Διαβατός Ημαθίας

ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΡΙΣΗΛΙΟΣ: Ἐλθέ, μάκαρ, Παιάν, Τιτυοκτόνε, Φοῖβε........

Με την προσωνυμία "Τρισήλιος", προσδιορίζονται οι τρεις κομβικές αποστολές του Απόλλωνος στην Γαία, οι οποίες απέχουν δεκάδες αιώνων χρονικά μεταξύ τους, κατά τις οποίες δοξάστηκε σαν Ήλιος, για την προσφορά του στους ανθρώπους:

- Υπερίων, ως Φοίβος Απόλλων
- Σείριος, ως Πυθοκτόνος και
- Ήλιος, ως Απόλλων Παιήων.

- Ως θεός Υπερίων, ήταν παγκόσμιος θεός, αφού η πρώτη κάθοδος του αποσκοπούσε στην δημιουργία του συνδέσμου των ανθρώπων με τη βάση της δημιουργίας και τον πνευματικό και αστρικό κόσμο των ουρανών. Δημιούργησε την αύρα του ανθρωπίνου σώματος από επτά ενεργειακά σώματα, από την αβρογενή ενέργεια που εξέπεμπε η μορφή του, η οποία ενσωματώθηκε στον υλικό κόσμο με πυράκτωση του αναλίσκοντος πυρός που περιέβαλλε το σώμα του.


- Ως Σείριος Απόλλων, κατήλθε για δεύτερη φορά επικεφαλής των δυνάμεων του άστρου της δημιουργίας, του Σειρίου, για να συμβάλει στην αναβάθμιση του ανθρωπίνου γένους, του οποίου η εξέλιξη είχε διασαλευτεί από τους στασιαστές της 4ης αποστολής υπό τον Κρόνο. Μετά την ήττα του Κρόνου από τις δυνάμεις της 7ης Αποστολής, τα υπολείμματα των αποστατών που είχαν παραμείνει στην Γαία με αρχηγό τον τερατώδη Πύθωνα, δημιουργούσαν συνεχώς προβλήματα στην ανθρωπότητα, εξοργίζοντας τον φωτεινό θεό, ο οποίος τους εξόντωσε μέχρι ενός, προκαλώντας την οργή του Δία. Σύμμαχος του Απόλλωνα εναντίον των αποστατών υπό τον Πύθωνα ήταν η Ήρα, η διαμάχη των οποίων με τον Ύπατο των Θεών, περιγράφεται στην Θεογονία του Ησιόδου και στην Ελληνική Μυθολογία. Ο Απόλλων έλαβε την προσωνυμία Πυθοκτόνος.


- Ως Απόλλων Παιήων, κατήλθε επικεφαλής αποστολής μετά τον μεγάλο κατακλυσμό του Δευκαλίωνα, για να βοηθήσει και να θεραπεύσει την χειμαζόμενη ανθρωπότητα από τον τρόμο που της προκάλεσε η μεγάλη καταστροφή. Ανέλαβε την αναβάθμιση του σώματος και την θεραπεία των ψυχών των ανθρώπων και έγινε στοργικός παιδαγωγός της ανθρωπότητας, η οποία βρήκε τον προορισμό και τον ρυθμό της κάτω από το ανεκλάλητο φως του..

(Γ. Καλογεράκη "Η Υπέρτατη Μύηση")
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;