Διαβατός Ημαθίας

Έρχεται " Καυτό " καλοκαίρι στην Ελλάδα...



Ο νέος καύσωνας φέρνει 40αρια, ενώ θεωρείται ο χειρότερος στην Ευρώπη για αυτό το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Την ίδια στιγμή οι δορυφορικές εικόνες για την αλλαγή της θερμοκρασίας είναι συγκλονιστικές.
Ενδεικτικά, το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αναφέρει ότι το Σάββατο στη Τρίπολη, στην Άρτα και στη Λαμία η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.
Επίσης, την Κυριακή αναμένεται να φτάσει μέχρι 44 βαθμούς στην Αθήνα, ενώ την ίδια ημέρα τους 40 βαθμούς θα ξεπεράσουν η Λειβαδιά, η Σπάρτη και η Λάρισα, αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.
Μάλιστα, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου μίλησε στην ΕΡΤ και είπε ότι ήδη από σήμερα η θερμοκρασία αρχίζει και πάλι να ανεβαίνει στη χώρα.
Επιπλέον, τόνισε πως στα κεντρικά και νότια της χώρας ενδεχομένως να δούμε 39 βαθμούς, ενώ και τοπικά μπορεί και 40.
Παρόλα αυτά, σημείωσε ότι «αυτό που μας σώζει είναι η αντίδραση των δροσερών θαλασσών με τη ζέστη η οποία δεν επιτρέπει στον υδράργυρο να εκτοξευθεί ακόμα περισσότερο. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη αντίδραση το καλοκαίρι θα βλέπαμε θερμοκρασίες 48 και 49 βαθμών Κελσίου».
Έτσι, συνέστησε στις ευπαθείς ομάδες να δουν ρεαλιστικά την κατάσταση με τη ζέστη και τον κορονοϊό και να μείνουν σπίτι με το κλιματιστικό. Επισημαίνοντας όμως ότι χρειάζεται προσοχή στη χρήση τους σε πολυσύχναστους χώρους.
Παρασκευή
Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Επίσης, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Σάββατο και Κυριακή
Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα.
Παράλληλα, οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά στη Θράκη και το Αιγαίο θα επικρατήσουν βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και αναμένεται να φτάσει τους 35 με 37, ενώ στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.
Δευτέρα και Τρίτη
Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση την Τρίτη.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Τρίτη ως προς τις μέγιστες τιμές στα βόρεια, αλλά στα κεντρικά και νότια θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.
 
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;