Διαβατός Ημαθίας

ΚΤΕΛ: Τέλος οι δωρεάν μετακινήσεις για τα παιδιά..

Στην κατάργηση της δωρεάν μεταφοράς με λεωφορεία των ΚΤΕΛ ανήλικων παιδιών έως έξι ετών, εφόσον αυτά δεν καταλαμβάνουν ξεχωριστή θέση, προχώρησε το υπουργείο Μεταφορών με απόφαση του υφυπουργού, Γιάννη Κεφαλογιάννη.



Με τη νέα υπουργική απόφαση , η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως καταργείται η διάταξη, η οποία ανέφερε ότι «Για τη μεταφορά παιδιών ηλικίας μέχρι έξι (6) ετών, δεν οφείλεται ιδιαίτερο εισιτήριο πέραν εκείνου που εκδίδεται για το πρόσωπο που το συνοδεύει, μετά του οποίου θεωρείται ότι αποτελεί έναν και τον αυτόν επιβάτη, εφόσον βέβαια δεν ζητείται γι’ αυτά χωριστή θέση».

Αξίζει να σημειωθεί πως στο σύνολο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς τα παιδιά έως 6 ετών μετακινούνται δωρεάν. Ενώ ειδικά στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης η μετακίνηση για παιδιά έως 6 ετών είναι δωρεάν, ενώ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρέχει δωρεάν μετακίνηση σε παιδιά έως 4 ετών και 50% έκπτωση σε παιδιά έως 12 ετών.

Επιπλέον στο κείμενο της ίδιας απόφασης ενσωματώνεται και η επιβαρυμένη τιμή κομίστρου των αστικών ΚΤΕΛ που επιβάλλει «καπέλο» έως και κατά 80% σε περίπτωση έκδοσης του εισιτηρίου μέσα στο λεωφορείο.

Συγκεκριμένα η διάταξη που ενσωματώθηκε στην απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών αναφέρει ότι «Τα αστικά ΚΤΕΛ, ΚΤΕΛ Α.Ε. και Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ δύνανται, με απόφαση του Δ.Σ. αυτών, να καθιερώσουν επιβάρυνση των μεμονωμένων κανονικών και μειωμένων εισιτηρίων που εκδίδονται μέσα στα λεωφορεία σε ποσοστό έως 80% επί της εκάστοτε ισχύουσας τιμής εισιτηρίου».

Με την ίδια απόφαση ορίζεται επίσης ότι στο εξής οι εταιρίες αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ θα μπορούν να χορηγούν και εισιτήρια ελευθέρας εκτός από δελτία ελεύθερης κυκλοφορίας σε ειδικές κατηγορίες προσώπων για κοινωνικούς ή υπηρεσιακούς λόγους, ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συγκοινωνιακού φορέα κατά την κρίση του οργάνου αυτού και κατά περίπτωση.

Παράλληλα ορίζεται ότι στις τιμές των εισιτηρίων συνεχίζει να επιβάλλεται επιπροσθέτως ο ισχύων κάθε φορά ΦΠΑ, ενώ καμία άλλη προσαύξηση τιμών εισιτηρίων δεν επιτρέπεται δεδομένου ότι περιλαμβάνονται σε αυτές όλες οι λοιπές κρατήσεις προς τρίτους από οπουδήποτε και αν έχουν επιβληθεί, συμπεριλαμβανομένης και της εισφοράς του 5%.Πρόκειται για το ποσοστό επί της τιμής του εισιτηρίου, το οποίο προορίζεται για την ανανέωση του στόλου των ΚΤΕΛ και την ενίσχυση των ασθενέστερων ΚΤΕΛ. Σύμφωνα με τη νέα απόφαση σε αυτό δε θα υπολογίζονται οι εισπράξεις που προκύπτουν από τη σύναψη συμβάσεων οποιουδήποτε είδους ή για τη μεταφορά μαθητών, ενώ έως τώρα δεν υπήρχε καμία τέτοια διαφοροποίηση.
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Επίδομα Παιδιού Α21: Ανοικτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι