Διαβατός Ημαθίας

Απίστευτο! 100.000 μέλισσες είχαν φτιάξει αποικία μέσα στο σπίτι του..

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας κάτοικος στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, όταν ανακάλυψε πως στο ταβάνι του σπιτιού του κατοικούσαν 100.000 μέλισσες.
Όταν ο Τζορτζ Μοντγκόμερι μετακόμισε στο σπίτι του στην Τζόρτζια τον Νοέμβριο του 2018, δεν άργησε πολύ να ακούσει περίεργους θορύβους.
«Παρατήρησα το σμήνος την άνοιξη αφότου αγόρασα το σπίτι» λέει στο CNN. «Μπορούσες να ακούσεις τις μέλισσες να χτυπούν στον τοίχο καθώς προσγειώνονταν για να μπουν στην κυψέλη». Ως νέος ιδιοκτήτης, ο 26χρονος υπάλληλος του CNN δεν ήθελε καν να σκεφτεί πόσο θα μπορούσε να του κοστίσει η αφαίρεση μιας κυψέλης.
Όμως, η αποικία των μελισσών έφτιαξε την κυψέλη της στις δοκούς του δαπέδου μεταξύ του επάνω και του κάτω ορόφου. Είχαν καταφέρει να μπουν από ένα κενό μεταξύ του ξύλινου πλαισίου και των τούβλων. Ωστόσο, δεν θεώρησε πως θα έπρεπε να ανησυχήσει. «Οι μέλισσες δεν προκαλούν μεγάλη ζημιά και το μέλι τους είναι υπέροχα γλυκό» δήλωσε.

Στα τέλη Φεβρουαρίου 2020, όταν ο καιρός άρχισε να γίνεται πιο ζεστός, ο Μοντγκόμερι βγήκε για να κόψει το γκαζόν και πάλευε για να αποφύγει τις μέλισσες. «Τότε σκέφτηκα πως ήρθε η ώρα να τις ξεφορτωθώ» είπε. Κάλεσε ένα γραφείο που ασχολείται με αυτή την δουλειά και μπήκε σε λίστα αναμονής. Την περασμένη εβδομάδα, ο Μπόμπι Τσέισον, ένας από τους τρεις ανθρώπους που εργάζονται σε αυτήν, βρήκε έναν τρόπο για να γλιτώσει τον Μοντγκόμερι από τις μέλισσες.

Τελικά στο σπίτι του κατοικούσαν περίπου 100.000 μέλισσες
Το κόστος για την απομάκρυνση των μελισσών και της αποικίας τους, ανήλθε σε 1.000 περίπου δολάρια. Με μια θερμική κάμερα, ο Τσέισον κατάφερε να βρει τις μέλισσες με έναν χάρτη θερμότητας προτού ανοίξει μια τρύπα στο ταβάνι. Χρησιμοποιώντας μια ειδικά κατασκευασμένη σκούπα για μέλισσες, ο Τσέισον «ρούφηξε» με ασφάλεια περίπου 100.000 μέλισσες. Όπως είπε, μια κανονική αποικία, συνήθως έχει περίπου 10.000 έως 80.000 μέλισσες.

Η συγκεκριμένη σκούπα ρουφά τις μέλισσες σε έναν ειδικό θάλαμο. Κάθε θάλαμος περιέχει περίπου 30.000 έως 40.000 μέλισσες και ο Τσέισον γέμισε τρεις από αυτές με τις μέλισσες από την οροφή του σπιτιού του Μοντγκόμερι. Μετά την αφαίρεση της κυψέλης, ο Τσέισον είπε ότι υπήρχαν αποδείξεις πως υπήρχε και μια άλλη κυψέλη στο ακριβές σημείο που είχε αφαιρεθεί πριν από χρόνια. Στην συνέχεια, ο Τσέισον αφαίρεσε περίπου 27 κιλά κερήθρας, την οποία έλιωσε σε κερί και το δώρισε σε έναν ντόπιο τεχνίτη.

27 κιλά κερήθρας και γλυκό μέλι απέκτησε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μετά την αφαίρεση της αποικίας των μελισσών.

Ο Τσέισον είπε ότι αυτό συμβαίνει συνέχεια, με τον Μοντγκόμερι να είναι χαρούμενος που γλύτωσε από τις μέλισσες και μάλιστα κατάφερε να κρατήσει λίγο από το μέλι της οροφής για τον εαυτό του.
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!