Διαβατός Ημαθίας

Η Χρυσή Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου δωρίζει στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας την επίσημη αθλητική ενδυμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας.


Η λειτουργία του ξεκίνησε πριν λίγες μέρες σηματοδοτώντας την επέτειο των 125 χρόνων από την πρώτη σύγχρονη Ολυμπιάδα στην Αθήνα το 1896 και την αναβίωση των Αγώνων στη σύγχρονη εποχή.


Η διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας Μαρία Παπαϊωάννου ξενάγησε την κ. Πατουλίδου,  στη μόνιμη έκθεση με τους τρεις μεγάλους σταθμούς του Ολυμπιακού Ιδεώδους και τον ρόλο της Ελλάδας στην διαμόρφωση του.


Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας αποτελεί μία σύγχρονη κιβωτό του Ολυμπισμού. Μέσα από μια πλούσια έκθεση φυσικών, ψηφιακών και διαδραστικών εκθεμάτων, το Μουσείο εξιστορεί την πορεία του Ολυμπιακού Κινήματος, από την αρχαιότητα μέχρι τις σύγχρονες λαμπερές διοργανώσεις.


Η συνεισφορά εκθεμάτων των Ολυμπιονικών από τις προσωπικές τους συλλογές είναι μία παρακαταθήκη σημαντικών στιγμών για τον ελληνικό αθλητισμό, αρετών και αξιών.

«Επέστρεψα νοερά» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Πατουλίδου «στην Βαρκελώνη του 1992. Η νίκη μου ήταν νίκη όλων των Ελλήνων. Στα εξήντα δευτερόλεπτα του Εθνικού Ύμνου αυτή η νίκη μοιράστηκε στα εκατομμύρια  ανθρώπων που παρακολουθούσαν στους δέκτες τους,  μια μικρή Ελληνίδα να ανεβαίνει στο πιο ψηλό σκαλί που μπορεί να ανέβει ένας αθλητής».


Φώτος:








Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;