Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουάριος, 2021

Διαβατός Ημαθίας

Φτιάξτε μια 100% Φυσική Κρέμα Χεριών με Λιγότερο από 5 Ευρώ!

Εικόνα
Η καλύτερη κρέμα χεριών στην αγορά... κρύβεται στα ντουλάπια του σπιτιού σας και είναι σούπερ οικονομική!

ΟΑΕΔ: Δίμηνη παράταση του επιδόματος ανεργίας – Τα ποσά που προβλέπονται για τους δικαιούχους

Εικόνα
Επίδομα ανεργίας: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι των επιδομάτων – Δείτε τα ποσά.

Εύγε ! “Μαγεύει” ο καλλιτέχνης Εύρυτος: Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης: Εντυπωσιακό γκράφιτι με 12 ήρωες της Επανάστασης

Εικόνα
Ο καλλιτέχνης Εύρυτος, ο οποίος συνδυάζει την αγάπη του για την ιστορία και την τέχνη, χρησιμοποίησε πάνω από 500 φιάλες σπρέι για να ολοκληρώσει το έργο του και περισσότερες από 80 ώρες εργασίας.

Εμφιαλωμένο νερό: Δείτε τι πρέπει να προσέξετε πριν το αγοράσετε...Μεγάλη προσοχή !

Εικόνα
Γενικά δεν ενθαρρύνουμε την αγορά εμφιαλωμένου νερού, γιατί το πλαστικό είναι από τις μεγαλύτερες πληγές για το περιβάλλον μας και συνήθως πρόκειται απλά για νερό βρύσης που ποιος ξέρει από που προέρχεται.

Βεβαίωση μετακίνησης: Αλλαγή στα έντυπα – Τι ισχύει από αύριο, 1 Μαρτίου

Εικόνα
Νέες βεβαιώσεις μετακίνησης θα πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι από αύριο, Δευτέρα 1 Μαρτίου, καθώς το lockdown παρατείνεται τουλάχιστον μέχρι τις 8 Μαρτίου.

«Αρχή και ρίζα παντός αγαθού η της γαστρός ηδονή» (Επίκουρος.)

Εικόνα
Οι προγονοί μας, πρόσεχαν ιδιαίτερα τη διατροφή τους, επειδή την θεωρούσαν σημαντική για την υγεία τους, τόσο τη σωματική, όσο και τη πνευματική.

Βέροια: Οι Σιωπηλοί, αγέρωχοι μάρτυρες γεγονότων που σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση του 1821...

Εικόνα
Αγέρωχοι μάρτυρες γεγονότων που σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση του 1821 ή την Τουρκοκρατία, υπήρξαν πολλά δένδρα στην Ελλάδα που τις περισσότερες φορές «διηγούνται» ματωμένες ιστορίες, αφού από τα κλαδιά τους κρεμάστηκαν αγωνιστές.

Νέα Έρευνα: Δείτε τι Αποκαλύπτει για τους Ανθρώπους που Βρίζουν!

Εικόνα
Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο περιοδικό Language Sciences, απέδειξε κάτι πολύ ενδιαφέρον για τους ανθρώπους που βρίζουν.

Εθνοφυλακή : Τιμή στους Έφεδρους - Εθνοφύλακες που τιμούν το δόγμα Πολίτης Οπλίτης

Εικόνα
Οι Εθνοφύλακες που υπηρέτησαν και πολλοί πρόσφεραν τη ζωή τους για την πατρίδα υπήρξαν χιλιάδες, και κανείς δεν έμαθε ποτέ κάτι για αυτούς.

ΕΒΕΑ: Το 2020 το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα εκτιμάται ότι ήταν κοντά στα 11 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά περίπου 35% σε σχέση με το 2019

Εικόνα
Το 2020 το ηλεκτρονικό εμπόριο στη χώρα μας, εκτιμάται ότι ήταν κοντά στα 11 δισ. ευρώ, το οποίο σημαίνει μια αύξηση περίπου 35% σε σχέση με το 2019. Αυτό ανέφερε ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

45χρονη έριξε κανέλα σε κάθε φυτό του κήπου της – Μόλις δείτε γιατί θα το κάνετε αμέσως

Εικόνα
Η κανέλα κάνει πολύ πιο ενδιαφέρον τον καφέ ή τα φαγητά μας, σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα μπορούσαμε να είχαμε φανταστεί ότι μπορεί να φανεί χρήσιμη ακόμη και στο φυτό του κήπου!

Η τέλεια μακαρονάδα – Τα συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφύγετε…

Εικόνα
Ποια είναι τα λάθη που κάνουμε συχνά και μπορούν να καταστρέψουν ένα υπερκοσμικά λατρεμένο πιάτο pasta;

Πότε πέφτουν Τσικνοπέμπτη και Kαθαρά Δευτέρα..

Εικόνα
Σε μία μέρα ο Φεβρουάριος τελειώνει και ο Μάρτιος φέρνει μαζί του δύο γιορτες, την Τσικνοπέμπτη και την Καθαρά Δευτέρα.

Μέχρι πότε τελούνται γάμοι πριν το Πάσχα...

Εικόνα
Η διαδικασία του γάμου για κάθε υποψήφιο ζευγάρι ξεκινά με την εύρεση της κατάλληλης ημερομηνίας.  Βέβαια, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις κατά τις οποίες η Εκκλησία δεν επιτρέπει να τελείται το μυστήριο του γάμου.

Παράταση έως τις 31 Μαρτίου για τις εκπτώσεις

Εικόνα
Τροπολογία για την παράταση των εκπτώσεων έως τις 31 Μαρτίου κατέθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδη.

Αυτό το ποτό «ακυρώνει» τις θερμίδες που πήρατε

Εικόνα
Το γκρέιπφρουτ είναι γνωστό ότι περιέχει πολύ ισχυρά αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, περιέχει βιταμίνες A, B, D, E, και ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, χαλκό και σίδηρο.

Προσοχή! Αυτά τα προσωπικά δεδομένα αφήνετε πίσω σας μετά από κάθε «σερφάρισμα»

Εικόνα
Η περιήγησή δεν παραμένει απαρατήρητη και χωρίς να το γνωρίζει, κάθε φορά που εισέρχεται σε κάποιον ιστότοπο, ο πάροχος της ιστοσελίδας αλλά και ο ίδιος ο browser συλλέγει ορισμένα δεδομένα για το χρήστη.

Καρδιακή νόσος: 6 «αθώα» συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοείτε ποτέ

Εικόνα
Η καρδιακή νόσος παραμένει η #1 αιτία θανάτου τόσο για άντρες, όσο και για γυναίκες παγκοσμίως.

Τι ώρα να τρώμε βραδινό για να μην παχύνουμε και να μην αυξηθεί το σάκχαρο

Εικόνα
Πόσο επηρεάζει το βάρος και τον μεταβολισμό η κατανάλωση φαγητού αργά το βράδυ και τι συνέπειες έχει αυτή η συνήθεια για την υγεία; Οι επιστήμονες απαντούν.

Δηλώσεις ζημιάς από παγετό και χαλάζι σε Διαβατό και Μακροχώρι

Εικόνα
Κοινοποίηση πορισμάτων ΕΛΓΑ Ανακοινώνεται ότι το υποκατάστημα ΕΛΓΑ Βέροιας, απέστειλε τον πίνακα με τα πορίσματα εκτίμησης των ζημιών από χαλάζι της 6/8/20 της κοινότητας Μακροχωρίου και ενέκρινε την υποβολή δηλώσεων Ζημιάς από τον παγετό 14-18/2/2021 για το Μακροχώρι και τον Διαβατό.

Σήμερα ξεκινά η πληρωμή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ - 1.629.000€ στην Ημαθία

Εικόνα
Αποζημιώσεις που ξεπερνούν τα 14,7 εκατομμύρια ευρώ θα πληρώσει σήμερα, 25 Φεβρουαρίου, ο ΕΛΓΑ.

Υγρασία και Μούχλα Τέλος: Με Ένα Υλικό που δεν Φαντάζεστε

Εικόνα
Υπάρχει ένα υλικό μέσα στην κουζίνα που μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τέλεια αποστείρωση του χώρου σας αλλά και στο να διώξετε την υγρασία και τη μούχλα από το σπίτι.

Τα 5 απλά βήματα για να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα τον απορροφητήρα σας

Εικόνα
Ο καθαρισμός του απορροφητήρα είναι μια πολύ σημαντική «αγγαρεία», που όμως παραλείπουμε συχνά να κάνουμε.

Ποιοι κερδίζουν μηνιαίο «μπόνους» έως 218€ στις συντάξεις τους - Αφορά 25 κατηγορίες

Εικόνα
Σημαντικές αυξήσεις, έως και κατά 218 ευρώ, στις μηνιαίες συντάξεις τους θα λάβουν χιλιάδες ασφαλισμένοι μετά τον επανυπολογισμό.

Προγραμματική σύμβαση για συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων μεταξύ Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Δήμου Ωραιοκάστρου

Εικόνα
Η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κ. Βούλα Πατουλίδου, υπέγραψε σήμερα Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, κ. Παντελή Τσακίρη, που αφορά έργο συντήρησης και μικροκατασκευών αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στην TTR VIRTUAL 2021

Εικόνα
Με την κοινή διαπίστωση πως η Θεσσαλονίκη παραμένει ένας δημοφιλής προορισμός για τους Ρουμάνους τουρίστες πραγματοποιήθηκε από τις 18 ως τις 21 Φεβρουαρίου η διαδικτυακή διεθνής έκθεση τουρισμού Βουκουρεστίου TTR VIRTUAL (Targul de Turism) 2021.

