Διαβατός Ημαθίας

Ποιες καθημερινές συνήθειες γερνούν την επιδερμίδα μας

Αργά ή γρήγορα η πάροδος του χρόνου αφήνει τα σημάδια της στο σώμα, το δέρμα και τα μαλλιά. Ακόμα και εάν έχετε εξοπλιστεί εγκαίρως με τις κατάλληλες αντιγηραντικές κρέμες, μάσκες και λοιπά προϊόντα, κάποιες καθημερινές συνήθειές σας πιθανά να γερνούν το δέρμα σας και χωρίς καν να το καταλάβετε. Ας δούμε ποιες είναι αυτές.


Εκτίθεστε για πολλή ώρα στον ήλιο

Και μάλιστα συχνά χωρίς καν την απαραίτητη προστασία. Γιατί δεν αναφερόμαστε μόνο στη ηλιοθεραπεία που ίσως κάνετε τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά στην καθημερινή έκθεση καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ή αντιθέτως, δεν εκτίθεστε επαρκώς

Στον αντίποδα, η έλλειψη βιταμίνης D, έχει επίσης συσχετιστεί με την πρόωρη γήρανση του δέρματος αλλά και την εμφάνιση συγκεκριμένων ειδών καρκίνου.

Κοιμάστε λίγες ώρες

Ο ανεπαρκής ύπνος έχει διάφορες επιπτώσεις στην υγεία αλλά και την ψυχολογία. Πέραν τούτου όμως, η έλλειψη ύπνου συνεπάγεται την παραγωγή περισσότερη κορτιζόλης από το φυσιολογικό η οποία οδηγεί στη διάσπαση του κολλαγόνου και στην πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Δεν χρησιμοποιείτε ενυδατικές

Η κάθε επιδερμίδα έχει τις δικές της ανάγκες. Κάποιες γυναίκες έχουν πολύ λιπαρό δέρμα ενώ άλλες έντονη ξηροδερμία. Η επαρκής ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι απαραίτητη και στις δύο περιπτώσεις με τη χρήση κατάλληλων προϊόντων που θα ταιριάζουν στο κάθε δέρμα.

Κάνετε καθιστική ζωή

Η καθιστική ζωή δε συνεπάγεται μόνο την ατονία των σώματος και των μυών, αλλά και του δέρματος. Η συστηματική άσκηση, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα σε όλα τα επίπεδα, ανεβάζει τα επίπεδα οξυγόνου και κάνει την επιδερμίδα να δείχνει πιο φρέσκια και λαμπερή.

Καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε ζάχαρη και λιπαρά

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία της επιδερμίδας. Εντάξτε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε λιπαρά ωμέγα-3, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και βιταμίνες Α,C και Ε και αποφύγετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λιπαρά.

Καταναλώνετε συχνά αλκοόλ

Η συστηματική κατανάλωση οινοπνευματώδη ποτών, πέρα από επιδείνωση της λειτουργία βασικών οργάνων του σώματος, συμβάλλει στην πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Δεν πίνετε πολύ νερό

Η ανεπαρκής κα κατανάλωση νερού κάνει το δέρμα να δείχνει πιο θαμπό και ταλαιπωρημένο. Αντιθέτως, πίνοντας πολύ νερό στην καθημερινότητά σας,  αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα και βελτιώνεται η πυκνότητα της επιδερμίδας.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Οι συνεργάτες του site Διαβατός προμηθεύτηκαν σήμερα τα λουλούδια τους από «Τα παιδιά της άνοιξης» ...

Βούλα Πατουλίδου: Ευχαριστίες για τα όσα προσέφερε με την δίμηνη παρουσία του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το θωρηκτό «Γ.Αβέρωφ»