Διαβατός Ημαθίας

Λούβρος: Μεγάλη έκθεση - αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Πρωταγωνίστρια η Ελλάδα στο Λούβρο, σε μία μεγάλη έκθεση - αφιέρωμα που θα φιλοξενηθεί τις επόμενες μέρες στο διάσημο μουσείο του Παρισιού.
Το αφιέρωμα γίνεται με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.


Το Λούβρο ετοιμάζεται να ανοίξει τη μεγάλη έκθεση με τίτλο «Παρίσι – Αθήνα: Η γέννηση της νεότερης Ελλάδας, 1675 – 1919», ως αφιέρωμα στην επέτειο των 200 χρόνων από την κήρυξη του ελληνικού απελευθερωτικού αγώνα το 1821.

Μία έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 έως 7 Φεβρουαρίου 2022 στις αίθουσες περιοδικών εκθέσεων του Hall Napoléon. Στόχος, η προβολή των δεσμών της Ελλάδας με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και κυρίως των σχέσεων Αθήνας – Παρισιού, από την εποχή των πρώτων πρέσβεων, στα τέλη του 17ου αιώνα έως τις εκθέσεις των Ελλήνων καλλιτεχνών της ομάδας Τέχνη στο Παρίσι, στις αρχές του 20ού αιώνα.


Αντίστοιχα, έως τις 11 Φεβρουαρίου 2022, έργα από το Λούβρο παρουσιάζονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών σε μία έκθεση, που με τίτλο «Υπό το Φως του Απόλλωνος: Το Λούβρο στους Δελφούς» ανοίγει διάλογο με τις ελληνικές αρχαιότητες, που εκτίθενται στο μουσείο.


Για το σκοπό αυτό 232 έργα από ελληνικά μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων πρόκειται να ταξιδέψουν στο Παρίσι, ενώ 28 έργα από το Λούβρο εκτίθενται ήδη στους Δελφούς.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Χριστούγεννα: Στολίζεις το δέντρο και το σπίτι; Πάρε ιδέες!

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