Διαβατός Ημαθίας

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης στη γέφυρα Μπέλεϋ

Αυτοψία πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου στην Γέφυρα Μπέλεϋ στην περιοχή Ελεούσας στη Νέα Χαλκηδόνα, προκειμένου να παρακολουθήσει την εξέλιξη των εργασιών.


Παρόντες στην αυτοψία ήταν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Ζήσης Βαϊνάς, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μενέλαος Κορδονούρης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Δημήτρης Αγγελίδης και ο πρόεδρος της κοινότητας Ελεούσας κ. Αθανάσιος Κεραμάρης.
 
Η γέφυρα βρίσκεται στον παρακαμπτήριο δρόμο της παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης Χαλκηδόνας που οδηγεί στο χωριό Ελεούσα και συνδέει τις όχθες του ρέματος Βαρδαρόβαση. Η αποκατάσταση της με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ κρίθηκε απαραίτητη λόγω παλαιότητας και επικινδυνότητας.
Από τις αρχές Φεβρουαρίου του 2021 ξεκίνησαν οι πρόδρομες εργασίες χωρίς να γίνει αποκλεισμός της γέφυρας.


Μετά την έγκριση της μελέτης προσωρινής εργοταξιακής σήμανσης με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης στις 25-2-21 ξεκίνησαν οι εργασίες αποξήλωσης και επισκευής του καταστρώματος με αποκλεισμό της γέφυρας από τον Μάρτιο του 2021.
Λόγω του πεντάμηνου διαστήματος μεταξύ της υποβολής της εργοταξιακής σήμανσης και της αντίστοιχης έγκρισης καθώς και λόγω το μέτρων κατά της πανδημίας Covid 19 δόθηκε παράταση στον ανάδοχο
έως τις 21-10-21.


Παρά ταύτα το έργο θα ολοκληρωθεί ως τα τέλη Αυγούστου.
Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Πατουλίδου μεταξύ άλλων επεσήμανε πως οι εργασίες προχωρούν σύμφωνα με το αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα.
«Είναι  ένα πολύ κρίσιμο έργο που ο βαθμός επικινδυνότητας του κατά την εκτέλεση των εργασιών είναι υψηλός. Πρόκειται για μία γέφυρα που είχε να συντηρηθεί πάνω από 30 χρόνια.


Για το λόγο αυτό δόθηκε ικανός χρόνος προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο με ασφάλεια. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα η γέφυρα  αποσυναρμολογείται και τα αποσπώμενα στοιχεία μεταφέρονται  στο εργοστάσιο για να αποκατασταθούν οι φθορές που έχουν προκληθεί. Όταν το έργο ολοκληρωθεί θα έχουμε μία καινούρια γέφυρα».

Απευθυνόμενη στους εκπροσώπους των τοπικών φορέων τόνισε χαρακτηριστικά. «Δεν θέλουμε ούτε να ταλαιπωρήσουμε ούτε να βασανίσουμε τους κατοίκους της περιοχής και τους διερχόμενους. Οι φθορές που προκλήθηκαν από αγνώστους δεν είναι δείγμα πολιτισμένης κοινωνίας. Εύχομαι να μη μας καθυστερήσουν και ευτυχώς δεν είχαμε κάποιο ατύχημα».


Η κ. Πατουλίδου επανέλαβε πως σύμφωνα με τον ρυθμό εξέλιξης  του έργου, αυτό θα ολοκληρωθεί πολύ πιο νωρίς από τον προβλεπόμενο χρόνο παράδοσης.
«Κρίναμε πως προηγείται όλων, η ασφάλεια των πολιτών και των συνεργείων που εργάζονται στην γέφυρα».

Πηγή:
Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη ΜΕΘ
Βασ. Όλγας 198
Thessaloniki 54110
Greece
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!