Διαβατός Ημαθίας

Τα Ρουγκάτσια και τη Γουρουνοχαρά αναβιώνει ο Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου


Ο Λαογραφικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων για 26η χρονιά αναβιώνει τα Ρουγκάτσια και το έθιμο της Γουρουνοχαράς. 
Τα έθιμα και τα δρώμενα θα πραγματοποιηθούν στη Βέροια, το Μακροχώρι, τη Μέση και το Διαβατό, στις 24, 25, 26, 27 και 31 Δεκεμβρίου 2019, με τα μέλη του Συλλόγου να προσκαλούν όλο τον κόσμο να ακολουθήσει τα μπουλούκια γιορτάζοντας μαζί τους τα Χριστούγεννα αλλά και να απολαύσουν το γλέντι της Γουρουνοχαράς. 

Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής:


24 Δεκεμβρίου στις 10:00 π.μ. στην πόλη της Βέροιας με αφετηρία τον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου και μετέπειτα στους δρόμους και τα στενά της πόλης.

25 Δεκεμβρίου στο Μακροχώρι Ημαθίας στις 09:00 π.μ. με αφετηρία τον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου και μετέπειτα στους δρόμους και τα στενά του χωριού για να μοιράσουν την ευλογία στα σπίτια των κατοίκων.

26 Δεκεμβρίου στο Μακροχώρι Ημαθίας στις 10:00 π.μ. με αφετηρία τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και μετέπειτα στους δρόμους και τα στενά του χωριού όπου θα καταλήξουν στον χώρο της Γουρουνοχαράς για την αποκορύφωση του εθίμου όπου θα γίνει το γνωστό ρουμλουκιώτιλο γλέντι σερβίρετε χοιρινή τηγανιά και άφθονο κόκκινο κρασί πάντα με τη συνοδεία του ζουρνά στους ζουρνάδες η ζυγιά του Θωμά Μυλωνά

27 Δεκεμβρίου στην Μέση Ημαθίας 09:00 π.μ. με αφετηρία τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου εκεί θα μοιράσουν την ευχή για καλή χρονιά και καλή σοδειά στους κατοίκους του χωριού και θα συνεχίσουν στο Διαβατό Ημαθίας.

31 Δεκεμβρίου στο Μακροχώρι Ημαθίας 09:00πμ με αφετηρία το Ε.Α.Κ θα κινηθούν κάθετα της Αριστοτέλους προς την τάφρο του 66

Σας περιμένουμε να ακολουθήσετε το μπουλούκι γιορτάζοντας τα Χριστούγεννα μαζί μας αλλά και στις 26 στο χώρο της Γουρουνοχαράς για ένα παραδοσιακό γλέντι.
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ

Ελληνικός θησαυρός: Ασύλληπτης ομορφιάς ψηφιδωτά ανακαλύφθηκαν σε αρχαία Ελληνική πόλη στην Τουρκία (ΦΩΤΟ)