Διαβατός Ημαθίας

Λαμία : Συγκίνηση ! Οι έφεδροι καταδρομείς τίμησαν τον Αθανάσιο Διάκο! Περπάτησαν 72χλμ και απέδωσαν τιμές !

Ολοκληρώθηκε με τις πρέπουσες τιμές το πρωί της Κυριακής η πορεία 72χλμ της μελών της Λέσχης Έφεδρων Καταδρομέων Στερεάς Ελλάδος. Σε 24 ώρες και με την κακοκαιρία να δυσκολεύει τους -μάχιμους βέβαια- έφεδρους καταδρομείς πραγματοποιήθηκε πορεία από το μνημείο της Χαλκομάτας ως την γενέτειρα του Αθανασίου Διάκου στην ορεινή Φωκίδα.

Μετά από αρκετές δυσκολίες, κόπωση αλλά και με… συμπαραστάτες δύο σκυλάκους που τους ακολούθησαν σε ένα μεγάλο κομμάτι της διαδρομής – από την Παύλιανη και πάνω- οι έφεδροι καταδρομείς έφτασαν στην Ανατολική Πλευρά των Βαρδουσίων και πιο συγκεκριμένα στο χωριό του εθνομάρτυρα και ήρωα της ελληνικής επανάστασης, λίγο μετά τις 10.00 το πρωί της Κυριακής. Οι άνθρωποι του χωριού τους υποδέχτηκαν με θέρμη. 

Αφού τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση έγινε κατάθεση στεφανιών στην προτομή που έχει τοποθετήσει ο Πλαστήρας στο σημείο το 1922. Η εκδήλωση έδωσε στιγμές συγκίνησης και περηφάνιας στους λιγοστούς παρευρισκόμενους κατοίκους καθώς επίσης και στον Αιδεσιμότατο πατέρα Δημήτριο. Εκ μέρους της Κοινότητας Αθανασίου Διάκου κατατέθηκε στεφάνι από τον αντιπρόεδρό της κ. Ράπτη Δημήτριο.




Φώτος από lamianow.gr
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

Ο Τραμπ, σπέρνει τον πανικό στην παγκόσμια συμμορία! Διέταξε, τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων του FBI και της CIA!

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Λάδι Κρήτης: Σαρακίνα 4L Βραβευμένο Τσουνάτο Ελαιόλαδο