Διαβατός Ημαθίας

Ολοκληρώθηκε η φετινή άσκηση “Μακεδονομάχος” που διεξήχθη το διάστημα 17-19 Σεπτεμβρίου στο Μακρυχώρι Καβάλας

Ο “Μακεδονομάχος” αποτελεί την μεγαλύτερη πανελλήνια άσκηση εφέδρων, διοργανώνεται από την Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) και συμμετέχουν ομάδες εθελοντών εφέδρων από Ελλάδα και Κύπρο.
Βίντεο:


Φέτος, για άλλη μια χρονιά τα περίπολα μάχης των Κυπρίων εφέδρων καταδρομέων απέδειξαν το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής εκπαίδευσης και φρονήματος που διαθέτουν καθώς οι ομάδες έλαβαν ένα χρυσό μετάλλιο και δύο αργυρά. Η άσκηση είναι αρκετά απαιτητική τόσο σε θέμα φυσικής κατάστασης αλλά και ιδιαίτερα απαιτητική σε θέματα γνώσης και ικανοτήτων στα επιχειρησιακά αντικείμενα.

Φωτογραφία : Sigmalive.com

Οι έφεδροι καταδρομείς απέδειξαν πως με τις θυσίες ιδίων οικονομικών μέσων, χρόνου και εθελοντικού κόπου μπορεί να επιτευχθεί ένα αξιόλογο αποτέλεσμα το οποίο αξίζει ενίσχυσης και αξιοποίησης από τις αρμόδιες στρατιωτικές και πολιτικές αρχές.
Η ΛΕΦΕΔ δημοσίευσε σχετικό VIDEO όπου τα περίπολα μάχης που συμμετείχαν στην άσκηση ψάλλουν τον εθνικό ύμνο στην τελετή λήξης, αρκετά ενδεικτικό για το υψηλό φρόνημα στις τάξεις των εφέδρων.

Βίντεο: Κύπριοι Έφεδροι Καταδρομείς στον ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟ 2021


Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Οι συνεργάτες του site Διαβατός προμηθεύτηκαν σήμερα τα λουλούδια τους από «Τα παιδιά της άνοιξης» ...

Βούλα Πατουλίδου: Ευχαριστίες για τα όσα προσέφερε με την δίμηνη παρουσία του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το θωρηκτό «Γ.Αβέρωφ»