Διαβατός Ημαθίας

Τι κάνουμε για να μην μυρίζει το κουνουπίδι ή το μπρόκολο κατά το βράσιμο;

ΓΕΝΙΚΑ
Το κουνουπίδι τρώγεται μαγειρεμένο ή διατηρημένο σε ξύδι (τουρσί) και θεωρητικά αποδίδει λίγες θερμίδες. Έρευνες υποστηρίζουν ότι η μέτρηση θερμίδων δεν είναι δυνατόν να γίνει με ακρίβεια. Μπορεί να μαγειρευτεί είτε νερόβραστο, οπότε τρώγεται με την προσθήκη λεμονιού ή/και λαδιού, είτε με την προσθήκη ντομάτας, κρεμμυδιού και μπαχαρικών, κυρίως γαρύφαλλου και μπαχαριού.


Το μπρόκολο ανήκει στα πλέον πλούσια σε τροφικά συστατικά λαχανικά και είναι πλούσιο, ανάμεσα σε άλλα, σε αντιοξειδωτικά και το καροτινοειδές λουτεΐνη. Μεταξύ των αντιοξειδωτικών έχει ανιχνευθεί η σουλφοραφάνη που σε πολλές μελέτες έχει αποδειχθεί πως έχει δράση αντικαρκινική. Η γεύση του μπρόκολου είναι κάτι ενδιάμεσο μεταξύ λάχανου και κουνουπιδιού. Τρώγεται βραστό ως σαλάτα, μαγειρεμένο, ωμό και στο ξύδι (τουρσί)

Υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος για να σταματήσουν οι οσμές από το μπρόκολο ή το κουνουπίδι. Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά την διαδικασία που πρέπει να ακολούθησε για να σταματήσουν αυτές οι οσμές κατά το βράσιμο τους.

ΥΛΙΚΑ
2 φύλλα δάφνης

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Τοποθετούμε δυο φύλλα δάφνης κατά το βράσιμο τους. Θα δείτε ότι οι οσμές από τι χώρο της κουζίνας σας δεν θα υπάρχουν πια. Είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση για να σταματήσουν και να περιοριστούν οι οσμές στον χώρο της κουζίνας.
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!