Κεμπάπ που ξετρελαίνει από τα χεράκια της γιαγιάς...
Υπέροχο κεμπάπ, αφράτο να μοσχοβολά, αρέσει σε όλους η καταπληκτική γεύση του, ας το κάνουμε στο φούρνο, στο σπίτι με τα δικά μας υλικά.
Πάμε να το ετοιμάσουμε
Υλικά :
- Μισό κιλό κιμάς αρνίσιος
- Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 1/2 μάτσο μαϊντανό
- 2 κουτ. σούπας ρίγανη
- 1 κουτ. σούπας σουμάκ
- 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 2 κρεμμύδια
- 1 πιπεριά
- 4 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα
- Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση :
- Κόβουμε στο μούλτι το κρεμμύδι, την πιπεριά, με το λάδι.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει αφράτος ο κιμάς.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα να σφίξει.
- Ζεσταίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200, και σε ένα ταψί με λαδόκολλα πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ.
- Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
- Έτοιμα τα λαχταριστά, αφράτα, πεντανόστιμα κεμπάπ μας.
- Σερβίρουμε με πίτες κομμένες, πατάτες τηγανιτές και ντομάτα με ανακατεμένο κρεμμύδι με μαϊντανό.
Είναι σίγουρο ότι θα το λατρέψετε.
Καλή σας όρεξη!
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »