Διαβατός Ημαθίας

Το αθάνατο άφθαρτο τμήμα του Όλου Φωτός.. ( Θεός)

Ο ΙΕΡΟΣ ΑΡΧΩΝ ΦΩΤΟΣ ΖΕΥΣ
Ο πανίσχυρος αρχηγός όλων των ουράνιων αποστολών, των Ανδρομεδίων Δραβίδων, των Ανδρομεδίων Αρείων που εποίκησαν τον Σείριο, των Ανδρομεδίων Μινύων που εποίκησαν τις Πλειάδες, των Ανδρομεδίων Γαραμάνων που εποίκησαν τον Κάνωπα. 
Η άρχουσα δύναμη της Μεγάλης Ανδρομέδας (Μ-31) εκπροσωπείται από τον πατέρα θεό των Ελλήνων Δία, σύμβολο της συμπαντικής κυριαρχίας, τάξης και αρμονίας, αδιαφιλονίκητος άρχων των πάντων, ο εξουσιάζων τους ουρανούς. Με την δεξιά, πότε κρατούσε τον πανίσχυρο κεραυνό και πότε κρατούσε τον αετό και την Νίκη. Με την αριστερά, κρατούσε το σκήπτρο της συμπαντικής παντοδυναμίας του.
Απόλυτος κυρίαρχος 7 συμπάντων και 13 γαλαξιών..


Το Άγαλμα του Ολυμπίου Διός ήταν από τα πιο μεγαλοπρεπή μνημεία που κατασκευάστηκαν στην αρχαιότητα και συμπεριλαμβανόταν στα Επτά Θαύματα του κόσμου. 
Φιλοτεχνήθηκε από τον διάσημο γλύπτη της εποχής, τον Φειδία, γύρω στο 430 π.Χ. και τοποθετήθηκε στον Ναό του Δία στην Ολυμπία στην αρχαία Ηλεία, στα δυτικά της Πελοποννήσου και κοντά στις όχθες του ποταμού Αλφειού. Ο Λόφος ήταν τόπος λατρείας του Κρόνου, πατέρα του Δία. Η τοποθεσία είναι ιστορική, αφού διαδραματίστηκαν εδώ πολλές μάχες, και από το 1000 π.Χ. υπήρχε ο αρχαιότερος ναός της Ελλάδος αφιερωμένος στην Ήρα. Κοντά στον αρχαίο αυτό ναό ήταν και το Στάδιο των Ολυμπιακών Αγώνων. 
Το 470 π.Χ. χτίστηκε εδώ ο ναός του Δία. Το άγαλμα έγινε τόσο ξακουστό στην εποχή του, που πλήθος πολεμιστών και κόσμου το επισκέπτονταν για να το δουν. Επί αιώνες ήταν ένα από τα θεάματα που ο κάθε θνητός όφειλε να δει πριν πεθάνει.



The statue of Zeus, was one of the Seven Wonders of the Ancient World. The Chryselephantine Statue was approximately 13 m (43 ft) high and was made by the sculptor Phedias in his workshop on the site at Olympia. He took about twelve years to complete it. On his head was a sculpted wreath of olive sprays. In his right hand he held a figure of Nike, the Goddess of Victory, also made from ivory and gold, and in his left hand, a scepter made with many kinds of metal, with an eagle perched on the top. His sandals were made of gold and so was his robe. His garments were carved with animals and with lilies. The throne was decorated with gold, precious stones, ebony, and ivory. The statue was the most famous artistic work in Greece..
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...