Διαβατός Ημαθίας

Έχεις παλιά πιάτα; Μην τα πετάξεις.., φτιάξε κοσμήματα !

Είμαι σίγουρη ότι έχεις και εσύ στο σπίτι σου ένα σερβίτσιο παλιά πιάτα που στα έχει αφήσει η μαμά ή η γιαγιά για προίκα και τα έχεις και σκονίζονται.


Είμαι, επίσης, σίγουρη ότι έχεις στο ντουλάπι σου πιάτα τα οποία είναι χτυπημένα ή κάπου σπασμένα και δεν τα χρησιμοποιείς.

Έχεις σκεφτεί ότι μπορείς να κάνεις DIY κοσμήματα από παλιά πιάτα; Είναι τόσο απλό και τόσο εντυπωσιακό που πραγματικά θα ξεκινήσεις να τα φοράς και θα ζηλέψουν όλες οι φίλες σου. Ναι, ναι χειροποίητα κοσμήματα από παλιά πιάτα. Πάμε να δούμε τι μπορείς να φτιάξεις; Φύγαμε.


Χειροποίητα κοσμήματα από παλιά πιάτα

Δε θα χρειαστείς πολλά υλικά. Κορδόνι ή αλυσίδα για τα κολιέ και κρικάκια και ενώματα για σκουλαρίκια. Με μία σκληρή λίμα μπορείς να μαλακώσεις τις άκρες για να μην είναι αιχμηρές. Ειδικά τα σερβίτσια που είναι από πορσελάνη είναι ακόμα πιο ιδανικά γιατί δίνουν και μια vintage νότα. Φυσικά, μπορείς πέρα από κοσμήματα, να χρησιμοποιήσεις κομμάτια για να κάνεις και άλλα αξεσουάρ όπως μπρελόκ για τα κλειδιά σου. Μπορείς να πάρεις τα παλιά πιάτα που έχουν σπάσει ή το σερβίτσιο που δεν χρησιμοποιείς και να το σπάσεις σε κομμάτια. Αν θες πιο λεπτομερή δουλειά, καλό θα ήταν να πας σε ένα μαγαζί για να πάρεις ένα ειδικό κοφτάκι για να μπορείς να κάνεις τα DIY κοσμήματα με μεγαλύτερη ευκολία. Μπορείς να τα ντύσεις και γύρω γύρω με “κορνίζα” για να γίνουν ακόμα πιο εντυπωσιακά.


πηγή: exypnes-idees
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Οι συνεργάτες του site Διαβατός προμηθεύτηκαν σήμερα τα λουλούδια τους από «Τα παιδιά της άνοιξης» ...

Βούλα Πατουλίδου: Ευχαριστίες για τα όσα προσέφερε με την δίμηνη παρουσία του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το θωρηκτό «Γ.Αβέρωφ»