Διαβατός Ημαθίας

Η Φθινοπωρινή Ισημερία...

Το αστρονομικό φαινόμενο της Φθινοπωρινής Ισημερίας θα συμβεί την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 στις 10.20 μμ ώρα Ελλάδος - Κύπρου.
Η Μύηση. "Ιδανικότερες ημέρες για τις μυητικές διαδικασίες είναι τα Ηλιοστάσια και οι Ισημερίες. Τις ημέρες αυτές ανοίγει το φωτεινό περίβλημα της Γαίας, οι φωτεινοί δακτύλιοι των πλανητών, των άστρων, των γαλαξιών και μαζί με αυτούς και όλοι οι ουράνιοι δίαυλοι.
Στην Φθινοπωρινήν Ισημερίαν ανοίγουν οι πύλες της ουράνιας μακαριότητας για την κάθοδον των θεϊκών οντοτήτων"..
[Λήμμα από το βιβλίο του Γ. Καλογεράκη "Η Υπέρτατη Μύηση"]

Η εικόνα: Φθινοπωρινές πινελιές στο χωριό Φικάρδου.

Βρίσκεται κτισμένο σε νοτιοανατολική πλαγιά της οροσειράς του Τρόοδους, σε απόσταση 40 περίπου χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Λευκωσίας. Το χωριό έχει ερημώσει και σήμερα αποτελεί κρατική ιδιοκτησία. Το 1978 κηρύχτηκε σε "Αρχαίο Μνημείο" και δηλώθηκε ως υποψήφιο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Η Ιστορία. Το Φικάρδου καθώς και τα γύρω χωριά ιδρύθηκαν από κατοίκους των κατά καιρούς λεηλατημένων παράκτιων πόλεων, οι οποίοι αναγκάζονταν να καταφεύγουν στα βουνά. Οι δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης, αναπόφευκτα οδηγούσαν σε σχηματισμούς συμμοριών υιοθετώντας έτσι και το νόμο της μαχαίρας ως επίλυσης διαφορών. Η περιοχή, ελεγχόμενη από την αταξική αυτή κοινωνία, έγινε γνωστή ως το βουνό και το δάσος του Μαχαίρα. (Σήμερα Μαχαιράς)

Ο θρύλος. Η συμμορία κάποιου Σίμωνα, αφού δολοφόνησαν τον Ρήγα της Κύπρου, κρύφτηκαν στο Φικάρδου και στη συνέχεια διέφυγαν στο εξωτερικό. Εκεί έθαψαν και τον κλεμμένο θησαυρό, με το αίνιγμα που παραμένει μέχρι σήμερα, ότι ο θησαυρός είναι κρυμμένος εκεί που το μεσημέρι πέφτει η σκιά της βουνοκορφής την 160ην ημέρα του χρόνου..
 
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Ελληνικός θησαυρός: Ασύλληπτης ομορφιάς ψηφιδωτά ανακαλύφθηκαν σε αρχαία Ελληνική πόλη στην Τουρκία (ΦΩΤΟ)

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