Διαβατός Ημαθίας

Ίσως να ανοίξουν τα σχολεία 8 Ιανουαρίου

Ως «πιθανό» να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου, χαρακτήρισε σήμερα το ενδεχόμενο αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Σημειώνοντας πως το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο OPEN ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε πως θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες και όχι μόνο τα δημοτικά. Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως μετά τα σχολεία θα ανοίξουν κι άλλοι τομείς της καθημερινής δραστηριότητας, «αρκεί να συνεχιστεί η καλή πτωτική πορεία που έχουμε».
Όσον αφορά στα πρώτα εμβόλια του κορωνοϊού που έφτασαν τα Χριστούγεννα στη χώρα μας και σήμερα το πρωί στην Αθήνα, ο κ. Πέτσας είπε ότι από αύριο, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, θα γίνουν συμβολικά οι εμβολιασμοί της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και σιγά - σιγά τα σκευάσματα θα διανεμηθούν στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα. Επιπλέον, σημείωσε πως εφόσον τα εμβόλια έχουν πάρει έγκριση από τον ΕΟΦ, είναι ασφαλή όποιας μάρκας και αν είναι.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι τον ανησυχεί συνολικά η διαδικασία γιατί είναι πρωτόγνωρη ενώ τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να μην χάσει κανείς το ραντεβού του για το εμβόλιο. Σχετικά με την προτεραιοποίηση στους εμβολιασμούς, ο κ. Πέτσας είπε ότι πρώτα θα εμβολιαστούν οι 65 άνω και έπειτα θα μειώνεται το ηλικιακό όριο, ανά 5 - 10 χρόνια. «Θα μας πει η Επιτροπή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε, επίσης, πως δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, προσθέτοντας πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλει να το κάνει ή θέλει περισσότερη ενημέρωση, «κάτι που θα γίνει». «Μέχρι τέλος Μαρτίου θα το έχουν κάνει οι ευπαθείς ομάδες και μέχρι τέλος Ιουνίου ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά την κινητικότητα που παρατηρήθηκε τα Χριστούγεννα σε διάφορες πόλεις, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως και την Πρωτοχρονιά θα ισχύουν τα ίδια μέτρα και πως η εικόνα της χώρας μας στην περίοδο των γιορτών είναι καλή σε σχέση με άλλες χώρες.

Πέτσας: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε όλους τους τομείς της οικονομίας

Αναφορικά με την οικονομική στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων, που έχουν πληγεί από την πανδημία, ο κ. Πέτσας δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίξει όλους όσοι το έχουν ανάγκη. «Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε όλους τους τομείς της οικονομίας, που πλήττονται από την πανδημία για όσο χρόνο χρειαστεί. Αυτό είναι ξεκάθαρο και από τον πρωθυπουργό και από τον υπουργό Οικονομικών. Θα το κάνουμε είτε με παρατάσεις υφιστάμενων μέτρων, είτε και με καινούργια εάν δούμε πως κάτι τέτοιο χρειάζεται σε κάποιον συγκεκριμένο κλάδο. 

Σε ό,τι αφορά στην επιστρεπτέα προκαταβολή, έχουμε την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 και 5 εντός του Ιανουαρίου σε όσους έχουν μείωση τζίρου και το 50% αυτής δεν θα είναι επιστρεπτέα. Σε ό,τι αφορά στις ρυθμίσεις χρεών έχουμε πει πως έως τον Απρίλιο δεν προβλέπεται να κάνουμε κάτι. Όπως ξέρουμε καλά "εάν θες να εισπράξεις, ρύθμισε". Πιστεύουμε πως οι συμπολίτες που έχουν την δυνατότητα θα συνεχίσουν να ανταποκρίνονται, άνθρωποι, που δεν έχουν την δυνατότητα δεν θα τους αφήσουμε να πνιγούν από τα χρέη» σημείωσε.

Ερωτηθείς τέλος για την προοπτική επανέναρξης των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προέταξε τα στοιχεία της συνέχειας και της συνέπειας ως προς την αποκλιμάκωση της έντασης από πλευράς Τουρκίας, ενώ επανέλαβε πως ο ελληνοτουρκικός διάλογος έχει αποκλειστικά ως αντικείμενο την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών των δύο χωρών. «Πρέπει να περάσει κάποιος χρόνος. Δεν αρκεί ένα πυροτέχνημα μίας δήλωσης ότι είμαστε έτοιμοι για διάλογο. Ο διάλογος είναι πολύ συγκεκριμένος και δομημένος, είναι το πλαίσιο των διερευνητικών επαφών για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών. 

Αλλά για να ξεκινήσει πρέπει να είσαι σίγουρος πως ο άλλος εννοεί αυτά, που λέει. Εάν τη μία ημέρα έχουμε δήλωση για έναρξη διαλόγου και την άλλη μία παράνομη navtex δεν κάνουμε τίποτε. Είναι μισό, μετέωρο βήμα προς τα μπροστά και πεντακάθαρα δυο βήματα προς τα πίσω. Άρα θέλουμε ένα χρονικό διάστημα να προχωρήσει η συνέχεια και η συνέπεια της αποκλιμάκωσης, όπως την έχουμε ορίσει και θα δούμε μετά. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε ακόμη εκεί. Υπάρχει μόνο το πλαίσιο των διερευνητικών επαφών, μιλάμε μόνο για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών. Είναι ξεκάθαρο το ζήτημα.
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Χριστούγεννα: Στολίζεις το δέντρο και το σπίτι; Πάρε ιδέες!

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