Γλυκά πουράκια σφολιάτας γεμιστά με κρέμα
Είχαμε πολύ καιρό να δούμε αυτή την συνταγή που μας θυμίζει κάτι από τα παιδικά μας χρόνια. Αν και τότε δείχναμε ιδιαίτερη προτίμηση στα γεμιστά με σοκολάτα, το αποτέλεσμα “ακούγεται”
ιδιαίτερο! Στην συνέχεια ακολουθούν τα υλικά, οι οδηγίες και το σχετικό ελληνικό βίντεο:
Συστατικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 3 αυγά
- 100 γρ ζάχαρη
- 235 ml γάλα
- 30 γρ νισεστέ
- 2 βανίλιες
Διαλύουμε τα αυγά και το νισεστέ στο γάλα.
Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
Κόβουμε στην σφολιάτα σε λωρίδες με πάχος 1 εκατοστό και τις τυλίγουμε στους ειδικούς κυλίνδρους.
Τους βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Γεμίζουμε την κρύα σφολιάτα με την κρύα κρέμα.
Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.
Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί από το κανάλι του YoyTube για να έχετε και μία πραγματική εικόνα για την συνταγή που είδαμε στο foodaholics.gr:
Γλυκά πουράκια με κρέμα-Cannoncini | Foodaholics
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »