Διαβατός Ημαθίας

Συνάντηση Βούλας Πατουλίδου-Λάζαρου Κυρίζογλου για τη «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη»

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο τα νέα έργα που κατανέμονται στους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, με τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η πορεία υλοποίησης του προγράμματος.
Το πρόγραμμα, ειδικότερα, αποτελείται από τέσσερις άξονες, που αφορούν έργα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, κοινωνικής προστασίας & συνοχής, προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.
Παράλληλα, στη συνάντηση της κας. Πατουλίδου και του
κ. Κυρίζογλου συζητήθηκε  ο σχεδιασμός για τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ.

H «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη» αποτελεί το μεγαλύτερο ολοκληρωμένο πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, το οποίο τυγχάνει να είναι το μοναδικό πανελλαδικά και στο οποίο επιτυγχάνεται η αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των οκτώ (8) δήμων της πόλης.


Η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης δήλωσε:

" Η Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη είναι ένα πετυχημένο καινοτόμο μοντέλο μητροπολιτικής διοίκησης. Με την εφαρμογή του αντιμετωπίζονται χρόνια προβλήματα, οικονομικές, περιβαλλοντικές, κλιματικές και κοινωνικές προκλήσεις. Οι δήμαρχοι των οκτώ δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος ένωσαν τις δυνάμεις τους, κάτω από την ομπρέλα της Μητροπολιτικής Αντιπεριφέρειας και σήμερα βλέπουμε έργα να ολοκληρώνονται.


Η επιτυχία της συνεργασίας των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης αποτέλεσε εφαλτήριο διεύρυνσης του προγράμματος στο νέο ΕΣΠΑ, σε νέους δήμους διασφαλίζοντας επιπλέον πόρους".
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου
τόνισε:
«Ευχαριστώ ιδιαίτερα την Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ.Βούλα Πατουλίδου και τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα για την πορεία εκτέλεσης του προγράμματος έργων.
Επισημαίνουμε το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που στο σύνολο της Δυτικής Θεσσαλονίκης αλλά και στον Δήμο μας γίνονται τέτοια και τόσο σημαντικά έργα".

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;