Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτώβριος, 2020

Διαβατός Ημαθίας

Πότε ανεβαίνουν στο Taxisnet τα Τέλη κυκλοφορίας 2021 – Τι θα πληρώσετε

Εικόνα
Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να ανέβουν στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας 2021, δείτε παρακάτω τι θα πληρώσετε.

Μητέρες ανηλίκων – Ποιες βγαίνουν στη σύνταξη πριν από τα 62

Εικόνα
Ανοίγει «παράθυρο» για συνταξιοδότηση πριν από τα 67 έτη και πριν από τα 62 έτη μέσα στο 2020 σε πολλές μητέρες που έχουν ανήλικο τέκνο, με την αξιοποίηση των μεταβατικών ορίων ηλικίας.

ΕΛΓΑ: Από σήμερα οι αποζημιώσεις για την κακοκαιρία...

Εικόνα
Το πρώτο μερίδιο χρημάτων τους αναμένεται να λάβουν σήμερα οι πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφοι, που επλήγησαν από την κακοκαιρία, μέσω του ΕΛΓΑ.

Έτσι θα καταλάβετε αν κάποιος είναι… σεξομανής!

Εικόνα
Ο εθισμός στο σεξ είναι μια ψυχαναγκαστική τάση που ωθεί το άτομο να προβαίνει σε σεξουαλικές πράξεις με σκοπό την επίτευξη του ίδιου είδους “ικανοποίησης” που νιώθει ένας αλκοολικός από ένα ποτό ή ένας εθισμένος στον τζόγο από ένα τυχερό παιχνίδι.

Καιρός – Αρναούτολου: Πού θα πέσουν τα πρώτα χιόνια σήμερα Παρασκευή (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (30.10.2020) θα υπάρχουν συννεφιές στη βόρεια Ελλάδα, ενώ ίσως βρέξει στη Χαλκιδική.

Τί απέγινε ο περίφημος θησαυρός της Τροίας που ο Σλήμαν έφερε κρυφά στην Ελλάδα;

Εικόνα
Μια μέρα πριν να σταματήσει ο Ερρίκος Σλήμαν τις ανασκαφές του στην Τροία έκανε μια σημαντική ανακάλυψη. Στη δυτική τομή του τείχους της Τροίας στο ύψωμα Χισαρλίκ, βρήκε ένα κουτί με χρυσαφικά τα οποία έγιναν γνωστά ως ο «θησαυρός του Πριάμου».

Λεμονάδα με σκόρδο; Αν διαβάσεις πόσο καλό κάνει, τότε θα πεις κι εσύ ναι…

Εικόνα
Αυτή η μοναδική συνταγή είναι πανεύκολη και θα μειώσει την κακή χοληστερίνη στον οργανισμό και τις πιθανότητες εμφράγματος και καρδιαγγειακών προβλημάτων!

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες φέτος

Εικόνα
Τα   τέλη κυκλοφορίας   θα αναρτηθούν όπως και κάθε χρόνο τον   Νοέμβριο   και μπορούν να αποπληρωθούν σε 9 έως 12  άτοκες δόσεις .

Ενεργοποιούνται ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις φορολογικές οφειλές...

Εικόνα
Μπορεί η προσοχή όλων να είναι στραμμένη στο πώς θα εξελιχθεί η πανδημία μέσα στο Νοέμβριο και στο πώς θα διακυμανθούν τα διαγνωσμένα κρούσματα του κορωνοϊού, ωστόσο ο Νοέμβριος επιφυλάσσει και θετικές ειδήσεις κυρίως για όσους έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία.

Επίδομα θέρμανσης 2020: Δείτε πότε οι δικαιούχοι θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους

Εικόνα
Επίδομα θέρμανσης 2020: Το επίδομα θέρμανσης θα δοθεί φέτος όχι μόνον σε όσους καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και σε όσους χρησιμοποιούν  φυσικό αέριο ή υγραέριο και ξύλα ή πέλετ προκειμένου να θερμανθούν. 

Αύριο Παρασκευή 30 Οκτωβρίου θα καταβληθούν από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) παροχές, ύψους 177.459.568 ευρώ.

