Διαβατός Ημαθίας

Έτσι θα περιορίσεις το ροχαλητό σου..


Το ροχαλητό είναι αποτέλεσμα της χαλάρωσης των ιστών στο εσωτερικό του λαιμού, με αποτέλεσμα να δονούνται κατά την εισπνοή και την εκπνοή, παράγοντας θόρυβο. Συνδέεται με διαταραχές του ύπνου και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Υιοθετώντας τις παρακάτω απλές συνήθειες μπορείτε να περιορίσετε αισθητά το ροχαλητό. Δείτε μερικούς τρόπους για να βελτιωθεί η κατάσταση:

Μέντα: Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της μειώνουν τη διόγκωση των μεμβρανών στο εσωτερικό του λαιμού και στα ρουθούνια, διευκολύνοντας την αναπνοή. Η θεραπεία με μέντα, λειτουργεί καλύτερα για την αντιμετώπιση του προσωρινού ροχαλητού που οφείλεται σε αλλεργία, σε ένα κρυολόγημα ή στον ξηρό αέρα. Βάλτε 1-2 σταγόνες έλαιο μέντας σε ένα ποτήρι νερό και κάντε γαργάρες πριν πάτε για ύπνο. Εναλλακτικά, προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας σε έναν υγραντήρα περίπου 30 λεπτά πριν πάτε για ύπνο. Αφήστε τον υγραντήρα να λειτουργεί καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό θα βοηθήσει τους αεραγωγούς να ανοίξουν, ώστε να μην ροχαλίζετε.
Ατμός: Η ρινική συμφόρηση είναι μία από τις κύριες αιτίες ροχαλητού. Η ατμοθεραπεία είναι μία από τις καλύτερες λύσεις για τη μείωση της συμφόρησης. Βάλτε καυτό νερό σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου ή αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου. Κρατήστε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας και κάντε βαθιές εισπνοές ατμού από τη μύτη σας για 10 λεπτά.
Κάρδαμο: Είναι αποχρεμπτικό και αποσυμφορητικό και συμβάλλει σημαντικά στο άνοιγμα των φραγμένων ρινικών οδών. Η ελεύθερη διέλευση του αέρα θα οδηγήσει σε λιγότερο ροχαλητό. Προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη από κάρδαμο σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Πιείτε το 30 λεπτά πριν πάτε για ύπνο. Επαναλάβετε καθημερινά μέχρι να δείτε ότι μειώνεται το ροχαλητό.
Κουρκουμάς: Ως ισχυρή αντισηπτική και αντιβιοτική ουσία, η κουρκούμη μπορεί να θεραπεύσει τη φλεγμονή και να βοηθήσει στη μείωση του ροχαλητού. Προσθέστε δύο κουταλάκια του γλυκού σκόνη κουρκουμά σε ένα ποτήρι ζεστό γάλα. Πιείτε το 30 λεπτά πριν πάτε για ύπνο.
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;