Βακαλάος σκορδαλιά σε χυλό μπύρας....Με άρωμα ελευθερίας!
Υλικά :
- 2 – 3 Φύλλα Βακαλάο
- Λάδι για το τηγάνισμα
Για το χυλό μπύρας:
- 1 μικρό μπουκάλι μπύρας
- 250 γραμ. αλεύρι
- 1 φακελάκι μαγιά
- λίγο αλάτι
Για τη σκορδαλιά:
- 1 κιλό πατάτες
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 λεμόνι
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση :
- Κόβουμε σε κομμάτια τις φέτες του μπακαλιάρου και τα αφήνουμε για 24 ώρες μέσα στο νερό .για να ξαρμυρίσουν. Αλλάζουμε 3 – 4 φορές νερό.
- Ετοιμάζουμε τον χυλό, χτυπάμε με το σύρμα όλα τα υλικά (ζεστό νερό, όσο πάρει) και τον αφήνουμε να φουσκώσει.
- Πριν βουτήξουμε τις φέτες μπακαλιάρου στο χυλό, τις αλευρώνουμε. Τινάζουμε καλά, να φύγει το περιττό αλεύρι και μετά τις βάζουμε μέσα στο χυλό και τις τηγανίζουμε σε ζεστό μπόλικο λάδι, να πάρουν εκείνο το υπέροχο χρυσοκίτρινο χρώμα.
Για τη σκορδαλιά:
- Βράζουμε για 30 λεπτά περίπου σε αλατισμένο νερό, τις πατάτες σε κύβους.
- Όπως είναι καυτές, τις τοποθετούμε στο μούλτι με τον χυμό λεμονιού, το ξύδι, το πιπέρι και τις πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδου.
- Ενώ χτυπάμε, προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε αλάτι.
- Η βελούδινη σκορδαλιά μας είναι έτοιμη.
Έτοιμο το υπέροχο φαγητό μας. Καλή σας όρεξη!
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »