Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απρίλιος, 2019

Διαβατός Ημαθίας

Πώς να καθαρίσετε και να μαζέψετε γρήγορα τα χαλιά σας

Εικόνα
Σε λίγο θα σημάνει το τέλος εποχής για την άνοιξη και θα επηρεάσει το ντύσιμο όλων των σπιτιών. Όλες οι νοικοκυρές όπως και εσείς σηκώνετε τα χαλιά σας για να τα καθαρίσετε και να τα αποθηκεύεστε μέχρι να έρθουν οι κρύοι μήνες.

Εκλπηκτικά αγάλματα με άμμο! (vid)

Εικόνα
Δείτε παρακάτω το απίθανο βίντεο!

Λαδένια, η ελληνική...

Εικόνα
Η κατεξοχήν ελληνική πίτσα με καταγωγή από την Κίμωλο, με ψωμένια ζύμη και ελάχιστα υλικά: ντομάτα, κρεμμύδι, ρίγανη και φυσικά αρκετό ελαιόλαδο.

3 χρώματα που πρέπει να βάλετε στην τραπεζαρία και 3 που πρέπει να αποφύγετε!

Εικόνα
Θα εκπλαγείτε από το πόσο σημαντικό είναι το χρώμα που θα επιλέξετε για την όρεξή σας. Κανείς δεν θέλει να διοργανώνει ένα δείπνο στο σπίτι του και οι καλεσμένοι του να φεύγουν νωρίς ή νηστικοί.

4 αλοιφές για να συνοδεύσετε το κρέας...

Εικόνα
Για να ξεφύγουμε από το κλασικό τρίπτυχο κέτσαπ- μουστάρδα- μαγιονέζα, που έτσι κι αλλιώς θα υπάρχει στο τραπέζι, μπορούμε να φτιάξουμε πεντανόστιμες και παραδοσιακές αλοιφές με τα χεράκια μας.

Έσταξε η Λαμπάδα στα Παπούτσια; Ο Τρόπος για να Καθαρίσετε το Κερί που Έσταξε!

Εικόνα
Το κερί, και ειδικότερα τα ρεσώ είναι ένας όμορφος τρόπος να διακοσμούμε το σπίτι μας, να δημιουργούμε όμορφη ρομαντική ατμόσφαιρα και, όταν τα ανάβουμε να αναδύουν το χαρακτηριστικό άρωμα που έχουμε επιλέξει!

Τα πιο Έξυπνα Tips για να Μειώσετε τα Έξοδα του Σπιτιού...

Εικόνα
Αισθάνεστε ότι φεύγουν τα χρήματά σας χωρίς να μπορείτε να καταλάβετε που στο καλό τα ξοδεύετε; Προσπαθείτε να κάνετε έναν προϋπολογισμό κάθε μήνα για τα έξοδα σπιτιού αλλά διαπιστώνετε πως στο τέλος του μήνα έχετε βάλει χέρι και στον επόμενο.

Αντί του Ιησού, στη Θέση του Σταυρώθηκε ο Ιούδας!; Μία διαφορετική εκδοχή από το Ευαγγέλιο του Βαρνάβα

Εικόνα
Αντί του Ιησού, στη Θέση του Σταυρώθηκε ο Ιούδας!; Σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Βαρνάβα, αυτός που σταυρώθηκε από τους Ρωμαίους στρατιώτες δεν ήταν ο Ιησούς, αλλά ο Ιούδας Ισκαριώτης.

Πάσχα στα Social: Σέλφι με σούβλες και… κοψίδια γέμισαν Instagram και Facebook

Εικόνα
Νο1 trend στα social media το #Πάσχα2019 Χιλιάδες αναρτήσει ς έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες στα social media που δείχνουν πώς οι απανταχού Έλληνες γιορτάζουν το Πάσχα με τον πιο πατροπαράδοτο τρόπο.

Πώς να εξηγήσετε στα παιδιά τα έθιμα και τους συμβολισμούς του Πάσχα

Εικόνα
Οι ημέρες όμως που προηγούνται, η Εβδομάδα των Παθών, η Μεγάλη Εβδομάδα, φέρουν θλίψη και πένθος. Τα γεγονότα που διαδραματίζονται αυτές τις ημέρες δεν είναι εύκολο να τα εξηγήσουμε στα παιδιά ειδικά σε μικρότερες ηλικίες.

7 σημαντικά πράγματα που συνήθως μαθαίνουμε πολύ αργά στη ζωή. Καλύτερα αργά παρά ποτέ όμως (vid)

Εικόνα
Λένε πως η σοφία είναι μια χτένα που αποκτάς όταν έχεις χάσει όλα τα μαλλιά σου. Από την άλλη όμως υπάρχει και η παροιμία «κάλλιο αργά παρά ποτέ». Αυτά είναι λοιπόν επτά πράγματα που συνήθως μαθαίνουμε αργά στη ζωή. Οπότε κι αν τα μάθουμε, ωστόσο, όλο και κάπου θα μας φανούν χρήσιμα για να βελτιώσουμε την υγεία αλλά και τις προσωπικές μας σχέσεις.

Πατάτες γιαχνί με κανέλα, δάφνη και ξερή ρίγανη...

Εικόνα
Υλικά 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κομμάτια σαν μισές μικρές λεμονόκουπες 3 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις αντηλιακές μεμβράνες...

Εικόνα
Οι αντηλιακές μεμβράνες που τοποθετούνται στα παράθυρα των αυτοκινήτων (και λοιπών οχημάτων) προσφέρουν πολλαπλά οφέλη, τόσο για την ασφάλεια των επιβατών, αφού δεν καίγονται από τον ήλιο, όσο και για την καλύτερη προστασία της καμπίνας από τον ήλιο (δεν ξεραίνονται τα πλαστικά και δέρματα), αλλά και από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Εξαφανίστε πανεύκολα λεκέδες από καφέ ή τσάι με αυτές τις λύσεις!

Εικόνα
Είτε καλοκαίρι είναι είτε χειμώνας ο καφές και το τσάι δεν λείπουν από την καθημερινότητά μας. Μάλιστα, οι λεκέδες -κυρίως από καφέ- είναι από τους πιο συνηθισμένους λεκέδες που μας κάνουν τη ζωή δύσκολη.

Νυχτερινή ενούρηση: Ποιο πρόβλημα υγείας μαρτυρά..

Εικόνα
Τι δείχνουν οι συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι νυχτερινές επισκέψεις στην τουαλέτα θα μπορούσαν να αποτελούν ένδειξη σοβαρού προβλήματος υγείας.

Γνωρίζετε την περίφημη “Επιγραφή της Ναζαρέτ” ;

Εικόνα
Το 1937, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Tubingen της Γερμανίας, Στήβεν Λες, ανακοίνωσε πως ανακάλυψε νέα μαρτυρία σχετικά με την Ανάσταση του Χριστού σε μια επιγραφή πάνω σε ελληνικό μάρμαρο και γραμμένη με ελληνική γραφή, η οποία είχε εντοπιστεί στη Ναζαρέτ το 1878.

Ο Διαβατός εύχεται σε όλους χρόνια πολλά!

Εικόνα
Το φως της Ανάστασης να φωτίσει τις ζωές όλων μας και να χαρίσει αισιοδοξία και δύναμη. Ημέρες πασχαλινές ήρεμες όμορφες και χαρούμενες για όλους, με υγεία και αγάπη! Χρόνια Πολλά!

Λαχταριστή μαγειρίτσα με φιλέτο κοτόπουλου και αυγολέμονο

Εικόνα
Εναλλακτική πασχαλινή μαγειρίτσα με μπουκίτσες κοτόπουλου Συστατικά

Διακόσμηση πασχαλινού τραπεζιού – Αυγουλάκια που γίνονται κουνελάκια (vid)

Εικόνα
Τι μπορείτε να κάνετε και πώς να το διακοσμήσετε ώστε να τους εντυπωσιάσετε; Εμείς βρήκαμε ίσως την ωραιότερη ιδέα διακόσμησης και μάλιστα είναι αρκετά όμορφη και πρωτότυπη.

Γιατί δεν θα άλλαζα με τίποτα το Πάσχα στο χωριό..

Εικόνα
Αυτό το κείμενο είναι αφιερωμένο σε όσους κάθε χρόνο τέτοια εποχή λένε: «Πού θα πάω φέτος; Πάσχα εγώ στην Αθήνα δεν κάνω. Εννοείται ότι θα πάω στο χωριό».

6 superfoods που δεν ήξερες ότι έχεις στην κουζίνα σου

Εικόνα
Ίσως να εκπλαγείς όταν μάθεις ότι μερικά από τα τρόφιμα που γνωρίζεις όλη σου τη ζωή και έχεις στα ντουλάπια της κουζίνας σου, είναι στην πραγματικότητα τα superfoods των διατροφολόγων.

Πρωτομαγιά 2019: Πώς θα πληρωθούν όσοι δουλέψουν

Εικόνα
Η Εργατική Πρωτομαγιά χαρακτηρίζεται ώς ημέρα υποχρεωτικής αργίας. Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός από αυτές που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και τις ημέρες αργίας όπως π.χ επιχειρήσεις στον τομέα υγείας, τουρισμού, συγκοινωνίας, εργοστάσια συνεχούς λειτουργίας κλπ.

Παστέλι: 6000 ετών Ελληνικό Γιατρικό Μειώνει Τριγλυκερίδια Αποτρέπει Ασθένειες!

Εικόνα
Έχετε ποτέ ακούσει για το παστέλι; Ο συνδυασμός γλυκιάς γεύσης και θεραπευτικών δυνάμεων είναι σπάνια, αλλά αυτό το φάρμακο είναι το τέλειο παράδειγμα ενός τέτοιου συνδυασμού.

Ποιό Είδος Τυριού Είναι το Κλειδί για να Ζήσετε Περισσότερο

Εικόνα
Γράφει ο Σπύρος Μακρής Ποιος δεν αγαπά το τυρί; Υπάρχει σε κεφάλι, κρεμώδες, λευκό, κίτρινο, σε φέτες, είναι ονειρικό και οι ποικίλες του είναι ατελείωτες, καθώς υπάρχουν θεωρητικά άπειρες μορφές και γεύσεις που κυκλοφορούν παγκοσμίως, από ντόπιες μέχρι τυποποιημένες.

Γιατί Πρέπει να Τρως ή να Πίνεις ένα Ρόδι τη Μέρα

Εικόνα
Αν υπάρχει ένα φρούτο που πρέπει να τρως, ένα συμπλήρωμα που αξίζει να παίρνεις και ένα συστατικό που οφείλεις να αναζητάς στα…καλλυντικά σου αυτό είναι το ρόδι. Δες γιατί. Οι ιδιότητές του. Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες.

Πάσχα: Γιατί την Μεγάλη Εβδομάδα φτιάχνουμε τσουρέκια;

Εικόνα
Τα τσουρέκια είναι ο εξελιγμένος τύπος του πασχαλινού ψωμιού, της Λαμπροκουλούρας ή του Λαμπρόψωμου. Γιατί, όμως, φτιάχνουμε τσουρέκια το Πάσχα και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Πέμπτη; Το όνομα «τσουρέκι» προέρχεται από την Τουρκική λέξη «corek» που αναφέρεται σε  οποιοδήποτε ψωμί είναι φτιαγμένο με ζύμη που περιέχει μαγιά, ενώ υπάρχουν πολλά είδη corek, τόσο αλμυρά όσο και γλυκά, που εμφανίζονται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη ανάλογα με την περιοχή.

Το Άγιο Φως των Χριστιανών και το Ιερό Φως των Αρχαίων Ελλήνων...

Εικόνα
Ελληνική προϊστορία.   Το ιερό φως – πυρ του Απόλλωνος, εις τους Δελφούς Εις τους Δελφούς από το χάσμα ξεπηδούσε ιερό πυρ και τον τάφο του Θεού Απόλλωνος. Μια από τις πολλές ιστορικές αναφορές που έχουμε είναι μετά την νίκη των Ελλήνων επί των Περσών εις τις Πλαταιές, ο Απόλλωνας διέταξε να κτίσουν ναό του Ελευθερίου Διός και να μην γίνουν θυσίες πριν σβήσουν όλες οι φωτιές γιατί μιανθήκαν από τους βαρβάρους και μέχρι να έρθει καθαρή φωτιά από τους Δελφούς.

Οι Αρχαίοι Θεοί που Σταυρώθηκαν προ Χριστού

Εικόνα
Λατρεύτηκαν και δοξάστηκαν ως μεσσίες, σωτήρες, θεάνθρωποι… Σταυρώθηκαν και αναστήθηκαν πολύ πριν την έλευση του Χριστού. Είναι οι αρχαίοι θεοί της ανθρωπότητας και σας τους παρουσιάζουμε.

Μεγάλη Παρασκευή: Η κορύφωση του Θείου Δράματος, έθιμα και παραδόσεις

Εικόνα
Από την Κρήτη ως τη Θράκη και από τη Ρόδο ως την Κέρκυρα, κάθε γωνιά της Ελλάδας γιορτάζει το Πάσχα με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Έθιμα και παραδόσεις της Μεγάλης Παρασκευής ζωντανεύουν στην πλουσιότερη, σε λαογραφικές εκδηλώσεις, γιορτή της χριστιανοσύνης.

Το Κολπάκι με το Βετέξ και 3 Tips για να Μην Σπάνε τα Πασχαλινά Αυγά

Εικόνα
Τι πρέπει να προσέξεις κατά το βράσιμο; Το Πάσχα είναι κοντά και ένα από τα θέματα των ημερών είναι τα πασχαλινά αυγά και συγκεκριμένα πώς θα καταφέρουμε να μην τα σπάσουμε.

Μαγειρικά Tips από τους Διασημότερους Σεφ στον Κόσμο...

Εικόνα
Όσες γυναίκες ή άντρες ασχολούνται με τη μαγειρική τους αρέσει να ακούν κοπλιμέντα για το φαγητό τους. Αν και εσείς ανήκετε σε αυτή την κατηγορία γυναικών ή ανδρών, σήμερα σας έχουμε πολύ χρήσιμα tips που μοιράστηκαν μαζί μας μερικοί από τους top σεφ παγκοσμίως.

Πανέξυπνες Χρήσεις για το Ξύδι στον Κήπο ή την Αυλή...

Εικόνα
Αν ο κήπος σας χρειάζεται ένα “σπρώξιμο”, τότε σας έχουμε ένα μυστικό: ένα ισχυρό υγρό που μυρίζει λίγο, αλλά είναι φτηνό και μπορείτε να το βρείτε παντού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον κήπο σ:ας με 12 τρόπους, είναι αποτελεσματικό, φυσικό και ασφαλές (για την οικογένεια και τα φυτά σας).

Καταπολέμηση Ασθενειών με Διατροφή και Υπερτροφές που Γιατρεύουν!

Εικόνα
Oι υπερτροφές που πρέπει να βάλετε στη διατροφή σας Ανέκαθεν ξέραμε τις ευεργετικές ιδιότητες των λαχανικών, των φρούτων και άλλων τροφίμων. Δείτε όμως εδώ πως μπορείτε να τα εισάγετε στη διατροφή σας και να επωφεληθείτε στους τομείς της υγείας που χρειάζεστε.

5 Γνωρίσματα ότι Είστε Ακαταμάχητοι με Συναισθηματική Νοημοσύνη

Εικόνα
Όλοι γνωρίζουμε πώς είναι οι ακαταμάχητοι άνθρωποι και πώς μας κάνουν να αισθανόμαστε. Έχουν κάτι ιδιαίτερο: ένα φως, ένα χάρισμα και μια γοητεία που είναι πέρα από τη σωματική εμφάνιση.

Λαχταριστές Πατάτες στο Φούρνο Γεμιστές με Αυγό και Μπέικον...

