Διαβατός Ημαθίας

Μήπως ο καφές σας... κουράζει περισσότερο;

Κάντε κλικ στην φώτο..
Εκατομμύρια είναι οι άνθρωποι που πίνουν κάθε μέρα όταν ξυπνούν καφέ, προκειμένου να... πάρουν ενέργεια για την ημέρα τους.


Το γεγονός ότι ο καφές είναι τόσο περίπλοκα συνδεδεμένος με την αύξηση της ενέργειας είναι ακριβώς ο λόγος που μπορεί να μείνουμε άφωνοι όταν συνειδητοποιήσουμε ότι μπορεί να εντείνει την κούρασή σας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν στην πραγματικότητα μερικοί λόγοι για τους οποίους ο καφές μερικές φορές σας κουράζει.

Μερικοί από αυτούς, περιλαμβάνουν:

Έχετε ανοχή στον καφέ

Έχετε δημιουργήσει υψηλή ανοχή στον καφέ, αν πιθανότατα δεν τονώνεστε το ίδιο όπως παλιά καταναλώνοντας την ίδια ποσότητα. Οι άνθρωποι αναπτύσσουν κάποια ανοχή στην καφεΐνη όταν την καταναλώνουν τακτικά. Αυτό σημαίνει ότι με την πάροδο του χρόνου η ίδια ποσότητα καφεΐνης θα τείνει να έχει μικρότερη επίδραση.

Αν καταναλώνετε καφεΐνη μια ή δύο φορές την εβδομάδα, δεν θα δημιουργήσετε υψηλή ανοχή σύμφωνα με τους ειδικούς. Αν όμως, συνηθίζετε να πίνετε καφέ καθημερινά ή να προσλαμβάνετε καφεΐνη από άλλες πηγές, πιθανότατα να δημιουργήσετε υψηλή ανοχή.

Εάν αισθάνεστε ότι έχετε αναπτύξει εξάρτηση από την καφεΐνη, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει είναι να ενσωματώσετε ροφήματα χωρίς καφεΐνη, όπως το τσάι από βότανα.
Το χρησιμοποιείτε ως υποκατάστατο του ύπνου

Ο καφές χρησιμοποιείται συχνά ως υποκατάστατο του ύπνου, αφού συχνά καταναλώνουμε περισσότερο όταν πηγαίνουμε για ύπνο αργότερα ή ξυπνάτε νωρίτερα από το συνηθισμένο. Εάν χρησιμοποιείτε καφέ για να καλύψετε τις χαμένες ώρες ύπνου, θα συνεχίσετε να είστε κουρασμένοι, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Εάν τείνετε να νιώθετε κουρασμένοι τις απογευματινές ώρες, όπως οι περισσότεροι, αντί να φτιάξετε ακόμα έναν, προσπαθήστε να κοιμηθείτε για λίγα λεπτά, όπως ένα εικοσάλεπτο. Ο ύπνος δεκαπέντε έως 20 λεπτών μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα για μερικούς ανθρώπους, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Κι ένα ακόμα καλό είναι ότι δεν θα υπάρχει επιπλέον καφεΐνη στο σύστημά σας, που μπορεί να διαταράξει το βραδινό σας ύπνο.

Πίνετε πολύ αργά

Αν πίνετε καφέ ακόμα και αργά το απόγευμα, τότε πίνετε πολύ αργά μέσα στην ημέρα, πράγμα που αυξάνει τις πιθανότητες έλλειψης ύπνου. Αν λοιπόν, σας έχει τύχει να ξυπνήσετε με βαρύ κεφάλι και χωρίς ενέργεια, τότε πιθανότατα να φταίει το απογευματινό φλιτζάνι καφέ.

Εάν αυτό είναι αλήθεια, ίσως αναρωτιέστε γιατί μερικοί άνθρωποι μπορούν να έχουν έναν εσπρέσο με το δείπνο τους και να κοιμηθούν αργότερα χωρίς πρόβλημα. Αυτό συμβαίνει επειδή διαφορετικοί άνθρωποι μεταβολίζουν την καφεΐνη με διαφορετικές ταχύτητες.

Εάν μεταβολίσετε την καφεΐνη γρήγορα, δεν θα επηρεάσει τον ύπνο σας. Σε αντίθετη περίπτωση όμως, οι ειδικοί συνιστούν να τον αποφεύγετε το απόγευμα και ειδικά το βράδυ.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Χριστούγεννα: Στολίζεις το δέντρο και το σπίτι; Πάρε ιδέες!

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;