Ετοιμάζουν αλλαγές στο επίδομα ανεργίας – Τα σενάρια για τα ποσά

Εικόνα
Σε ένα νέο πλαίσιο φαίνεται ότι μπαίνει ο μηχανισμός του επιδόματος ανεργίας, καθώς όπως διαφαίνεται το υπουργείο Εργασίας προσανατολίζεται να μετατρέψει το επίδομα σε ένα εργαλείο που θα ενισχύει τη φαρέτρα των ανέργων να βγουν ξανά στην αγορά εργασίας.

«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Ξεκινά στις 2 Μαρτίου η φάση υποβολής δικαιολογητικών

Εικόνα
Ενεργοποιείται από την Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021, και ώρα 10:00 στο πληροφοριακό σύστημα του Προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» η φάση υποβολής δικαιολογητικών.

Τα νύχια των ποδιών σας δείχνουν αν κινδυνεύετε από ΚΑΡΚΙΝΟ – Δείτε Πώς…

Εικόνα
Μια νέα επιστημονική αποκάλυψη φέρνει νέα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας – Δείτε πως τα νύχια μας μπορούν να μας προειδοποιήσουν, αν κινδυνεύουμε από τον καρκίνο…

Νέο sms για ψώνια με τρεις ώρες διάρκεια – Πώς θα λειτουργήσει η αγορά..

Εικόνα
Με νέα δεδομένα σχεδιάζει η κυβέρνηση το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τις αρχές Μαρτίου.

Αυτό το δίκυκλο θα μπορείτε να οδηγείτε με το δίπλωμα αυτοκινήτου !

Εικόνα
Επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρεπορτάζ του Newsauto.gr που δημοσιεύθηκε το Νοέμβριο του 2020 σύμφωνα με το οποίο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επέλεξε μια demi

De minimis 120€ συμπύρινα, 110€ επιτραπέζια και 100€ νεκταρίνια αλλά με... κόφτες

Εικόνα
Η καταβολή ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στους ροδακινοπαραγωγούς, για τις περσινές ζημιές, θα αφορά σε 80 χιλιάδες στρέμματα που καλλιεργούνται με ροδάκινα και νεκταρίνια, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 9,2 εκατομμύρια ευρώ.

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης με τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών των Λαϊκών Αγορών

Εικόνα
Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας – Θράκης,

Τί πρέπει να κάνουν γαμπρός και νύφη μια εβδομάδα πριν το γάμο

Εικόνα
  Μια άγραφη Παράδοση λαϊκής ευσέβειας και προελεύσεως είναι και το να μην συναντιούνται ο γαμπρός και η νύφη μια εβδομάδα ή περισσότερο πριν από το γάμο τους.

Όλα τα σενάρια στο τραπέζι για εστίαση, σχολεία και καταστήματα...

Εικόνα
Ποιο είναι εκείνο που αναμένεται να ανοίξει πρώτο. Γιατί η εβδομάδα που ξεκινά αύριο είναι κομβικής σημασίας. Τι θα κρίνει την εστίαση. Οι εκτιμήσεις των ειδικών για το Πάσχα και τα σενάρια για τον κόφτη στα SMS.,

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Μουλάρια στον γερμανικό στρατό!

Εικόνα
Είναι κάτι που λίγοι θα γνωρίζουν, αλλά όπως αναφέρει η DW 36 μουλάρια και 18 πόνυ βρίσκονται ακόμα στην υπηρεσία του γερμανικού ομοσπονδιακού στρατού.

Μειωμένα ενοίκια: Πότε πληρώνονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων – Τι αλλάζει τον Μάρτιο

Εικόνα
Ανοιχτή είναι η πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων COVID από τους ιδιοκτήτες ακινήτων, που δεν εισέπραξαν ενοίκια για τον Ιανουάριο – Τι αλλάζει στις αποζημιώσεις από τον Μάρτιο.

Πως να τηγανίζετε τις πατάτες για να μην είναι «καρκινογόνες»

Εικόνα
Πρόσφατα η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) συνέστησε να μην καταναλώνονται παρατηγανισμένες και ξεροψημένες τηγανητές πατάτες,

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε θα ξεκινήσει η υποβολή τους...

Εικόνα
Όπως φαίνεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου καθώς μια σειρά από εκκρεμότητες που σχετίζονται με την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος αλλά και οι χιλιάδες δηλώσεις για κρατικές

ΟΑΕΔ: Εως 26/2 οι αιτήσεις για 10.000 θέσεις ανέργων από 30 έως 49 ετών

Εικόνα
Μέχρι και την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021, θα γίνεται η υποβολή αιτήσεων για τους άνεργους που επιθυμούν να εκδηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα voucher (voucher.gov.gr) των 10.000 θέσεων με επίδομα ύψους 2.520 ευρώ.