Εικόνα
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,   θα καταβληθούν:

Το μήνυμα Τραμπ για την 28η Οκτωβρίου: Η νίκη της Ελλάδας, σύμβολο ελπίδας για την κατεχόμενη Ευρώπη και τον κόσμο

Εικόνα
«Σήμερα, η Αμερική γιορτάζει την ιστορική, αξιόπιστη και στρατηγική της συμμαχία με την Ελλάδα και όλους τους πολίτες της» ανέφερε στο μήνυμά του για την ελληνική εθνική επέτειο ο Αμερικανός πρόεδρος.

Χιονοχώρι: Το πέτρινο ελληνικό χωριό που τα σπίτια μοιάζουν να κρέμονται στην πλαγιά (BINTEO)

Εικόνα
Ένα ελληνικό χωριό από πέτρα. Αν σε άφηναν εκεί χωρίς να σου πουν πού βρίσκεσαι ίσως νόμιζες ότι προσγειώθηκες στα Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων.  Και όμως είσαι στις Σέρρες, σε ένα πανέμορφο χωριό που λέγεται Χιονοχώρι.

Σήμερα η νέα πληρωμή της Αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 1.832 δικαιούχους

Εικόνα
Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 843.474 ευρώ, από τον Ε.Φ. 1033-501-0000000, ΑΛΕ 2310989899 οικονομικού έτους 2020, για 1.832 δικαιούχους,

ΔΕΗ: Χειμερινό νυκτερινό οικιακό τιμολόγιο – Πότε θα αρχίσει να εφαρμόζεται

Εικόνα
Περισσότερες πληροφορίες στο τμήμα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης πελατών της ΔΕΗ (τηλ: 800 – 900 – 1000), καθώς και στα κατά τόπους καταστήματα της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ.

Τι έβλεπαν οι Έλληνες στρατιώτες στις Μάχες του ’40; – Μία παράξενη ιστορία

Εικόνα
Στο καφενείο του χωριού Άνω Πορόια, κάθε βράδυ συναντιόμασταν για φαγητό  με τον Βασίλη και τον φίλο του Αλέξανδρο Ταγματάρχη πολεμικής διαθεσιμότητας [βαρειά σωματική βλάβη σε πολεμικές επιχειρήσεις] και του ζητούσαμε να μας διηγηθεί για τις μάχες όπου είχε λάβει μέρος, στα οχυρά Ιστίμπεη στο Μπέλες  κατά την εισβολή των γερμανών:

Σαν Σήμερα 28 Οκτωβρίου 1940 – «Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους» – Το ηρωικό «ΟΧΙ» του Μεταξά και της Ελλάδας στους Ιταλούς

Εικόνα
Στις 15 Οκτωβρίου του 1940, ελήφθη η απόφαση για την επίθεση κατά της Ελλάδας από το Ιταλικό Πολεμικό Συμβούλιο, παρουσία του Μουσολίνι και παρά τις αντιρρήσεις πολλών από τους παρισταμένους για την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπιζόταν η επιχείρηση. Ο «Ντούτσε» ήθελε μία νίκη για να μπει στο μάτι του Χίτλερ, που είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις για μία επίθεση κατά της Ελλάδας. Πίστευε ότι η χώρα μας ήταν ο εύκολος στόχος.

Παρέλαση Εθνοφυλακής 28η Οκτωβρίου 2019 (για το 2020 δεν θα γίνει)

Εικόνα
Η Εθνοφυλακή αποτελεί τμήμα του Ελληνικού Στρατού. Σκοπό έχει την προάσπιση της χώρας. Μονάδες εθνοφυλάκων υπάρχουν στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και στα νησιά.

Πως περιγράφει στο ημερολόγιό του ο Ιωάννης Μεταξάς το «ΟΧΙ» στους Ιταλούς (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Εικόνα
Ήταν 03:00 ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940, όταν ο Πρεσβευτής της Ιταλίας στην Αθήνα Εμμανουέλε Γκράτσι, χτυπούσε το κουδούνι της οικίας του πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά στην Κηφισιά, επιδίδοντάς του το ιταλικό τελεσίγραφο. Η συνέχεια είναι γνωστή.

