Διαβατός Ημαθίας

Ανοίγουν επίσημα τα γυμναστήρια, τα γήπεδα μπάσκετ και τα 5χ5

Η επιδημία στην Ευρώπη συνεχίζει να βελτιώνεται, είπε ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, στη σημερινή ενημέρωση.  Στην Ελλάδα ο συνολικός αριθμός διαγνώσεων μειώθηκε σημαντικά, σημειώθηκαν δηλαδή 500 λιγότερες από την προηγούμενη εβδομάδα.
Όπως είπε ο κ. Μαγιορκίνης, «βρισκόμαστε σε πορεία συρρίκνωσης της επιδημίας». Παρατηρείται σταθερή αποκλιμάκωση της πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ωστόσο δεν είμαστε στο σημείο που μπορούμε να επανέλθουμε πλήρως στην κανονικότητα. «Αν δεν πετύχουμε ικανή εμβολιαστική κάλυψη, δεν θα μπορούμε να μιλάμε για άμεση επιστροφή στην κανονικότητα.»

Την απόφαση για επαναλειτουργία των γυμναστηρίων με το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλου από τη Δευτέρα 31 Μαΐου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού.
Σημείωσε πως θα ανακοινωθούν κάποιες αλλαγές τις επόμενες ώρες στο πρωτόκολλο σε σχέση με συγκεκριμένους τύπους ασκήσεων κατά τις όποιες δεν είναι δυνατή η χρήση μάσκας.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε η χρήση των γηπέδων 5χ5 και γηπέδων μπάσκετ σε υπαίθρους χώρους από τη Δευτέρα 31 Μαΐου, από ερασιτέχνες αθλούμενους και μόνο και προϋποθέσεις που ισχύουν για τους επαγγελματίες αθλητές. 
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Ο Τραμπ, σπέρνει τον πανικό στην παγκόσμια συμμορία! Διέταξε, τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων του FBI και της CIA!