Για σήμερα Ριζότο με χοιρινή πανσέτα από τα χεράκια της γιαγιάς μας !
Ας το ετοιμάσουμε.
Υλικά :
- 5-6 φέτες πανσέτα
- 1 πράσο (το λευκό μέρος)
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 σφηνάκι κρασί
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 ματσάκι ρόκα χοντροκομμένη
- Τυρί τριμμένο
- ελαιόλαδο
- Αλάτι – πιπέρι
- 1 & μισή κούπα ρύζι για ριζότο
Εκτέλεση:
- Κόβουμε την πανσέτα σε μικρά κυβάκια.
- Στο τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο σοτάρουμε την πανσέτα να πάρει καλό χρώμα, αλατοπιπερώνουμε, την βγάζουμε σε μπολάκι και την αφήνουμε.
- Στο ίδιο τηγάνι όπως είναι, προσθέτουμε πρώτα το πράσο και μετά από λίγο το κρεμμύδι μέχρι να σοταριστούν, αλατίζουμε, μετά προσθέτουμε το σκόρδο , προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας να αλλάξει χρώμα και σβήνουμε με το κρασί.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά ζεστό νερό, μόλις κοχλάσει, χαμηλώνουμε την φωτιά.
- Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε την ρόκα , ανακατεύουμε, αφήνουμε λίγο και προσθέτουμε τη μουστάρδα, τέλος ρίχνουμε την πανσέτα, προσθέτουμε πιπέρι και το τριμμένο τυρί.
- Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και το υπέροχο ριζότο μας είναι έτοιμο.
Καλή σας όρεξη!
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »