Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουάριος, 2019

Διαβατός Ημαθίας

Ψωμί ολικής άλεσης: νέα δεδομένα για τη θρεπτική του αξία

Εικόνα
Μην αφήνετε τις  δίαιτες  της μόδας να σας ξεγελούν. Εφ’ όσον το  ψωμί  είναι  ολικής αλέσεως,  μπορεί να αποτελεί  σημαντικό τμήμα  μιας  υγιεινής διατροφής,  σύμφωνα με την  Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία.  

Το γλυκό των Μοναχών... Αγιορείτικο εκμέκ

Εικόνα
Τα γλυκά είναι μια απόλαυση, την οποία δε χρειάζεται κάποιος να στερηθεί, καθώς υπάρχουν ορισμένες αρκετά πιο υγιεινές εκδοχές τους. Ένα από αυτά είναι και το αγιορείτικο εκμέκ. Μια μοναστηριακή γαστριμαργική απόλαυση, η οποία επιπλέον είναι και νηστίσιμη, οπότε μπορείτε να το παρασκευάσετε και σε περιόδους νηστείας.

ΟΑΕΔ: Πώς θα ανανεώσετε την κάρτα ανεργίας σας...

Εικόνα
Η δυνατότητα ανανέωσης ισχύει για χρονικό διάστημα πέντε εργάσιμων ημερών πριν και πέντε εργάσιμων ημερών μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης ισχύος του δελτίου ανεργίας.

Τροποποιήθηκε ο κανονισμός ωραρίου λειτουργίας της Λαϊκής στη Βέροια...

Εικόνα
Τροποποίηση στον κανονισμό Ωραρίου Λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Βέροιας έγινε, έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την εύρυθμη λειτουργία της αλλά και τον ασφαλή καθαρισμό των οδών από το προσωπικό της υπηρεσίας Καθαριότητας.

Μήπως έχετε «εθιστεί» στη ζάχαρη;

Εικόνα
Η ιδέα πως η ζάχαρη προκαλεί εθισμό πρωτοεμφανίστηκε πριν 40 χρόνια περίπου. Δηλαδή, όταν η κατανάλωσή της συνδέθηκε με την παραγωγή από τον οργανισμό οπιωδών, όπως η ενδορφίνη.

Χταπόδι μαγειρευτό με μανιτάρια και πιπεριές....Φέρτε το τσίπουρο..!!!

Εικόνα
Νόστιμο φαγητό με έξτρα μπόνους συνταγή: φάβα από ξερά μπιζέλια! Υλικά

Η μαμά είναι «σταθμός» για τη μάθηση των αξιών στο παιδί

Εικόνα
Είναι πολύ σαφές ότι το να διδάξεις ένα παιδί δεν είναι εύκολη υπόθεση. Στην πραγματικότητα, όπως στα περισσότερα πράγματα στη ζωή, θα κάνετε αναπόφευκτα λάθη που θα σας βοηθήσουν να γίνετε μια καλύτερη μαμά. Είναι σημαντικό να έχετε πάντα στο μυαλό σας πως δεν υπάρχει τέλεια μητέρα ή πατέρας.

Λάχανο: το φτηνό και super διατροφικό «όπλο»

Εικόνα
Το  λάχανο  βρίσκεται αρκετές φορές την  εβδομάδα  στο  τραπέζι  μας. Είτε ωμό σε σαλάτες, είτε  μαγειρεμένο  δίνει άψογο  γευστικό αποτέλεσμα  και έχει πολλά να προσφέρει στην  υγεία  μας!

Τέλος επιτηδεύματος: Πενταετής απαλλαγή όταν γίνεται αλλαγή επαγγέλματος

Εικόνα
Σε περίπτωση αλλαγής επαγγέλματος ισχύει νέα πενταετής απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τριών Ιεραρχών: Κλειστά σήμερα Τετάρτη ΟΛΑ τα σχολεία...

Εικόνα
Εορτασμός Τριών Ιεραρχών: Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, τα σχολεία όλης τη χώρας, λόγω της εορτής των Τριών Ιεραρχών.

Πώς να Αυξήσετε το Μεταβολισμό σας για να Χάσετε πιο Γρήγορα τα Περιττά Κιλά

Εικόνα
Ο μεταβολισμός περιγράφει όλες τις χημικές διεργασίες που συμβαίνουν συνεχώς στο εσωτερικό του σώματος για να κρατήσουν τα όργανά σας να λειτουργούν κανονικά. Τέτοιες διεργασίες είναι η αναπνοή, η επισκευή των κυττάρων και η πέψη των τροφών. Αυτές οι χημικές διεργασίες απαιτούν ενέργεια.

Πως Φτιάχνω Υπέροχο Αλμυρό Κέικ με Πιπεριές, Διάφορα Κίτρινα Τυριά και Ζαμπόν Καπνιστό!

Εικόνα
Αν σας αρέσουν αυτού του είδους οι «γεύσεις», και θέλετε να δοκιμάσετε τις μαγειρικές ικανότητες, τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς. 

Διαβατινή κοτόπιτα με κίτρινα τυριά και κρέμα γάλακτος...

Εικόνα
Τέλειος συνδυασμός γεύσεων. Πολύ εύκολη και πεντανόστιμη. Από τις πιο αγαπημένες μου πίτες!!!!

7 πράγματα που μπορείς να κάνεις αντί να τιμωρήσεις το παιδί σου...

Εικόνα
Ένα κρίσιμο ερώτημα που απασχολεί γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς είναι το εξής: Να τιμωρεί κανείς ή να μην τιμωρεί;

Πώς συντηρούμε σωστά τα τρόφιμα....

Εικόνα
Είναι αμαρτία να πετάς φαγητό, έλεγε η γιαγιά μου, και είχε δίκιο. Ομως, μερικές φορές δυστυχώς, είναι αναγκαίο, καθώς ακόμη και στο ψυγείο τα μαγειρεμένα τρόφιμα δεν έχουν απεριόριστο χρόνο ζωής και οι τροφικές δηλητηριάσεις συμβαίνουν κυρίως λόγω κακής συντήρησής τους στο σπίτι.

Τα οδοντικά θεματάκια στα παιδιά σχολικής ηλικίας...

Εικόνα
Οι κλασικές ανησυχίες για τα παιδικά δόντια και τα προβλήματά τους είναι το τρίξιμο, το πιπίλισμα του αντίχειρα και οι τραυματισμοί. Το πιπίλισμα του αντίχειρα είναι μία συνήθεια που τελειώνει γύρω στα 2-4 έτη. Αν όμως συνεχίζει να το κάνει μετά τα 5 χρόνια, μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα στα δόντια.

Επτά συμβουλές για να κάνετε τον κινητήρα του αυτοκινήτου σας πιο ανθεκτικό

Εικόνα
Για να αποφύγετε την πρόωρη απόσυρση του κινητήρα του  αυτοκινήτου  σας, απλώς ακολουθήστε μια απλή διαδικασία συντήρησης και υιοθετήσετε ορισμένες συμπεριφορές που θα σας εξοικονομήσουν πολλά χρήματα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Γιατί μνημονεύουμε ονόματα στις προσευχές

Εικόνα
Ο Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης απαντά στο ερώτημα γιατί μνημονεύουμε τα ονόματα στις προσευχές. Μερικοί ρωτούν γιατί μνημονεύουμε τα ονόματα των κεκοιμημένων και των ζώντων στις προσευχές που κάνουμε γι’ αυτούς.

Ημικρανίες: Αποδεδειγμένες Μέθοδοι να τις Αποτρέψετε...

Εικόνα
Ο πόνος στις  ημικρανίες  είναι τόσο οξύς, ώστε ο ασθενής αισθάνεται να “πάλλεται” εσωτερικά το κεφάλι του και κατά κανόνα αυτό συμβαίνει στην μία πλευρά του κεφαλιού. Κατά τη διάρκεια μιας ημικρανίας, το άτομο είναι πολύ ευαίσθητο στο φως και τον ήχο, ενώ μπορεί επίσης να έχει ναυτία και εμετό.

Δες Πως Αδυνατίζουν οι Γαλλίδες Χωρίς Γυμναστική και Χάσε τα Περιττά Κιλά

Εικόνα
Βαριέσαι τη γυμναστική; Δες πως μπορείς να αδυνατίσεις χωρίς να κοπανιέσαι στα γυμναστήρια. Αυτό το άρθρο απευθύνεται σε όλες εμάς που βαριόμαστε πολύ τη γυμναστική αλλά θέλουμε να κάψουμε καθημερινά θερμίδες και να έχουμε ένα υπέροχο κορμί. Πώς θα το καταφέρουμε;

Κατώτατος μισθός: Ποιοι και πόση αύξηση θα δουν – Πότε θα λάβουν τα χρήματα

Εικόνα
Κατώτατος μισθός –  Αύξηση: Αντίστροφη μέτρηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού – Το μεσημέρι οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα – Πόσα χρήματα θα πάρουν εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί

Στους δρόμους οι αγρότες: Πού θα στήσουν μπλόκα...

Εικόνα
Έρχονται αγροτικές κινητοποιήσεις – Ποια είναι τα αιτήματά τους Οι αγρότες κατεβαίνουν και πάλι στους δρόμους, στήνοντας μπλόκα σε αρκετές περιοχές της χώρας, ζητώντας τη μείωση του κόστους παραγωγής καθώς και την αύξηση του αγροτικού εισοδήματος.

Ρύθμιση 120 δόσεων: Έχετε χρέη στα Ταμεία; Ποιοι θα δουν «κούρεμα» έως και 70% (πίνακας)

Εικόνα
Ρύθμιση 120 δόσεων: Τα τέσσερα βήματα για τη ρύθμιση οφειλών σε Ταμεία – Έρχεται «κούρεμα» έως και 70% – Δείτε αναλυτικά παραδείγματα – Πώς θα γίνουν οι αιτήσεις

5 Χρήσεις για το Απορρυπαντικό Πιάτων που Δεν Έχετε Ξανακούσει

Εικόνα
Αν νομίζεις πως το υγρό απορρυπαντικό πιάτων είναι ιδανικό μόνο για τους λεκέδες σε ποτήρια και ταψιά, κάνεις λάθος. Υπάρχουν τόσες πολλές και εναλλακτικές χρήσεις για το υγρό πιάτων που θα τις λατρέψεις. 

Αϊνώ: Οι Θρυλικοί Έλληνες της Ιαπωνίας. Άλλη μία επιβεβαίωση της Εκστρατείας του Διονύσου;

Εικόνα
Μία ακόμη τρανή απόδειξη ότι το DNA των Ελλήνων συναντάται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης είναι οι Αϊνού (< Ίωνες) ή πιο σωστά Αϊνώ, «η λευκή φυλή» της Ιαπωνίας, όπως τους αποκαλούν.

Το έξυπνο ρολόι που τροφοδοτείται από τη θερμότητα του σώματος...

Εικόνα
Πώς θα σας φαινόταν αν αντί να ψάχνετε μανιασμένα πρίζα για να φορτίσετε το ρολόι σας, το κρατούσατε απλώς στο χέρι σας ξεψαχνίζοντας το Facebook; Αυτή ακριβώς είναι η φουτουριστική πραγματικότητα που φέρνει το Matrix PowerWatch, καθώς μπορεί και φορτίζεται με τίποτα άλλο παρά τη θερμότητα του σώματός μας.

Νέα επιδότηση έως 14.000 ευρώ – Δείτε ΕΔΩ αν τη δικαιούστε...

Εικόνα
Κοινοτικό πρόγραμμα ύψους 70 εκατ. ευρώ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δίνει επιδοτήσεις 14.000 ευρώ σε επαγγελματίες γεωργούς που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και έχουν μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις σε δημοτικές και τοπικές κοινότητες της χώρας με πληθυσμό έως 5.000 κατοίκους.

3 διαφορετικοί τρόποι να απολαύσεις έναν latte....

Εικόνα
Αν αγαπάς τον latte, αγάπα κι εμάς. Γιατί σου βρήκαμε τρεις φρέσκους τρόπους να τον απολαύσεις. Μάλιστα, οι δύο από αυτούς δεν περιέχουν καν καφεΐνη.

Λινέλαιο: Το αντιφλεγμονώδες έλαιο με τα πολλαπλά οφέλη

Εικόνα
Ελαιόλαδο, λάδι καρύδας, έλαιο φιστικιού, έλαιο αβοκάντο – η λίστα με τα πολύτιμα αιθέρια έλαια είναι ατέλειωτη. Ομολογουμένως, μπερδευόμαστε και δεν γνωρίζουμε σε τι ωφελεί το καθένα και πώς ξεχωρίζουμε τα υγιεινά από τα ανθυγιεινά. Να είστε όμως βέβαιοι ότι το λινέλαιο συγκαταλέγεται στα υγιεινά.

Τέλεια χόμπι που μπορείς να ξεκινήσεις σε κάθε ηλικία...

Εικόνα
Και ποιος λέει πως δεν μπορείς να πας για bungee jumping στα 60 σου; Καλή φυσική κατάσταση και υγεία να έχεις, και τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Αν, όμως, η φυσική σου κατάσταση δεν είναι αυτή που ήταν στα 20, και αυτό που ψάχνεις είναι κάτι με λιγότερες προϋποθέσεις –ίσως και λίγο λιγότερο άγχος− τα χόμπι που ακολουθούν είναι καλύτερες εναλλακτικές από το bungee jumping.

Κριθαράκι με μοσχάρι και φρέσκο θυμάρι....

Εικόνα
Υλικά 500 γρ μοσχάρι σπάλα

Δείτε τους 25 τρόπους που ο σκύλος σας… σου λέει σ’αγαπώ!

Εικόνα
Ποιοι είναι οι τρόποι με τους οποίους ο σκύλος σου σού δείχνει την πιστή και ανιδιοτελή αγάπη του; Πώς καταλαβαίνεις ότι το αξιαγάπητο αυτό ζωάκι σε λατρεύει και δεν σε αλλάζει με τίποτα και κανέναν;

ΟΑΕΔ: Αυτά είναι τα τέσσερα νέα προγράμματα για ανέργους – Δείτε αν είστε δικαιούχος

Εικόνα
ΟΑΕΔ: Τέσσερα νέα προγράμματα θα προκηρύξει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) στις αρχές Φεβρουαρίου, που στο σύνολο τους θα απασχολήσουν 26.933 ανέργους

Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου...

Εικόνα
Κλειστά σχολεία:  Τι αλλάζει τη φετινή χρονιά στον εορτασμό της ημέρας των Τριών Ιεραρχών.

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε την πετσέτα μπάνιου...

Εικόνα
Αμέσως μόλις χρησιμοποιήσουμε για πρώτη φορά μια καθαρή πετσέτα, τη γεμίζουμε βακτήρια, νεκρά δερματικά κύτταρα και μόρια σωματικών εκκριμάτων, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για την επιβίωση και ανάπτυξη μυκήτων, βακτηρίων και ιών

Άγνωστες Φυσικές Θεραπείες με Σαφράν (Κρόκος Κοζάνης)

Εικόνα
Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι ξοδεύουν χρήματα για νέα γυαλιά, ή φακούς επαφής, επειδή η όρασή τους χειροτερεύει συν τω χρόνω. Σε γενικές γραμμές, τα γυαλιά και οι φακοί επαφής σας βοηθούν να βλέπετε καθαρά, αλλά δεν βελτιώνουν την όραση σας. Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα με την όρασή σας, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον οφθαλμίατρό σας, διότι είναι πολύ καλύτερα για να διορθώσετε το πρόβλημα στην αρχή, παρά αργότερα.

Το Υγιεινότερο Πρωινό: Καθαρίστε το Σώμα σας από Τοξίνες και Χάστε έως και 5 Κιλά σε ένα Μήνα!

Εικόνα
Αν ψάχνετε για το ιδανικό πρωινό θα πρέπει να σταματήσετε την έρευνά σας, επειδή σύμφωνα με πολλούς διατροφολόγους, αυτό είναι σίγουρα ένα από τα πιο νόστιμα και πιο υγιεινά πρωινό που έγιναν ποτέ. 

Μπιφτέκια κοτόπουλου με κριθαρένιο παξιμάδι και σάλτσα μουστάρδας

Εικόνα
Μπιφτέκια από κιμά κοτόπουλου με μόλις 371 θερμίδες το καθένα! Υλικά

Τραγανές Τηγανιτές Πατάτες Χωρίς Μία Σταγόνα Λάδι..

Εικόνα
Οι πατάτες προέρχονται από τη Νότια Αμερική, αλλά σήμερα καλλιεργούνται σε πολλές περιοχές του κόσμου. Μπορούν να συνοδεύσουν οποιοδήποτε είδος γεύματος.

Τι Συμβαίνει στο Σώμα μας Όταν Τρώμε Πασατέμπο...

Εικόνα
Ο κολοκυθόσπορος ή αλλιώς πασατέμπο είναι ένα εξαιρετικό σνακ με πολύ μεγάλα οφέλη για την υγεία. Η λέξη πασατέμπο είναι ιδιωματική και προέρχεται από τις ιταλικές λέξεις passo + tempo (= διέλευση χρόνου), δηλαδή “περνώ το χρόνο μου”.

Κουνουπίδι ραγού με αρωματικό ρύζι μπασμάτι΄...

Εικόνα
Λαχταριστό κουνουπίδι γιαχνιστό με μπαχάρια και ρύζι μπασμάτι Συστατικά

Τέσσερα κόλπα που θα σας βοηθήσουν στο μαγείρεμα...

Εικόνα
Προσθέστε στα κόλπα που σας έχει μεταφέρει η γιαγιά σας και η μαμά σας στην κουζίνα και αυτά και κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη και πιο… νόστιμη.

Κάνε τους πόρους στο δέρμα σου λιγότερο εμφανείς με δύο μόνο βήματα..

Εικόνα
Οι μεγάλοι ή διεσταλμένοι πόροι είναι ένα “πρόβλημα” που βασανίζει άπειρους ανθρώπους. Είναι θέμα κληρονομικότητας και ποιότητας της επιδερμίδας αλλά οφείλονται και στη συσσώρευση νεκρών κυττάρων και ρύπων γύρω τους, πράγμα που τους κάνει πιο εμφανείς.

Λαχανικά του χειμώνα που μας κάνουν καλό..

Εικόνα
Είναι αρκετά σημαντικό τα λαχανικά να τα τρώμε στην εποχή τους. Τόσο γιατί έχουν καλύτερη γεύση, όσο και γιατί τα συστατικά των φρέσκων λαχανικών κάνουν καλό στον οργανισμό μας.

Πώς να ΞαναΡυθμίσετε τον Θυρεοειδή σας, να Κάψετε Λίπος και να Ενεργοποιήσετε τον Μεταβολισμό σας...

Εικόνα
Μια υπολειτουργία στη κατάσταση του θυρεοειδούς παρουσιάζεται όταν ο θυρεοειδής αδένας δεν παράγει επαρκείς ποσότητες θυρεοειδικών ορμονών, οι οποίες ρυθμίζουν τον μεταβολισμό του σώματος.

Τι Συμβαίνει στο Σώμα μας Αν Τρώμε Τρεις Χουρμάδες την Ημέρα...

Εικόνα
Θέλετε κάτι γλυκό; Δοκιμάστε για αλλαγή τους χουρμάδες, οι οποίοι έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Τι να κάνετε όταν το παιδί ζητά κάτι συνέχεια...

Εικόνα
Στα μάτια του παιδιού σας, ο κόσμος είναι γεμάτος ενδιαφέροντα πράγματα. Στα πολυκαταστήματα, τα πράγματα στις βιτρίνες είναι στο ύψος τους και το οι τηλεοπτικές διαφημίσεις εντείνουν κι άλλο την ανάγκη τους για υλικά αγαθά.

Τι να τρως όταν έχεις πολύ διάβασμα ή στην περίοδο των εξετάσεων;

Εικόνα
Παρόλο που συχνά αναφέρεται πως «χωρίς διάβασμα δεν γίνεται τίποτα» υπάρχουν αρκετοί άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση του μαθητή, τόσο κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς όσο και στις τελικές εξετάσεις.

Πως θα Προστατευτούμε από την Ακτινοβολία στο Σπίτι!

Εικόνα
Πολλές ηλεκτρονικές συσκευές μέσα στο σπίτι εκπέμπουν ακτινοβολία. Πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε από αυτήν; Καθημερινά είμαστε εκτεθειμένοι σε κάθε είδους ακτινοβολία, φυσικής ή ανθρώπινης προέλευσης, είτε είμαστε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους.

Λιβάνι: Κάνει… Θαύματα σε 7 μέρες! Δείτε τις Θεραπευτικές του Ιδιότητες

Εικόνα
Μπορεί το λιβάνι να είναι γνωστό περισσότερο από την εκκλησία και από… τα δώρα των τριών μάγων στο θείο βρέφος, όμως, φαίνεται ότι …διαθέτει ξεχωριστές θεραπευτικές ιδιότητες.