Εικόνα
Δεν υπάρχει πιο τέλειος συνδυασμός από τις πατάτες με τα αυγά. Η σημερινή συνταγή θα σας εκπλήξει ευχάριστα, αφού είναι τόσο εύκολη και νόστιμη που δεν θα το πιστεύετε.

Μετάβαση από τη Νηστεία στην Κρεατοφαγία: Αποφύγετε πεπτικά Προβλήματα

Εικόνα
Οι γιορτινές ημέρες του Πάσχα είναι καλό να αποτελούν μία πολύ καλή ευκαιρία να δούμε φίλους, συγγενείς και φυσικά να ζήσουμε τα έθιμα και να απολαύσουμε τις πασχαλινές διατροφικές προτάσεις, παρά να είναι ένα ακόμη διατροφικό γεγονός που να χαρακτηρίζεται από υπερφαγία και πιθανά γαστρεντερικά προβλήματα.

Διαβατινά Κουλουράκια κρεμμυδιού

Εικόνα
Υλικά για 20 κουλουράκια: 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Δυσκολεύεστε να ξυπνάτε το πρωί; Με αυτούς τους 6 τρόπους θα γίνει πιο εύκολο!

Εικόνα
Το να ξυπνάς γρήγορα και να βγαίνεις από το κρεβάτι το πρωί μπορεί συχνά να είναι ένας αγώνας!

Σαν σήμερα το 1821 εκτελέστηκε ο Αθανάσιος Διάκος...

Εικόνα
Από τους πρωτεργάτες του εθνικού ξεσηκωμού στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και ήρωας της μάχης της Αλαμάνας.

Διαβατινά μυστικά - Στα γλυκά του κουταλιού η τσαχπινιά είναι στο σιρόπι

Εικόνα
Στα γλυκά του κουταλιού, τα φρούτα βράζουν μέσα σε σιρόπι, μέχρι αυτό να δέσει. Στο τέλος, πρέπει να έχουν κρατήσει το σχήμα τους όσο το δυνατόν περισσότερο και να μην έχουν διαλυθεί. Γι’ αυτό επιλέγουμε όσα είναι σφιχτά ή ελαφρώς τραγανά.

Μια απίθανη τεχνική βαψίματος για να μεταμορφώσετε τον τοίχο σας!

Εικόνα
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μεταμορφώσετε τους τοίχους του σπιτιού σας. Ένας από τους πιο δημοφιλείς είναι να βάλετε έργα τέχνης. Ένας άλλος είναι να μεταμορφώσετε τον ίδιο σε έργο τέχνης με μια απίθανη τεχνική βαψίματος: την τεχνική ομπρέ.

Γιατί Όλοι Πρέπει να Έχουμε μία Γλάστρα Μαντζουράνας στο Παράθυρό μας

Εικόνα
Aγγειόσπερμο, δικότυλο, πολυετές φυτό η ματζουράνα (Ορίγανον η μαντζουράνα, λατ. Origanum majorana) ανήκει στην τάξη λαμιώδη και στην οικογένεια χειλανθή. Φυτό ποώδες με πολλές παραφυάδες, με φύλλα μικρά και μυρωδάτα, συγγενικό της ρίγανης.

Το Κλειδί να Κάνεις τη ζωή σου Καλύτερη ανάλογα με το ζώδιό σου

Εικόνα
Όποιο κι αν είναι το ζώδιό σου, πάντα υπάρχουν μερικά μικρά αλλά αποτελεσματικά μυστικά για να αποκτήσεις μια ζωή κοντινότερη σε αυτό που ονειρεύεσαι. Γιατί πάντα η αλλαγή ξεκινά από μέσα μας.

Χαρίστε στα Μαλλιά σας Λάμψη με 2 Υλικά που Υπάρχουν στην Κουζίνα σας

Εικόνα
Τα μαλλιά σας είναι θαμπά και αυτό σας ενοχλεί φυσικά. Σύμφωνα με τους ειδικούς οι λόγοι είναι πολλοί. Το φορμάρισμα με πιστολάκι ή σίδερο ισιώματος και για μπούκλες, οι βαφές, τα προϊόντα styling αλλά και τα λάθος προϊόντα περιποίησης αφαιρούν τη λάμψη από την τρίχα.

