Διαβατός Ημαθίας

Τραγανοί λουκουμάδες με μέλι και κανέλα, τόσο νόστιμοι που τους μαγεύουν όλους.

Πάμε να τους φτιάξουμε, να τους γλυκάνουμε και να τους ζεστάνουμε όλους...

Υλικά :

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φακ. μαγιά
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 φλτ. νερό ζεστό
  • 5 κ.σ. μελι
  • Κανέλα



Εκτέλεση:

  • Σε λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό και ανακατεύουμε συνεχώς, με το σύρμα.
  • Ρίχνουμε το ξίδι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σκεπάζουμε τη λεκάνη και αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη.
  • Σε κατσαρόλα με ηλιέλαιο, σε δυνατή φωτιά, τηγανίζουμε τους λουκουμάδες.
  • Με βρεγμένο κουτάλι, παίρνουμε μια ποσότητα από τη ζύμη και τη ρίχνουμε απαλά στο λάδι. Οι λουκουμάδες βυθίζονται και αμέσως αναδύονται.
  • Τους ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
  • Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.

Έτοιμοι οι λουκουμάδες μας, ζεστοί και μοσχοβολιστοί. Θα αρέσουν πολύ σε μικρούς και μεγάλους.

Καλώς να τους ευχαριστηθείτε!

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Χριστούγεννα: Στολίζεις το δέντρο και το σπίτι; Πάρε ιδέες!

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