Διαβατός Ημαθίας

Κοτόπουλο γεμιστό (Χριστουγεννιάτικο)


Σε πλατιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο ροδίζουμε τα εντόσθια και τον κιμά, για 6-7′ περίπου. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αφήνουμε να μαραθεί. Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ρύζι, τα κάστανα , τα κουκουνάρια, τις σταφίδες και το ζωμό.

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σωθούν τα υγρά της γέμισης. Γεμίζουμε την κοιλιά του κοτόπουλου, και ράβουμε το άνοιγμα. Το δένουμε καλά το κοτόπουλο, το αλείφουμε με λίγο λάδι και το αλατοπιπερώνουμε. Το βάζουμε σε γάστρα. Καθαρίζουμε τα μήλα, τις πατάτες και τα αραδιάζουμε πλάι στο κοτόπουλο. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και με το πορτοκάλι. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και ελάχιστο νερό. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 2 h στους 180 C. Συμπληρώνουμε με λίγο νερό ή ζωμό αν χρειαστεί. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20’ χωρίς καπάκι μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.

Υλικά 
  • 1 μεγάλο κοτόπουλο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κιμά ανάμεικτο
  • τα εντόσθια του κοτόπουλου (ψιλοκομμένα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. ρύζι Καρολίνα
  • 1/3 φλ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 1/3 φλ. σταφίδες
  • 5-6 κάστανα βρασμένα
  • 1 σφ. κονιάκ
  • 1 φλ. ζωμό κότας
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 200 γρ. δαμάσκηνα
  • 3 μήλα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 10 πατατούλες στρόγγυλες
Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;