Διαβατός Ημαθίας

Αιγύπτιος αξιωματούχος ισχυρίζεται ότι ο τάφος του Μέγα Αλέξανδρου βρίσκεται τελικά στην περιοχή της Σίβα..

Αιγύπτιος αξιωματούχος ισχυρίζεται ότι υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρίσκεται στη Σίβα της Αιγύπτου, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή.


Η έκθεση αναφέρει ότι ο Μοχάμεντ Ομράν, διευθυντής του τουριστικού τμήματος του Σίβα, «δημοσίευσε στοιχεία που υποδηλώνουν ότι ένα πιθανό εύρημα στον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου μπορεί να έχει βρεθεί στην περιοχή Μαράι».

Ο Ομράν είπε ότι μεταξύ 1995 και 1996, βρέθηκε ένας ναός σε μια περιοχή που οι ιστορικοί πίστευαν ότι θα μπορούσε να συνδέεται με τον   τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

Ο Omran επεσήμανε επίσης την ανακάλυψη ενός ναού που μπορεί να εντοπιστεί στην ελληνική και τη ρωμαϊκή εποχή πριν από τρία χρόνια. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα στοιχεία του Omran δεν έχουν τεκμηριωθεί ακόμη. 

Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου θεωρείται το «Άγιο Δισκοπότηρο» των αρχαιολογικών ανακαλύψεων και λέγεται ότι βρέθηκε αρκετές φορές στο παρελθόν, αλλά κάθε φορά δεν κατάφερε να τεκμηριώσει κανένα αποτέλεσμα. 


Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε αν η Σίβα είναι πραγματικά τόπος ταφής  του Μεγάλου Αλεξάνδρου και αν ναι, θα είναι μια σημαντική μέρα στην ιστορία. 

Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στην ιστορία - και όπου βρίσκεται ο τάφος του θα προσελκύσει την προσοχή των ιστορικών και των αρχαιολόγων σε όλο τον κόσμο.



 
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;