Δημήτρης Ίτσιος: O Έλληνας λοχίας ποu θα έπρεπε όλοι να γνωρίζουν ΑΘΑΝΑΤΟΣ !

Εικόνα
Ο Λοχίας Ίτσιος αντιμετώπισε μόνος του την πολεμική μηχανή των Ναζί και θυσιάστηκε για την πατρίδα. Ήταν  ο πρώτος που εκτελέστηκε εν ψυχρώ από τους Γερμανούς. 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ…! ΖΗΤΩ Η 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 – ΖΗΤΩ Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΣ

Εικόνα
28 Οκτωβρίου 1940: Μια ιστορική εθνική επέτειος που, κάθε χρόνο, γιορτάζεται με κάθε επισημότητα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ήξεραν οι αρχαίοι ιερείς των Ελευσινίων Μυστηρίων τον ηλεκτρισμό; Υπήρχε Ηλεκτρισμός στην Αρχαία Ελλάδα;

Εικόνα
Αν δούμε τον ΠΑΥΣΑΝΙΑ, και συγκεκριμένα στα Αρκαδικά, 10, 1 διαβάζουμε «…Πάνω από το στάδιο είναι το όρος Αλήσιον που λένε πως οφείλει το όνομά του στην άλη (περιπλάνηση) της Ρέας.. 

ΤΟ 5G ΈΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΣΦΑΛΗΣ! ΘΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΏΡΑ 432HZ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΑ ΚΎΤΤΑΡΑ ΜΑΣ!! ΚΑΙ ΜΕΝΤ ΜΠΕΤΣ!

Εικόνα
Φανταστείτε έναν κόσμο που περιβάλλεται στα 432hz. Όλοι θα δονήσαμε με τη θεραπευτική ενέργεια απευθείας στα κύτταρα μας. 432 Hz είναι σε θέση να φιλτράρει και να εναρμονίσει την ακτινοβολία 5G που βγαίνει από τους πύργους και να κάνει την ενέργεια ευεργετική για τα κύτταρα μας!

Ακίνητα: Πώς οι ιδιοκτήτες θα διορθώσουν λάθη και παραλείψεις για να κερδίσουν έκπτωση φόρου 30%

Εικόνα
Την ευκαιρία σε περίπου 200.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα κατά 40% ενοίκια να διορθώσουν τη δήλωση Covid που έχουν υποβάλει προκειμένου να κερδίσουν την έκπτωση φόρου 30% για τα «χαμένα» ενοίκια δίνει τώρα η ΑΑΔΕ.

Αυξήσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα – Δείτε τα ποσά

Εικόνα
Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από 1η Ιανουαρίου 2021 φέρνει… τσουνάμι αυξήσεων στις τσέπες χιλιάδων εργαζομένων.

Έρχονται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις – Ποια Κυριακή είναι ανοιχτά σούπερ μάρκετ και μαγαζιά

Εικόνα
Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου ξεκινούν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις και θα είναι ανοιχτά σούπερ μάρκετ και μαγαζιά.

Διατροφή ή γυμναστική: Τι βοηθά περισσότερο στην απώλεια βάρους;

Εικόνα
Είναι βέβαιο πως τo έχετε ακούσει πολλές φορές: Η σωστή διατροφή και η γυμναστική είναι τα «κλειδιά» για να αποκτήσετε φυσιολογικό βάρος. Ωστόσο στην πράξη το ένα έχει μεγαλύτερη σημασία από το άλλο και αν θα πρέπει να επικεντρωθείτε σε κάποιο, αυτό είναι η διατροφή.

Το τρικ για να μην χρειαστεί να σιδερώσετε ποτέ ξανά

Εικόνα
Είναι το τέλειο τρικ για να μην χρειαστεί να σιδερώσετε ποτέ ξανά…

Κυμβάλειον: Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Εικόνα
Ένα από τα λίγα ερμητικά κείμενα που σώθηκαν από την πυρκαγιά της   βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας   και κατά κάποιο τρόπο θεμελίωσε  τις βάσεις των διαφόρων φιλοσοφικο-εσωτερικών ρευμάτων μέχρι τις ημέρες μας, είναι το λεγόμενον Κυμβάλειον.

ΛΕΦΕΔ: Οι Έφεδροι Ενόπλων Δυνάμεων τίμησαν την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης περπατώντας 26 χλμ.

Εικόνα
Πορεία 5,5 ωρών, από το χωριό Γέφυρα της Θεσσαλονίκης έως τον Λευκό Πύργο, πραγματοποίησαν σήμερα, Κυριακή 25 Οκτωβρίου, μέλη και φίλοι της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων,

ΑΘΑΝΑΤΟΣ - “Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν «έπεσε» μόνο για τη Σημαία” – Τελέστηκε χθες στους Βουλιαράτες το μνημόσυνο του (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Σε κλίμα αυστηρών απαγορεύσεων, λόγω της πανδημίας, με την αλβανική αντιτρομοκρατική να έχει περικυκλώσει τα ελληνικά χωριά της Δερόπολης και τα drones της αστυνομίας να πετάνε πάνω απ’ το σπίτι της οικογένειας και τον τόπο εκτέλεσης, πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο απ’ τα δύο χρόνια της εν ψυχρώ δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Επιδότηση από 65% έως 100% για αλλαγή του πετρελαίου με φυσικό αέριο – Αναλυτικά η διαδικασία.

Εικόνα
Χιλιάδες νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα στην Αττική, έχουν τη δυνατότητα το επόμενο διάστημα να προχωρήσουν στην αντικατάσταση των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με φυσικό αέριο, λαμβάνοντας επιδότηση από 65 έως 100%.

Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει μέχρι τα Χριστούγεννα!

Εικόνα
Τα Μερομήνια έχουν αποδειχθεί διαχρονικά σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση του καιρού Είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για ολόκληρο τον χρόνο.

Πώς να κόψετε το κάπνισμα: Οδηγίες βήμα-βήμα από ειδικούς

Εικόνα
Η απόφαση ότι είστε έτοιμοι να σταματήσετε το κάπνισμα είναι μόνο η μισή μάχη. Γνωρίζοντας από πού να ξεκινήσετε την προσπάθεια για να κόψετε το τσιγάρο θα σας βοηθήσει πολύ.

Νέο σοκ για όσους έχουν παλιό αυτοκίνητο – Τι αλλάζει με τα ΚΤΕΟ

Εικόνα
Να αλλάξει τα πάντα στον έλεγχο των αυτοκινήτων από τα ΚΤΕΟ προσανατολίζεται το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αλλά και του Περιβάλλοντος ώστε τα παλαιά οχήματα να περνούν από έλεγχο κάθε χρόνο!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ποιοι θα γλιτώσουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας φέτος.

Εικόνα
Τον Νοέμβριο αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας του 2021. Τα τέλη παραμένουν αμετάβλητα και οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα πρέπει να τα πληρώσουν έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Με πολλαπλά πλήγματα η Ελλάδα θα ισοπεδώσει την Τουρκία εάν δεχτούμε επίθεση

Εικόνα
«Πολλαπλά πλήγματα» ἡ ἀπάντησις ἐάν ἡ Τουρκία κτυπήσει πρώτη, τιτλοφορείται άρθρο της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» αναφορικά με το πώς θα απαντήσει η Ελλάδα εάν δεχτούμε επίθεση από την Τουρκία.

ΔΕΠΥ: Αυξημένος κατά 45% ο κίνδυνος για αυτά τα παιδιά.

Εικόνα
Οι ορμόνες του θυρεοειδούς παίζουν σημαντικό ρόλο στην εγκεφαλική ανάπτυξη του εμβρύου – Νέα επιστημονική μελέτη υποστηρίζει πως όταν οι ορμόνες αυτές βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα στον οργανισμό της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το παιδί διατρέχει αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης ΔΕΠΥ.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ;;;

Εικόνα
Ευρυτη Ευρυδικη O oρθόδοξος κλήρος τής εποχής τής άλωσης τής Κωνσταντινούπολης, ως γνωστόν, εκήρυττε, ότι ήταν «θέλημα θεού η Πόλη να τουρκέψει», «θεϊκή βούληση και τιμωρία», «θεία πρόνοια» και άλλα.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ''ΦΥΛΑΚΗ'' ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Εικόνα
«Η φυλακή του κόσμου είναι τεχνητή, αυτό είναι το μυστικό της, δεν είναι φυσική, είναι μια κατασκευασμένη πραγματικότητα στην οποία ζούμε αγνοί και ανυπεράσπιστοι,

Υπεγράφη σύμβαση μεταξύ της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και του ΟΑΣΘ για τη μεταφορά μαθητών.

