Διαβατός Ημαθίας

5 Λόγοι που τα φυτά σου πεθαίνουν!

Όλοι μας αγαπάμε τα φυτά εσωτερικού χώρου αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να τα διατηρήσουμε. Έτσι, μπορεί να νομίζεις ότι τα κάνεις όλα σωστά αλλά να βλέπεις τα φυτά σου να πεθαίνουν χωρίς καν να καταλαβαίνεις ποιοι είναι οι λόγοι.


Πράγματι, αν δε θέλεις να βλέπεις τα φυτά σου να μαραίνονται, να κιτρινίζουν και να χάνουν τη λάμψη τους τότε πρέπει να μάθεις τι είναι αυτό που τα ενοχλεί. Δες ποιοι είναι οι 5 πιο κοινοί λόγοι που τα φυτά σου πεθαίνουν!


Ένα κοινό λάθος που κάνουμε είναι να ποτίζουμε συχνά ή πολύ τα φυτά, από φόβο μη τα ξεράνουμε. Βέβαια, το αποτέλεσμα απέχει πολύ από το επιθυμητό αφού αν το κάνεις για καιρό τα φυτά σου δε θα επιβιώσουν. Η γενική συμβουλή είναι να τα ποτίζεις όταν βλέπεις ότι το επάνω μέρος του χώματος είναι στεγνό. Αυτό δείχνει ότι έχουν απορροφήσει το νερό από προηγούμενο πότισμα και χρειάζονται εκ νέου.


Κάθε φυτό έχει διαφορετικές ανάγκες φωτισμού. Συγκεκριμένα, κάποια φυτά θέλουν μεγάλη ποσότητα ηλιακής ακτινοβολίας ενώ άλλων τα φύλλα τραυματίζονται αν έρθουν σε άμεση επαφή με τις ακτίνες του ήλιου. Επομένως, θα πρέπει να ενημερωθείς για το τι χρειάζεται το κάθε φυτό σου ώστε να μην υπάρχουν ατυχήματα εξαιτίας της λάθος ποσότητας φωτός.


Συμβαίνει συχνά να βλέπεις το φυτό σου να αναπτύσσεται με επιτυχία και όλα να πηγαίνουν καλά μέχρι μια μέρα να αρχίσει να μαραζώνει και να χαλάει. Αυτό πιθανό να συμβαίνει επειδή χρειάζεται μεταφύτευση σε μια μεγαλύτερη γλάστρα! Αν δεν αλλάξεις τη γλάστρα τότε το φυτό θα “ζορίζεται” στον περιορισμένο χώρο που έχει, οι ρίζες του δε θα αναπτύσσονται άλλο και μπορεί ακόμα και να πεθαίνει.


Το λίπασμα προσφέρει στα φυτά τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να είναι υγιή. Ωστόσο, δεν πρέπει να το παρακάνεις με το λίπασμα καθώς αυτό θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Με άλλα λόγια, πρέπει να γνωρίζεις τις ανάγκες των φυτών σου σε λίπασμα.


Αν έχεις φυτά αλλά ξεχνάς να τα ποτίσεις τότε το σίγουρο είναι ότι αργά ή γρήγορα θα τα χάσεις. Σε περίπτωση λοιπόν που ξέρεις ότι δε μπορείς να είσαι τυπικός στο πότισμα των φυτών τότε ίσως είναι καλύτερα να επιλέξεις φυτά με περιορισμένες ανάγκες σε νερό, όπως είναι οι κάκτοι και τα παχύφυτα.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Επίδομα Παιδιού Α21: Ανοικτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι