Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αύγουστος, 2019

Διαβατός Ημαθίας

Αιθέριο Έλαιο Λιβάνι: 21 Πανίσχυρες Χρήσεις για Υγεία, Ομορφιά Ευεξία

Εικόνα
Τα αιθέρια έλαια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στις μέρες. Kάποια από αυτά ή οι σωστοί συνδυασμοί τους μπορούν να βοηθήσουν σε προβλήματα υγείας. Η λεβάντα, η ρίγανη, η μέντα, το δέντρο τσαγιού, το λεμόνι, το δεντρολίβανο είναι κάποια από αυτά.

Συμβαίνουν όλα για κάποιο λόγο”; Οι μαγικές λέξεις που πρέπει να πείτε, όταν όλα πάνε στραβά.

Εικόνα
Ο Tim Laurence, είχε γράψει ένα πολύ διεισδυτικό άρθρο, στο οποίο πραγματευόταν το κατά πόσον είναι δυνατό να βοηθήσουμε κάποιον, τον οποίο θρηνεί.

Θεραπεία ασθενειών με πρόπολη

Εικόνα
Είναι ένα προϊόν που συλλέγουν οι μέλισσες, για να απολυμάνουν τις κερήθρες όπου αποθηκεύουν το μέλι τους, όπως και όλη τη μελισσοφωλιά τους καθώς και για να ταριχέψουν κάθε ανεπιθύμητο έντομο ή μικρό ζώο, που μπήκε σ’ αυτή και το θανάτωσαν με τα κεντρίσματά τους, αδυνατώντας να το σύρουν έξω.

Δροσερό Ζελέ Κρασιού με Σταφύλια έχετε δοκιμάσει;

Εικόνα
Αν είστε τύπος που θα θέλατε κάτι δροσερό, γλυκό αλλά με γεύση από κάποιον αμπελώνα, δηλαδή κάτι με κρασί, τότε αυτή θα είναι μία καλή συνταγή για εσάς.

Ποτίζετε με καφέ τα φυτά σας και θα τα δείτε πιο ζωντανά από ποτέ!

Εικόνα
Διαβάσαμε στο Διαδίκτυο, ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στο Apartment Therapy. Σύμφωνα με αυτό, λοιπόν, υπάρχουν πολλά οφέλη από το να ενυδατώνεις τα φυτά σου με… καφέ, όπως διαβάζουμε στο bovary.gr

Γλυκό Ψυγείου με 2 είδη κρέμας, κρουασάν και μπισκότα

Εικόνα
Ο καιρός είναι ζεστός και σίγουρα μας σπρώχνει να γευτούμε κάτι δροσιστικό. Δεν έχουμε, λοιπόν, παρά να φτιάξουμε ένα γλυκό ψυγείου και να το απολαύσουμε! Ας δούμε τα υλικά.

Πονάνε τα Γόνατα; Η συνταγή που τα επαναφέρει όπως ήταν 20 Χρόνια πριν

Εικόνα
Μεγαλώνοντας ηλικιακά, οι περισσότεροι άνθρωποι αποκτούν θέματα με τα γόνατα και γενικότερα με τις αρθρώσεις. Πολλές φορές τα προβλήματα αυτά γίνονται σταδιακά τόσο ισχυρά που ακόμα και μικρές μετακινήσεις μέσα στο σπίτι γίνονται επώδυνες.

Τα 10 πιο παράξενα χόμπι...

Εικόνα
Είναι ωραίο να έχει κανείς κάποιο χόμπι με το οποίο να ασχολείται τις ελεύθερες ώρες του. Ωστόσο μερικοί έχουν ιδιαίτερες επιλογές…

Πες μου το ζώδιό σου για να σου πω πότε θα παντρευτείς...

Εικόνα
Αν πλησιάζετε τα 30 ή τα διανύετε ήδη, τότε μάλλον το πιο πιθανό είναι φέτος να είστε καλεσμένοι σε πολλούς γάμους! Αν οι φίλοι, οι συνάδελφοι και τα ξαδέρφια σας αρχίζουν σιγά σιγά να παντρεύονται και εσείς παραμένετε στο… ράφι, τότε αξίζει να ρίξετε μια ματιά στα άστρα.

Σε τι είσαι εθισμένος ανάλογα με το ζώδιό σου;

Εικόνα
Τι είναι αυτό που σου αρέσει πολύ και δεν μπορείς να κόψεις με τίποτα; Διάβασε παρακάτω τα πορίσματα κάποιων πρόσφατων μελετών σχετικά με το τι ξετρελαίνει κάθε ζώδιο, τι αγοράζουν, με τι κολλάνε απίστευτες ώρες και τι δεν είναι εύκολο να σταματήσουν.

Ποια είναι τα superfood που εν δυνάμει μας «δηλητηριάζουν»;

Εικόνα
Στην αναζήτηση μίας πιο υγιεινής διατροφής, κάποιες φορές μπορεί να οδηγούμαστε στην υπερβολή, κάτι που μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα για την υγεία μας.

Όταν μια πόρτα κλείνει, ένα ολόκληρο Σύμπαν ανοίγει. Ανακαλύψτε τα «κλειδιά» και «κλείστε» τις πόρτες που δεν τολμάτε

Εικόνα
Όταν κλείνετε μια πόρτα, συνήθως δεν το κάνετε λόγω υπερηφάνειας ή δειλίας. Το κάνετε επειδή δεν παίρνετε πίσω αυτά που δίνετε, επειδή δεν έχετε την θέληση πλέον, επειδή τα κομμάτια του παζλ δεν ταιριάζουν με τις διαθέσεις και τα όνειρα σας. Τότε περνάτε το κατώφλι του φόβου για να ανοίξετε καινούργιες πόρτες.

Ψάρια: Τα 6 πιο υγιεινά οικονομικά και νόστιμα που συνιστώνται για την διατροφή σας

Εικόνα
Είναι από τις πιο υγιεινές τροφές και συνίσταται σε πολλές δίαιτες. Η διατροφική αξία του ψαριού είναι μεγάλη και συστήνεται να καταναλώνεται σε εβδομαδιαία βάση, κατά προτίμηση από 1-3 φορές.

Η συνταγή που θα απογειώσει το πρωινό σας, από τους δημιουργικούς Σεφ του Κουκού στη Θεσσαλονίκη

Εικόνα
Αν ψάχνετε κάτι χορταστικό και πρωτότυπο για πρωινό ή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, τότε σας έχουμε την απόλυτη πρόταση. Επισκεφτήκαμε το  Κουκού  στη Θεσσαλονίκη (Π.Π. Πατρών Γερμανού 26) και οι Σεφ δημιούργησαν ειδικά για το E-Daily.gr μια δική τους εκδοχή για burger που τρώγεται ιδανικά για πρωινό και μπορούμε να φτιάξουμε κι εμείς, εύκολα στο σπίτι μας.

Πλησιάζει το πρώτο κουδούνι – Πότε και τι ώρα ανοίγουν τα σχολεία

Εικόνα
Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου θα ακουστεί το πρώτο κουδούνι για το σχολικό έτος 2019 – 2020.

Πανεύκολη Κερασόπιτα που γίνεται σε 5 λεπτά και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Εικόνα
Η συνταγή είναι τόσο εύκολη, δεδομένου ότι θα σας πάρει μόνο 5 λεπτά για να την φτιάξετε. Μερικοί ψήνουν την πίτα μαζί με τα κουκούτσια για καλύτερο άρωμα, ωστόσο, εσείς μπορείτε να τα αφαιρέσετε. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα, όπως φράουλες, βερίκοκα ή και μούρα. 

Οι Σωστές Κινήσεις για να Είναι το Σπίτι σας Όμορφα Φωτισμένο

Εικόνα
Όλοι έχουμε και χρησιμοποιούμε φώτα στο σπίτι μας. Το θέμα, όμως, δεν είναι μόνο απλά να φωτίζουν. Κάθε φωτισμός έχει μία ιδιαιτερότητα. Για παράδειγμα δεν χρησιμοποιούμε την ίδια ένταση και κατεύθυνση φωτισμού όταν διαβάζουμε, όταν βλέπουμε τηλεόραση, όταν μαγειρεύουμε ή κάνουμε διάφορα άλλα πράγματα.

Αφράτη Μακαρονόπιτα με Φέτα! Ελαφριά και πιο εύκολη δεν υπάρχει!

Εικόνα
Μια πολύ απλή συνταγή, με λίγα υλικά που όλοι έχουμε στη κουζίνα μας, για μια ωραία, χορταστική πίτα για κυρίως γεύμα ή συνοδευτικό για όλη την οικογένεια.

5 οικονομικές λύσεις για να αναβαθμίσετε το μπάνιο σας

Εικόνα
Η ανανέωση ενός μπάνιου είναι συνήθως μια δαπανηρή διαδικασία Ο λόγος, βεβαίως, είναι ότι συχνά χρειάζεται να «ξηλώσουμε» τα πάντα, από πλακάκια, είδη υγιεινής και έπιπλα, για να έχουμε ένα ολοκαίνουργιο αποτέλεσμα.

Μανιτάρια: ποια τρώγονται και ποια όχι

Εικόνα
Η λέξη μανιτάρι είναι παραφθορά της λέξης αμανίτης και παραπέμπει στο όρος Άμανος που βρίσκεται στα παράλια της Μ. Ασίας. Τα μανιτάρια είναι μύκητες και έχουν το δεύτερο σε πλήθος ειδών άθροισμα στον πλανήτη μετά τα έντομα. Χωρίζονται σε εδώδιμα και δηλητηριώδη.

120 δόσεις: Πότε λήγει η προθεσμία για την ένταξη στην ρύθμιση...

Εικόνα
Τελευταία ευκαιρία για ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων – Πρόκειται για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία, με τις εισπράξεις να αγγίζουν έως τώρα τα 195 εκατομμύρια ευρώ – Πλειστηριασμοί και κατασχέσεις μετά την 30η Σεπτεμβρίου

Νέα Volkswagen, νέο λογότυπο!

Εικόνα
Στη φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η  Volkswagen  γιορτάζει δύο παγκόσμιες πρεμιέρες. Εκτός από το  ηλεκτρικό μοντέλο ID.3 , θα παρουσιάσει το  νέο λογότυπο  και το νέο σχεδιασμό της μάρκας με το σύνθημα « New Volkswagen ».

Ξύδι, ο μυστικός σας σύμμαχος στην κουζίνα

Εικόνα
Όταν πρόκειται για τη μαγειρική, το ξύδι δεν είναι απλά ένα συστατικό των συνταγών που βελτιώνει και ενισχύει τη γεύση, αλλά μπορεί να μας «λύσει τα χέρια» με διάφορους τρόπους.

Πως προέκυψε η φράση «πήγε η ψυχή μου στην Κούλουρη»

Εικόνα
Μια έκφραση που την ακούμε συχνά και συνήθως όταν κάτι μας τρομάζει πολύ. Τι μπορεί άραγε να σημαίνει και πως προέκυψε; Την εποχή των Περσικών πολέμων, η Σαλαμίνα, ή ακριβέστερα ένα μέρος της κοντά στα σημερινά Αμπελάκια, λεγότανε Κόλουρις.

Τα μυστικά των premium ποτών..

Εικόνα
Η αγορά των premium ποτών αναπτύσσεται ταχύτατα και πλέον οι επιλογές που έχουμε στις κάβες πληθύνονται με την προσθήκη εκλεπτυσμένων ετικετών, οι οποίες κοστολογούνται αναλόγως.

Πόσες θερμίδες έχουν άραγε τα αγαπημένα μας αμύγδαλα, καρύδια ή κάστανα; Πλήρης οδηγός

Εικόνα
Αγαπημένα σνακ, υγιεινά και συνιστώνται από τους διατροφολόγους για μια ισορροπημένη διατροφή. Έχετε αναρωτηθεί όμως πόσες θερμίδες έχουν;

Δέσε σωστά τα κορδόνια σου ανάλογα με τον τύπο του ποδιού σου!

Εικόνα
Είσαι δρομέας. Έχεις τρέξει σε πολλούς αγώνες, σε άσφαλτο, σε χώμα, στο βουνό. Είσαι αθλούμενος. Παίζεις μπάσκετ; Τρέχεις στο διάδρομο;

Και οι κατσίκες στη μάχη κατά των δασικών πυρκαγιών

Εικόνα
Οι πυρκαγιές είναι μια τεράστια πληγή που γίνεται μεγαλύτερη κάθε χρόνο για την Πορτογαλία με αποτέλεσμα να επιστρατεύουν ακόμη και κατσίκες για την σωτηρία των δασών.

Πότε ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία...

Εικόνα
Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου θα ακουστεί το πρώτο κουδούνι για το σχολικό έτος 2019 – 2020.

Δεκαεννιά ιδέες για κοσμήματα που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας

Εικόνα
Με απλά υλικά που έχετε σπίτι σας μπορείτε τώρα να εμπλουτίσετε την συλλογή σας σε αξεσουάρ και κοσμήματα φτιάχνοντας πρωτότυπα σκουλαρίκια, μενταγιόν, ακόμα και βραχιόλια.

Πως Φτιάχνω Καρπουζόπιτα από την Μήλο!

Εικόνα
Καλοκαίρι σημαίνει ήλιος, θάλασσα και φυσικά…καρπούζι. Είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο το οποίο δροσίζει και νοστιμεύει τις ημέρες μας. Δείτε, λοιπόν, πώς μπορείτε να το απολαύσετε ως καρπουζόπιτα..

Η Φανουρόπιτα Δεν Φτιάχνεται Μόνο για να Βρεθούν Χαμένα Αντικείμενα

Εικόνα
Η  φανουρόπιτα  είναι παραδοσιακή γλυκιά νηστίσιμη πίτα της ελληνικής κουζίνας και προσφέρεται ανήμερα στην ημέρα μνήμης του Αγίου Φανουρίου, στις 27 Αυγούστου, οπότε και η πίτα δίνεται στους πιστούς σαν ευλογία.

Ο «Γενετικός Δίσκος» που Άφησαν οι Εξωγήινοι για να «Γίνουν» οι Άνθρωποι

Εικόνα
Γράφει ο Σπύρος Μακρής Από καιρό σε καιρό, οι αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν μερικά πράγματα που δεν ταιριάζουν με αυτά που οι ίδιοι αλλά και η ανθρωπότητα μπορεί να κατανοήσει…

Δελφοί: ο ΟΜφαλός της Γης και ο ΟΜφάλιος Λώρος...

Εικόνα
Γράφει ο Σπύρος Μακρής Ήξερες ότι το  Μυστικό των Δελφών είναι μέσα σου  και δεν βρίσκεται μόνο στον αρχαιολογικό χώρο. Ήξερες ότι  οι Δελφοί είναι Ομφαλός του Χρόνου ; Ξέρεις, ωστόσο ότι ο  Ομφαλός των Δελφών είναι και Ομφαλός του Κόσμου .

7 μικρές αλλαγές στο σπίτι που θα βελτιώσουν την ψυχική υγεία σου

Εικόνα
To σπίτι σου είναι ο καθρέπτης του ψυχικού κόσμου σου: είναι οι σκέψεις, τα συναισθήματά σου, τα όνειρά σου, η εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου.

Το πιο ισχυρό λιποδιαλυτικό μείγμα με 2 υλικά από την κουζίνα σας

Εικόνα
Σε αυτό το άρθρο πρόκειται να δείτε μια θαυματουργή συνταγή που θα σας βοηθήσει να επιταχύνετε την διαδικασία της απώλειας βάρους και θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το επίμονο λίπος της κοιλιάς

Τι να Τρως βάσει Ομάδας Αίματος για να Χάσεις Γρήγορα Βάρος!

Εικόνα
Η δίαιτα D’ Αdamo χωρίζει τις τροφές σε τρεις κατηγορίες. Σε αυτές που είναι καλές για τον οργανισμό, σε αυτές που είναι απαγορευτικές και σε αυτές που είναι ουδέτερες. Το πρώτο βήμα είναι να ξέρεις ποια είναι η ομάδα αίματός σου. Έπειτα θα ακολουθήσεις συγκεκριμένη διατροφή βάσει αυτής.

11 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το παλιό σας κινητό

Εικόνα
Το να πετάξετε το παλιό σας κινητό δεν είναι καλή ιδέα, καθώς μπορεί να λειτουργήσει ως μια πολύ χρήσιμη εφεδρική συσκευή.

Πατρίδα Ημαθίας: Την Τετάρτη 21 Αυγούστου η έναρξη του 4ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Εικόνα
Αύριο  ξεκινάει το πενθήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργανώνεται για 4η χρονιά από τον δήμο Βέροιας. Ένα πενθήμερο παράδοσης με ήθη και έθιμα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς φέτος, περισσότεροι από 30 χορευτικά συγκροτήματα Συλλόγων από τη Βέροια, από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ.

Όταν λέμε «Εβίβα» ουσιαστικά λέμε «Ευοί Ευάν»

Εικόνα
Κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι η λέξη «εβίβα» είναι λατινική ή ιταλική κι όταν πίνουν και φωνάζουν εβίβα, πιστεύουν ότι μιλούν ιταλικά. Πιστεύουν ότι προέρχεται από τη λέξη viva που σημαίνει ζωή. Στα ιταλικά και ισπανικά viva σημαίνει “να ζήσεις” ή ζήτω, όπως λέμε “viva Mexico”.

Μπορείτε Να Έχετε Αυτό Ακριβώς Που Θέλετε, Αρκεί Να Ζητήσετε Αυτό Που Ακριβώς Θέλετε.

Εικόνα
Ίσως να έχετε μερικές ιδέες, σχετικά με όλα αυτά, που θέλετε να έχετε στην ζωή σας, περισσότερα χρήματα, καλύτερη δουλειά, μεγαλύτερο αυτοκίνητο, πιο πολλούς πελάτες, ή καλύτερες σχέσεις. Ξέρετε όμως Ακριβώς Με Ακρίβεια τι Ακριβώς θέλετε; …κι αν αυτό που θέλετε είναι κάτι που όντως εσείς το θέλετε κι όχι κάποιος άλλος;

Πως να τρώτε τη Μελιτζάνα για τη μείωση του κοιλιακού λίπους..

Εικόνα
Η  μελιτζάνα  μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική εάν καταναλώνεται με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο, οπότε θα είναι σε θέση να μειώσει το κοιλιακό λίπος λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε ίνες και διουρητικών ιδιοτήτων, γεγονός που την καθιστά σύμμαχο στη μείωση της ποσότητας των θερμίδων που καταναλώνονται.

Μαστίχα: Ιδιότητες και ο τρόπος χρήσης της για τα οφέλη της στην υγεία σας

Εικόνα
Τα μαστιχόδεντρα έχουν πολλές θεραπευτικές ιδιότητες γι’ αυτό και έχουν γίνει προσπάθειες να παραχθούν και σε άλλα μέρη του πλανήτη, αλλά, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, ενώ τα πιο φημισμένα είναι της Χίου.

Νύχια: Τι αποκαλύπτει το σχήμα τους για το χαρακτήρα σου

Εικόνα
Βρες στην κεντρική φωτογραφία που ακολουθεί παρακάτω το σχήμα των νυχιών σου και διάβασε τι δηλώνει για την προσωπικότητά σου

Ο Ξυλουργός που Έκτιζε Γέφυρες Αντί για Φράκτες. Μία διδακτική ιστορία

Εικόνα
Μια φορά κι έναν καιρό, μάλωσαν δύο αδέλφια που ζούσαν σε γειτονικές φάρμες. Ήταν το πρώτο σοβαρό ρήγμα στη σχέση τους. Για 40 χρόνια, εργάζονταν μαζί ως γεωργοί, μοιράζονταν χωρίς κανένα πρόβλημα τα γεωργικά μηχανήματα, και συνεργάζονταν αρμονικά για την εμπορία των προϊόντων τους.

Ρολό Πατάτας Γεμιστό με Τυρί και Ζαμπόν! Μία πρωτότυπη ιδέα που θα ενθουσιάσει τη γεύση σας

Εικόνα
Αν θέλετε να ξεφύγετε από τις κλασικές συνταγές με πατάτες, τυρί και ζαμπόν, τότε πιστεύουμε αυτή η συνταγή θα σας καταπλήξει.

8 Συμβουλές ομορφιάς με ελαιόλαδο!

Εικόνα
Ονομάζομαι Ολυμπία Τσιμπλοστεφανάκη και φτιάχνω φυσικά καλλυντικά για μένα και τους αγαπημένους μου! Δε σπούδασα επίσημα το αντικείμενο (είμαι οικονομολόγος!) αλλά είναι το πάθος μου! Ξεκίνησα να φτιάχνω φυτικά καλλυντικά από προσωπική ανάγκη και κόλλησα!

Πώς να τρώω για να ζήσω περισσότερο;

Εικόνα
Η Huffingtonpost έφτιαξε μια λίστα με τις δέκα διατροφικές συνήθειες που τηρούν οι κάτοικοι των Μπλε Ζωνών, των τόπων δηλαδή με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής.

Ο κήπος με τ’ αγάλματα: Η νοσταλγική καλοκαιρινή σειρά των παιδικών μας χρόνων-θυμάστε;

Εικόνα
Θα σας πω κάτι… καμιά φορά, όταν εμείς τα παιδιά, η δική μας παρέα δηλαδή, όταν δεν έχουμε πια τι να κάνουμε κι ούτε θέλουμε να παίξουμε τίποτε από τα γνωστά, τότε ξεκινάμε παρέα για τις γειτονιές τραγουδώντας δυνατά.

Φάτε αυτό καθημερινά και δεν θα σας τσιμπήσει ούτε ένα κουνούπι…

Εικόνα
Πολλοί ανυπομονούν να βγουν έξω, αλλά με τις υψηλές θερμοκρασίες και την υγρασία έρχονται και τα πιο ενοχλητικά έντομα του κόσμου: τα κουνούπια. Είναι απίθανο να τα αποφύγει κανείς. Βουίζουν συνεχώς πάνω από το κεφάλι μας και μας τρελαίνουν.