Εικόνα
Στην σημερινή συνάντηση που είχε η Αντιπεριφρειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ Γιώργο Σκόδρα, υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και και του συγκοινωνιακού φορέα ΟΑΣΘ,

Αλλάζουν όλα στο επίδομα θέρμανσης: Φυσικό αέριο, υγραέριο, ξύλα και πέλετ στην επιδότηση

Εικόνα
Καταργούνται οι ζώνες Να διορθώσει τις αδικίες όλων των προηγούμενων ετών στο επίδομα θέρμανσης, όπου ορεινά χωριά σε περιοχές όπως η Κρήτη είχαν μικρότερη επιδότηση από παραθαλάσσιες ζώνες π.χ.

Βέροια: Διεθνή αγώνα Ρόλερ Σκι (Roller Ski) το Σαββατοκύριακο στο Φράγμα

Εικόνα
Διεθνή αγώνα Ρόλερ Σκι (Roller Ski) διοργανώνουν αυτό το Σαββατοκύριακο στη Βέροια ο Σύλλογος Χιονοδρόμων - Ορειβατών (Σ.Χ.Ο.) Βέροιας και ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Νάουσας.

Αναδρομικά ώρα… μηδέν! Ποιοι πληρώνονται σήμερα Παρασκευή (23/10) – Όλες οι ημερομηνίες

Εικόνα
Αναδρομικά – Συντάξεις: Τέλος στην αγωνία των συνταξιούχων καθώς πιστώνονται τα πρώτα ποσά από τις περικοπές 11 μηνών με ποσά ως και 7.615 ευρώ στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω -Τι προβλέπει η απόφαση της ΕΕ

Εικόνα
Την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου αλλάζει η ώρα, όπως άλλωστε κάθε χρόνο, με τους δείκτες του ρολογιού να πρέπει να γυρίσουν μια ώρα πίσω τα ξημερώματα.

Καρκίνος του στόματος: Δείτε τα αθόρυβα συμπτώματα

Εικόνα
Ο καρκίνος του στόματος εμφανίζεται ως μια πληγή στο στόμα που εξαπλώνεται στα χείλη, στη γλώσσα , στα μάγουλα, στα ιγμόρεια και στο φάρυγγα (λαιμό).

Πότε ο πόνος χαμηλά στην κοιλιά είναι πέτρες στην χολή – Δείτε τις επιπλοκές!

Εικόνα
Η ύπαρξη λίθων (πέτρες) στην χοληδόχο κύστη χαρακτηρίζουν τη νόσο χολολιθίαση. Οι χολόλιθοι διαφέρουν σε μέγεθος και υφή. Μπορεί να είναι μικροί, μεγάλοι ή και με τη μορφή της άμμου.

Ακόμη μια χρόνια χωρίς τον Κουρσάρο.

Εικόνα
George Gramm  Hellenic Air Force Λίγα λόγια από μένα. 6 χρόνια συμπληρώθηκαν , από την ''λάθος απόφαση'' (χρησιμοποιώ πάρα πολύ ελαφριές λέξεις) , να αποσυρθεί ένας από τους πιο σημαντικούς και ιδιαίτερους τύπους μαχητικών στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας : Το βομβαρδιστικό Α-7 Corsair.

200 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Εικόνα
200 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ οι πολιτικοί σχηματισμοί που ξεκίνησαν  με τον πρώτο Εμφύλιο μαζί με το αληθινά πρώτο μνημόνιο, που ήταν το δάνειο προς το Επαναστατημένο έθνος, ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. 

Πιστεύετε στο ΜΑΤΙ; Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε για να ξεματιαστείτε…

Εικόνα
Ξεμάτιασμα με λάδι: Τι πρέπει να κάνετε… Σε ένα μικρό φλιτζάνι ή πιατάκι, βάζετε δύο δάχτυλα νερό.