάζουμε σε κάθε δίσκο μια κουταλιά γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και πατάμε τις άκρες με το πιρούνι να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
  • Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, και αλείφουμε με αυγό χτυπημένο σε λίγο νερό, πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με σουσάμι.
  • Ψήνουμε τα τυροπιτάκια μας σε ζεστό φούρνο, στους 180, στον αέρα, για 25 λεπτά περίπου, να ροδοκοκκινίσουν.

Έτοιμα τα υπέροχα τυροπιτάκια μας και όλοι θα ξετρελαθούν μαζί τους.
Καλή σας όρεξη! 

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...