Γιατί σαμποτάρουμε τον ίδιο μας τον εαυτό;

Εικόνα
Οι καθημερινές αποτυχίες είναι κομμάτι της ζωής. Εφόσον δεν ζούμε σε ένα ιδανικό κόσμο, προβλέπεται να μην τα καταφέρνουμε πάντα και να γευόμαστε μικρές- ή μεγάλες απογοητεύσεις. Το θέμα δεν είναι πώς θα τις αποφύγουμε αλλά πώς θα τις διαχειριστούμε και πώς θα κατανοήσουμε γιατί φτάνουμε ενίοτε σε αυτές.

Χωριάτικο ψωμί στο φούρνο με σπανάκι και αυγά...

Εικόνα
Υλικά συνταγής 4 μεγάλες ή 8 μικρές φέτες χωριάτικο ψωμί 4 αυγά

P.Coelho: Ο κάθε άνθρωπος πάνω στη γη έχει ένα θησαυρό που τον περιμένει.

Εικόνα
Η αληθινή αγάπη δε συνίσταται στο να προσπαθούμε να διορθώσουμε τους άλλους, αλλά στο να αισθανόμαστε χαρά που τα πράγματα είναι καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε. ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ ΤΟΥ PAULO COELHO Ο κάθε άνθρωπος πάνω στη γη έχει ένα θησαυρό που τον περιμένει. Όταν έχουμε τους μεγάλους θησαυρούς μπροστά μας δεν το παίρνουμε είδηση. Ο ΑΛΧΗΜΙΣΤΗΣ Όταν κάποιος βαδίζει σταθερά στον προορισμό του, πολλές φορές αναγκάζεται να βγαίνει λίγο από την πορεία του. ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΒΟΥΝΟ Οτιδήποτε κάνει ο άνθρωπος μπορεί να τον φέρει πιο κοντά στην Υπέρτατη Σοφία, αρκεί να το κάνει με αγάπη στην καρδιά. ΜΠΡΕΝΤΑ Μόνο οι δειλοί κρύβονται πίσω απ’ τη σιωπή. Όποιος αγαπάει περιμένοντας ανταμοιβή χάνει τον καιρό του. Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ Η ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΑ ΠΡΙΜ Είναι ανώφελο να μιλάς γι’ αγάπη, γιατί η αγάπη έχει τη δική της γλώσσα και μιλάει από μόνη της. ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΙΕΔΡΑ ΚΑΘΙΣΑ ΚΙ ΕΚΛΑΨΑ Η αναζήτηση της ευτυχίας είναι προσωπική και δεν υπάρχει πρότυπο για να το μεταφέρεις στους άλλ

Ήξερες ότι ο καθημερινός σου καφές μπορεί να εξαφανίσει την κυτταρίτιδα;

Εικόνα
Αυτή η εποχή του χρόνου που η κυτταρίτιδα από πρόβλημα γίνεται… μεγάλο πρόβλημα έφτασε. Μην κοιτάς τον καιρό. Κοντεύει Μάϊος και ο χρόνος τελειώνει. Αν, όπως εμείς, δεν έκανες διατροφή και γυμναστική και δεν έβαζες τις κατάλληλες κρέμες τότε είσαι φίλη μας.

Ο Διαβατινός Σεφ προτείνει - Αγειορίτικο ροφό με άσπρη σάλτσα..

Εικόνα
Μέσα στην περίοδο της Τεσσαρακοστής η νηστεία καταλύεται, διαφοροποιείται δηλαδή, τρεις φορές, δίνοντας μια ευκαιρία στους πιστούς για ενδυνάμωση μιας και η νηστεία αυτή είναι η πιο αυστηρή.

Οι καυτερές «μαρμελάδες»

Εικόνα
Aν μπορούσαμε να πούμε ότι η αποικιοκρατία είχε και θετικές πλευρές, οι σάλτσες τσάτνεϊ είναι μία από αυτές. H καταγωγή τους είναι από την Iνδία, όπου «τσάτνεϊ» σημαίνει «δυνατά μπαχαρικά».