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Τέλος χρόνου στην παράταση – Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα

Εικόνα
Στις 26 Φεβρουαρίου εκπνέει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2021, τα οποία είχαν πάρει παράταση εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Κάνει τόσο κρύο στο Οϊμιακόν της Σιβηρίας, που οι αγελάδες φορούν γούνινα σουτιέν (Βίντεο)

Εικόνα
Το κρύο στο Οϊμιάκον της Γιακουτίας στη Ρωσία είναι τόσο δριμύ, που οι αγελάδες εκεί χρειάζεται να φοράνε γούνινο σουτιέν.

Anatomic-Footwear.com : Εδώ θα βρείτε πάνω από 85.000 ζευγάρια παπούτσια! Ανατομικά νεανικά & μοντέρνα

Εικόνα
Ο σύγχρονος σχεδιασμός και η καλύτερη επιλογή πρώτων υλών, δίνουν τα μοναδικά παπούτσια που τόσα χρόνια εμπιστεύεστε!

All4home - Εξειδικευμένο κατάστημα στα έπιπλα, στρώματα και ηλεκτρικές συσκευές. Σε μας θα βρείτε ότι χρειάζεστε για να εξοπλίσετε την κατοικία σας.

Εικόνα
Στο All4home θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα όσον αφορά τα έπιπλα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Πολλές επιλογές για όλες τις προτιμήσεις, ανάμεσα σε έπιπλα ξύλινης κατασκευής και μεταλλικά.

Τι σημαίνει για μένα η φράση «αν είμαι εγώ καλά, θα είναι και το παιδί μου»

Εικόνα
Την πρώτη φορά που άκουσα αυτή τη φράση στο σαλόνι της ψυχολόγου, με την οποία έκανα συνεδρίες, προβληματίστηκα.

Στο altershops.gr θα βρείτε τη μεγαλύτερη ποικιλία σε επώνυμα ρούχα και παπούτσια! Αποκτήστε με ένα κλικ τα αγαπημένα σας brands Adidas, Converse, Τoms,Timberland, κλπ. Δωρεάν Αποστολή από 70€!

Εικόνα
Η εταιρία Altershops ιδρύθηκε το 2002.  Οι επιτυχημένες συνεργασίες με πάνω από 60 μεγάλα brands του εξωτερικού, όπως  Adidas, Converse, Timberland, Toms, Havaianas, Pepe Jeans, Calvin Klein, Nike, Reebok, Superdry, Tommy Hilfiger,Wrangler κ.α έχει εξασφαλίσει στα Altershops κορυφαία θέση στο χώρο. Κάντε κλικ στο μπάνερ για να εισέλθετε:   

Αργίες και τριήμερα 2021: Πότε είναι οι Απόκριες και η Τσικνοπέμπτη

Εικόνα
Σε συνθήκες lockdown λόγω της πανδημίας και οι φετινές γιορτές και αργίες, τουλάχιστον για το προσεχές διάστημα, θα είναι διαφορετικές σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. 

6 Σοκαριστικοί Λόγοι που δεν Πρέπει να Φοράτε Παπούτσια Μέσα στο Σπίτι!

Εικόνα
Ως παιδιά θα θυμάστε τη μητέρα σας να φωνάζει να μην πατάτε με τα παπούτσια μέσα στο σπίτι. Και ακόμα, κι αν έχετε αποκτήσει σήμερα τη συνήθεια να τα βγάζετε μόλις μπείτε στην είσοδο, θα υπάρχουν στιγμές που παραβαίνετε τον κανόνα και πατάτε με τα παπούτσια στο χαλί ή το γυμνό πάτωμα.

Με τι να πληρώσει ο κόσμος; Σε 7.1 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο

Εικόνα
Σε 7,1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5,6 δισ. ευρώ ήταν φόροι, διαμορφώθηκαν τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, κατά τη διάρκεια του 2020, όπως προκύπτει από τα τελικά στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η αντιστροφή των μαγνητικών πόλων της Γης, τελείωσε τους Νεάντερταλ;

Εικόνα
Πριν περίπου 42.000 χρόνια οι μαγνητικοί πόλοι του πλανήτη μας αναποδογύρισαν (ο βόρειος έγινε νότιος και αντίστροφα), γεγονός που -σε συνδυασμό με μια ταυτόχρονη πτώση της δραστηριότητας του Ήλιου- είχε ως συνέπεια να προκληθούν σοβαρές περιβαλλοντικές και κλιματικές αλλαγές,