Διαβατός Ημαθίας

Τέλη κυκλοφορίας με το... μήνα και το 2022: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Οι ιδιοκτήτες ΙΧ, που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να πληρώσουν το σύνολο των τελών που αναλογούν στο ΙΧ τους, θα έχουν και φέτος τη δυνατότητα να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

Όπως κάθε χρόνο, το μέτρο αναμένεται να ενεργοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο οικονομικό επιτελείο εξετάζουν το ενδεχόμενο η ενεργοποίηση του μέτρου να γίνει συντομότερα φέτος, ωστόσο ακόμα δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις.

Παραδοσιακά το μέτρο ενεργοποιείται μέσα στην άνοιξη ώστε όσοι ιδιοκτήτες είχαν καταθέσει τις πινακίδες τους και δεν πλήρωσαν τα τέλη να έχουν την δυνατότητα να κυκλοφορήσουν ξανά τα αυτοκίνητα τους πληρώνοντας τέλη ανάλογα με τους μήνες που τα χρειάζονται.
Το μέτρο το οποίο αφορά ιδιοκτήτες που έχουν καταθέσει κανονικά τις πινακίδες τους, προβλέπει ότι για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλεται το 1/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 2 μηνών, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 3/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, κ.ο.κ..

Η άρση της ακινησίας γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ. Με τους κωδικούς TAXISnet, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπαίνουν στην πλατφόρμα επιλέγουν το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία και πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που θέλουν. Στη συνέχεια γίνεται online έλεγχος εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο και στο τέλος υποβάλλεται το αίτημα για άρση της ακινησίας.
Οι κάτοχοι οχημάτων που καταθέτουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες κυκλοφορίας, μέσω της πλατφόρμας mycar της ΑΑΔΕ, δεν έχουν υποχρέωση να τις αποστείλουν στην Εφορία.

Κρατούν τις πινακίδες στο σπίτι τους και όταν αποφασίσουν να προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας του οχήματός τους πληρώνοντας τα τέλη με τον μήνα θα τις επανατοποθετήσουν στα αυτοκίνητά τους για να κυκλοφορήσουν ξανά στους ελληνικούς δρόμους.

Η διαδικασία ηλεκτρονικής κατάθεσης των πινακίδων προβλέπει ότι οι κάτοχοι των οχημάτων, θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ με τους κωδικούς TAXISnet και στη συνέχεια:

· επιλέγετε ή καταχωρείτε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος που επιθυμείτε να θέσετε σε ψηφιακή ακινησία.

· καταχωρείτε τον Τ.Κ. της περιοχής, την οδό και τον αριθμό.

· δηλώνετε υπεύθυνα το χώρο στάθμευσης, ο οποίος πρέπει να είναι ιδιόκτητος, ενοικιασμένος ή παραχωρημένος.

· υποβάλετε την αίτησή σας και εάν είστε μοναδικός ιδιοκτήτης το σύστημα σας δίνει αριθμό αίτησης και σας ενημερώνει ότι το όχημα έχει τεθεί σε ψηφιακή ακινησία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες, ενημερώνονται για το αίτημα, το οποίο θα πρέπει να εγκρίνουν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Αν ο ιδιοκτήτης κατέχει περισσότερα από δύο οχήματα, θα πρέπει να επιλέξει τον αριθμό κυκλοφορίας για το οποίο επιθυμεί να καταθέσει τις πινακίδες.

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και στην περίπτωση, που ο κάτοχος του οχήματος που έχει τεθεί σε ακινησία επιθυμεί να το θέσει σε κυκλοφορία. 

- Η άρση της ακινησίας γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

Αγρίνιο: Ποινή κάθειρξης 27 ετών στον 50χρονο ιερέα που ασελγούσε σε ανήλικα κορίτσια...

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..