Χριστουγεννιάτικο γλυκό με πουράκια και σοκολάτα
Ένα πολύ όμορφο γλυκό για τα Χριστούγεννα, αλλά και για κάθε γιορτινή περίσταση, που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα, σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες και το βίντεο που ακολουθούν στην συνέχεια:
Συστατικά
- 4 αυγά
- 165 γρ φαρίνα
- 200 γρ ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 400 γρ σοκολάτα
- Πουράκια
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
- Την απλώνουμε σε 2 φόρμες 26 cm με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα.
- Βάζουμε το ένα κρύο παντεσπάνι ως βάση και προαιρετικά το σιροπιάζουμε.
- Απλώνουμε λίγη παραπάνω από την μισή κρέμα.
- Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
- Περιμετρικά βάζουμε πουράκια και στο επάνω μέρος σοκολατάκια ή καραμέλες ή marshmallows.
- Αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
Χριστουγεννιάτικο γλυκό με πουράκια και σοκολάτα – Christmas sweet with chocolate waffle rolls
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »